Bra, Dålig Sak

Fan det när sanningen kommer ut. Jag var allvarligt åkte de andra dag.

Mig, min unga tjejer och mina föräldrar satt ner för en middag på mina föräldrars hus. Mina tjejer och jag hade bara kört i från Austin, där vi bor. Det hade inte varit en lätt enhet.

Vi lämnade Austin för nära lunch-tid, så var tvungen att sluta. När vi kom tillbaka på vägen efter lunch, de somnade, precis som jag hoppats på, bara för mig att inse att jag också somnar. Min stopp för kaffe vaknade upp dem för gott.

Detta följdes av oenighet om musik som leder till utslagning och låtsas att slå och då är det nästan-röra-alla-andra-med-i-avsikt-att-provocera, vilket är värre än verkliga slå eftersom det är så mycket mer irriterande.

Då trafiken från ingenstans började samtidigt som de gnäller på vi-har-ingenting-att-göra-följt av täta behov av att gå till badrum på mindre än idealisk delar av staden.

Jag parkerade på den skuggiga-letar Tunnelbana, klev ur bilen och försökte öppna den bakre dörren för mina flickor. Den var låst. Jag knäppte. Jag skrek, "jag hatar det här JÄVLA bilen!"

Innan du tycker jag är orimligt, låt mig tala om för dig att en ingenjör någonstans beslöt sig för att konstruera en funktion som min bil dörrar lås efter att vi börjar köra för att förhindra att den annars oundvikliga bilkapning. Men jag bor inte i LA. Jag bor i Austin. Om jag bodde någonstans som faktiskt hade bilkapningar, jag skulle flytta. Å andra sidan, jag öppnar bildörren för mina tjejer hela dagen lång varje dag. Tack så mycket Mr Smarty Pants ingenjör, för pissar på mig hela dagen lång!

Som du kan se i den här diskussionen mellan mig och den livlösa objekt, jag var helt klart rimligt.

Tillbaka vid matbordet, vi hade alla bara satt sig ned för att äta när min fem-åriga Alana sa: "Mamma, Mamma, detta är var den speciella delen kommer upp!"

Min sju-åriga Sofia sa: "Mamma, vi är på väg att säga ett praaayyyyeeer!"

Det är roligt att de tror inte att jag vet om praaayyyyeeer, eftersom jag bodde med mina föräldrar för första nitton åren av mitt liv. Men mina flickor inte vet att en del av mig. Min man och jag är Unitarian Universalist nu och vår familj har olika traditioner.

Alana meddelade att Mimi, "Vi behöver inte säga böner hemma!"

Min Mamma sa "Det är OK. Vi vill säga en bön före en måltid på vårt hus, dock."

Jag bekräftade, "Det är skönt att vara tacksam för din mat. En hel del människor och arbete gick till att få denna mat på bordet för oss."

Vi alla sa bön tillsammans. Sedan berättade jag Alana, "Varför inte du berätta Mimi om vår tradition vid middagsbordet?"

Alana är vår yngsta och att hon ibland känner att hon får göra mindre än alla andra. Men, leder hon är Bra, Dåligt på våra matbord.

Alana förklarade tradition. Varje person som säger en bra sak och en dålig sak om dagen. Hon sa att det viktigaste är att lyssna. Då bestämde hon sig för att Sofia ska gå först.

Sofia började med: "Ja, min dåliga är att på disken, Mamma var VÄLDIGT grinig."

Jag tittade på henne. Hon sade inte det i en genomsnittlig sätt, hon bara säger sanningen.

Hon fortsatte, "Mamma skrek några gånger och hon använde ord förbannelsen..."

Jag tittade på mina föräldrar. De var leende.

Och om och om Sofia fortsatte, "Hon har varit stressad på jobbet. Hon skrek i bilen. Hon blev arg på oss för att vi sa att vi var uttråkade."

Och om hon gick lite mer...

Jag minns inte alla detaljer. Jag minns att mina föräldrar börjar skratta. Då skrattade jag. Min Pappa sa, "jag lär mig mycket från denna tradition!"

Vi fortsatte Bra – Dåligt runt bordet. Alla lyssnade på varandra. Alla fick dela. Jag älskar vår middag tradition.

Efter middagen berättade jag det för mina flickor två saker:

1. Att de är gamla nog att kunna hantera en tre timmars bilresa utan att vara behövande, särskilt med böcker, leksaker, musik och filmer.

2. Jag är ledsen att jag inte hantera det bättre.

Tja, Jag var ledsen, men jag har fortfarande hatar dessa jävla lås.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar