Hej, Ramsays, Äktenskap Är Så Mycket Mer Än En Siffra På Skalan

Min man och jag har varit med om några allvarliga civilstånd växtvärk de senaste 18 månaderna. Efter 18 års äktenskap och 22 år tillsammans, vårt äktenskap hade blivit en fylld med bitterhet och irritation. Efter en särskilt graverande kampen ett och ett halvt år sedan, gjorde vi valet att arbeta tillsammans för att sätta bitar av vårt äktenskap tillbaka på plats. Vi har hört en rådgivare och har varit aktivt gör det tunga arbete för att lära sig hur man bättre ska kunna kommunicera och uttrycka våra känslor.

För all den rådgivning sessioner har vi gått igenom, en detalj har aldrig kommit upp. En fråga bara inte tillräckligt viktigt för någon av oss att spendera en enda sekund hashning ut.

Ingen av oss har sagt att en bidragande faktor till vår äktenskapliga stress kretsar kring vad vi väger eller hur vi ser ut fysiskt.

Med andra ord, mitt nummer på skalan har aldrig kommit upp som en anledning till att han vill gå ut genom dörren. Och vice versa.

Som du skulle tänka dig, när du har tillbringat den bättre delen av tjugo år som bor med någon, skala uppgångar och nedgångar. Både min man och jag har utökat och minskade i vikt-wise. Eftersom när du har barn, Netflix och chill kvällar med glass och vin är inte snäll mot morsan lår. Eller pappa tarmar.

Det är min man som har sett mig, på höjden av två graviditeter och även minns min storlek 2 själv kommit ner i gången i mitt brudklänning . Han har sett mig på ganska mycket varje storlek i mellan och han vill fortfarande få till det, oavsett hur breda mina yoga byxor verkar sträcka.

När det verkligen kom till kritan och vi var tvungna att titta på frågorna i vårt äktenskap, vi insåg att äktenskapet är så mycket mer än att det ser ut som vi gjorde när vi var tjugo. Vårt äktenskap har ändrats över tid och så har våra kroppar. I terapi, har vi fokuserat på att bygga förtroende och vänlighet mellan oss igen . När jag ser in i hans ögon när vi gör det hårda arbetet för att upptäcka varandra igen, jag är inte tittar på hans fylligare kinder och hans långa gått tvättbräda abs. Jag tittar på mannen jag gifte mig med, inte hans vikt.

När ditt äktenskap är i verklig kris, och du är i fara att förlora den familj du innerligt älskar, storleken spelar ingen roll en jävla bit.

Nyligen, kändiskocken Gordon Ramsay meddelade att han hade förlorat 56 kilo eftersom hans fitness expert fru, Tana, gav honom ett ultimatum: gå ner i vikt eller att hon var på väg att skilja sig från honom.

I en intervju med Daily Mail Ramsay visar att han var obekväm med sitt utseende och sin fru "var inte imponerad av det sätt som jag var." Han säger att han bestämde sig för att släppa vikt och bli friskare, eftersom han var rädd att hon skulle göra bra på sitt hot att lämna honom om han stannade "en fet."

Lyssna, jag vet inte Tana och Gordon Ramsay. Jag vet inte deras resa tillsammans som ett par och jag kan inte prata med de verkliga orsakerna bakom varför de kan eller inte kan få en skilsmässa.

Men, när en kändis stater som några pounds (okej, kanske mer än ett par) är anledningen till att han kan få skilsmässa, i en annars glad unionen, jag vill rulla mina ögon för oändligheten.

Allvarligt, ta flera platser, Ramsays, och fundera på vad du egentligen säger till allmänheten.

Skilsmässa och äktenskapliga kamper är inget jävla skämt och jag kan garantera dig att väldigt få par som är på gränsen till skilsmässa bara för att en partner midsection har expanderat bortom det som andra ser som acceptabel. Visst, det finns fall där mat addictio n är att skapa friktion eller situationer när en allvarlig sjukdom är maskerad i ilska och frustration, men på det stora hela, jag gissar att mycket få äktenskap terapeuter är rådgivning par på grund av trettio extra pounds.

Och vet du vad annat är inget jävla skämt? Kroppen smutskasta.

Det är ett sätt att hantera en partner hälsofrågor med godhet och kärlek, men utfärdande vikt-baserade ultimatum är oacceptabelt. Det är inte kärleksfull och snäll, och i de flesta fall bara kommer att göra problemen värre.

Jag vet inte döma Tana för att erkänna att de känner sig mindre fysiskt attraherad av sin make och jag inte döma Gordon för att vi ville hitta ett sätt att dela sin frus kärlek av fitness mer aktivt. Alla vill ha sin make att vara det mest hälsosamma version av sig själv.

Nej, jag vet inte döma Gordon för att förlora vikt.

Men ska du inte bagatellisera äktenskap kämpar med dumma kommentarer.

Inte göra det verkar som om äktenskapet är disponibla om du inte ser ut på ett visst sätt eller om vågen skriker ett nummer som är oacceptabelt.

Och inte kasta bort en möjlighet att normalisera civilstånd kamper på ett sätt som är konstruktivt, och på ett sätt som hedrar mycket panik att förestående äktenskapsskillnad kan orsaka ett par.

Varför inte säga, "mitt äktenskap är i kris och jag tar det tid att reflektera över min andliga, känslomässiga och fysiska hälsa i ett försök att bli en bättre partner i mitt äktenskap"? Är det verkligen nödvändigt att kasta din fru under bussen, och ge världen ett intryck av att din fru är en onödan, kroppen smutskasta idiot? Precis som jag vet att mitt äktenskap frågor som var verkliga och råa, jag gissar Tana frågor som bor en mycket djupare än din midja. Du är alldeles för tjock (i huvudet) för att se det, Mr Ramsay.

Min man och jag har varit genom helvetet och tillbaka under det senaste året. Det har varit en smärtsam process som gör det hårda arbetet av introspektion och aktivt lyssnande för att få vårt äktenskap tillbaka på rätt spår.

Men, nästan förlora mitt äktenskap har lagt triviala problem som viktminskning i perspektiv. Och, om Gordon Ramsay var verkligen på väg mot skilsmässa domstolen på grund av att hans fru inte gillar hur han ser ut, jag tycker synd om honom. Och för hans fru. Eftersom äktenskapet är så mycket mer än en siffra på skalan.

ADVERT

Lägg till din kommentar