Varför jag Inte GPS-Min Tonåring

När min äldsta började köra Jag omedelbart gjorde vad alla omtänksam, moderna, och mor skulle göra — jag installerat en GPS-app på sin telefon. De flesta cellulära familj planerar bland annat spårning apps ändå, så varför inte?

Detta var för säkerhetsskäl naturligtvis, och om jag kunde se var han och hans telefon var på alla gånger, jag kan koppla av och veta att han kom säkert på alla sina destinationer. Jag är inte ensam i detta tänkande, som det finns bokstavligen dussintals tonåring kör appar som finns i app store. Det är allt från en app som kommer råtta ditt barn ut om de låsa upp sin telefon medan du kör, en app för att berätta vad snabba de är på väg och när/om de överskrider hastighetsgränsen, appar som kommer att läsa upp all text du skicka din tonåring, och även köra timmer som kommer att arkivera varje bil resa din tonåring tar. Du kan även i hemlighet installera en GPS-enhet i bilen om man inte existerar på det redan.

Så jag ivrigt upp en rad olika säkra, trygga tonåring körning och plats spårning appar till båda våra telefoner, och jag skickade honom på hans glada och kraftigt övervakas sätt. Denna höjning en oberoende tonåring sak var att den skulle vara en piece of cake för att han skulle bo under min ständiga övervakning. Tack, mjukvaruutvecklare, för att hjälpa denna orolig mamma uthärda hennes son nyvunna frihet!

Två veckor senare tog jag bort dem alla.

Ser du, i teorin, dessa innovativa GPS trackers och hastighet skärmar är en bra idé. Vi vill att alla våra barn att stanna säkert och kör säkert och som föräldrar, vi vill ha de verktyg vi behöver för att se till att det händer. Men så småningom, de verktyg och program som körs för att hantera oss.

Det slutade med att jag spenderar för många timmar av min dag att titta på en blinkande nålen sakta göra sin väg över en karta, och alltför många minuter att kontrollera, efterkontroll, uppfriskande, för att sedan kontrollera igen för att se om min tonåring var där han sa att han var, och om appen kommit överens om. I vissa skeva ansträngningar för att skydda honom och hålla min mentala hälsa, jag kastade tillit och tro ut genom fönstret och bildligt fastspänd en husarrest tracker på mina egna barn vristen. Och han hade gjort absolut inget fel förutom att vara lyckligtvis (eller olyckligtvis) född i en tid som ger sådan teknik . Vi har dem, så varför inte använda dem, eller hur? Som skulle inte vill att frid i sinnet? Vid första, jag ville ha den, och då jag helt enkelt inte.

Jag sa till mig själv att det var dags att omfamna mitt inre frigående förälder och sätta lite (okej, en hel del ) av förtroende i min tonåring, så jag landade GPS-spårning helikopter cold turkey. Det var ett av de svåraste besluten jag har gjort som förälder till en tonåring, med tanke på praktiskt taget alla andra förälder visste jag var fortfarande gärna klamrar sig fast vid sina appar, tala om för mig exakt där deras barn var vid en given tidpunkt.

Och så var det för mig, gör det på det gamla hederliga sättet, bara troget väntar på att min tonåring att komma hem från praktiken utan att veta vad mile marker han var på. Var jag tar varje uns av förtroende jag kunde uppbåda i händerna på en 17-årig man vars hjärna var inte ens fullt utvecklat ännu. Men jag vet för mig, det var rätt sak att göra. Jag behövde för att tillåta mig själv till att börja med på att låta honom gå, och detta var hur jag skulle börja göra det. Jag skulle lita på min grabb inte en tracker.

Samma barn har sedan började college och flyttade fyra timmar bort, och även om frestelsen att skjuta upp tracker igen var nästan för svårt att motstå, det gjorde jag inte motstå den. Jag är en av mycket få college mammor jag känner som inte vet den exakta campus var deras barn 24 timmar om dygnet och som har i stället valt att driva som fågelunge ur boet och inte spåra som häckar de gör sin väg in i nästa.

Det är denna förbannelse av ständig förbindelse som har gjort sin övergång till högskola ofta svårt, helt enkelt eftersom förmågan att alltid vara ansluten finns . Jag är säker på att för vissa föräldrar att förlita sig på att omedelbar och ständig uppkoppling är skönt, men för mig, jag var tvungen att snabbt klippa sladden. Jag kunde inte se mig själv spendera ytterligare fyra år med att se en blinkande cirkel på en karta gör sin väg från en keg party till nästa, och jag vägrade att bli en gisslan för att hans skissartade operatören eller en oavsiktlig död telefonens batteri som bara skulle ge mig en fullskalig panikattack, inte fred i sinnet.

Varje förälder som har någonsin fallit från en grabb på högskola, eller skickade iväg dem till de väpnade styrkorna, eller flyttat dem till sin första lägenhet, kommer att säga du måste vara ansluten för att dem är så naturligt och djupt känt att det är praktiskt taget magnetiska. Det är naturligt att man vill alltid veta vad de gör och behöver veta var de är.

Men samtidigt, så är behovet av att låta dem växa bortsett från dig, för att låta dem räkna ut hur man ska leva, hur de ska sköta sina egna liv, hur man misslyckas och komma tillbaka upp igen — alla utan sina föräldrar som publik. Ja, jag kommer alltid vara där för mina barn, och de kommer alltid att ha mitt oreserverade stöd. Men från och med nu, det kommer att vara från bakom kulisserna, inte den främre raden spårning hans varje handling.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar