Adjö, Älskare: Ett Farväl Till Naps

Även om det började plötsligt, vårt var ett enkelt, lätt förhållandet i början. Mitt liv har förändrats dramatiskt att ta emot dig, men det var en välkommen förändring. En nödvändig förändring. Jag var en ung och desperat älskare. Jag ville att du flera gånger om dagen och skulle ta dig vart jag kunde få du: i min säng i vardagsrummet, helvete, även i bilen. Vad kan jag säga? Jag var fattig, och du var alltid tillgänglig för mig. I dessa dagar, det var aldrig tvingas, aldrig ensidig. Vi var en perfekt passform.

Vår relation har fortsatt, det förändrats, som de ofta gör. Jag kunde räkna på att du ska vara där för mig de flesta dagarna, men det tog ofta mer av en insats. Ibland har jag kämpat för att få dig. Andra gånger skulle jag motvilligt ge upp, inse att du inte kommer, men övertygad om att du skulle återvända till mig. Vissa dagar tog jag god nytta av dig, produktivt att använda upp allt du hade att erbjuda mig. Andra dagar, jag sjönk in i dig, och låta din förföriska övertalningsförmåga överväldiga min känslor. Dessa dagar kommer att vara de dagar jag saknar mest. Du var den ultimata Afternoon Delight.

Jag tog dig för givet. Jag trodde att vi hade mer tid. Jag är inte redo att säga adjö.

Men jag vet att detta är hur det bör vara: jag behöver för att bryta upp med dig, Tupplur Tid.

Bara några dagar innan min äldsta barnets åttonde födelsedag, min yngsta, en 3-åring, slutade tupplur. Det var plötsligt. Det var oväntat. Hon bara stannade, cold turkey och utan förvarning. För åtta år, minst en av mina tre barn tog minst en tupplur en dag, och medan en (eller två) var att sova, de andra hade obligatorisk lugn stund, läsa eller spela i deras rum. Som en stay-at-home-mom", " Nap Tid var Min Tid . Min tid för arbete, min tid för njutning, min tid för lugn. Men min 3-åring började få problem vid läggdags. Hon skulle ligga vaken i timmar, oförmögen att slå sig ner efter sin middagslur. Mardrömmar skulle väcka henne efter midnatt, störa henne vilsam sömn. Handlingsplanerna hade börjat att göra henne mer skada än nytta.

Och så, farväl, Kära Tupplur Tid. Jag kommer att sakna dig, mer än du vet.

Men, vänta! Du kan inte lämna!

När skall jag dricka mitt kaffe i total tystnad?

När kommer jag skriva?

När kommer jag att kissa utan publik?

När kommer jag att tik om mina barn i telefon med en av mina flickvänner?

När kommer jag att titta på The Daily Show ?!

Gud vet, utan Tupplur Tid, jag kommer inte att kunna vara uppe sent nog att titta på det vid 11.

Jag behöver dig, Nap Time!

Tala bara om för mig att detta inte är vår sista adjö. Kanske, en dag, vi kommer att träffas igen. Möt mig på stranden i sommar! Kom till mig när jag låg i skuggan av ett paraply, och barnen kan bygga sandslott nära vattnet med sin pappa.

En söt rendezvous, en sista avtalat möte.

Jag kommer aldrig sluta älska dig, ta en Tupplur Tid, men jag vet hur lycklig jag var att få dig så länge som jag gjorde.

Tack för en härlig åtta år. Tills vi möts igen!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar