Bra Mammor Bakar

För de första fem åren av mitt barns liv, jag bakade alla deras födelsedag kakor. Kom att tänka på det som bakas är inte ett adekvat ord; jag slet över sin födelsedag kakor. Göt mitt blod, svett och tårar i kaka stekpannor gång på gång. Jag är inte en naturlig baker och den process som gjorde mig mycket mer olycklig än lycklig, men de timmar jag spenderat på att skapa dem var ett tydligt bevis på min odödliga kärlek till mina barn. Bra mammor bakar sina egna kakor, så baka kakor, jag vill, för helvete.

Förra året, Lily hade en dubbel fest med en vän (som jag lärde mig att jag är alldeles för mycket av ett kontrollfreak någonsin att göra att igen,) och väns mamma var ansvarig för kakan. Eftersom jag fick välja plats, gjorde inbjudningar och goody bags och tackar dig noterar, att det bara var verkligt. Resultatet av detta lagarbete? En butik köpte glass tårta helt enkelt med orden "Happy Birthday" som sitter tyvärr på bordet. Jag gömde en sur ut att jag tänkte att jag skulle gärna ha tagit på tårta plikt i utbyte för varor papper om jag hade vetat att det var vad hon hade i åtanke. Visst, det smakade som en liten bit av himlen, men c ' mon, var finns kreativiteten? Ansträngningen? Kärlek? Jag skulle aldrig göra en sådan sak, att min egen avkomma.

Förutom detta året Ben ville ha en dinosaurie födelsedag. Specifikt, han ville ha en stor dinosaurie tårta. Jag har tillbringat dagar med att hälla över recept som dagen skymtade närmare. Allt som jag tyckte såg så komplicerat. Grädde tips? Fondant ? Oy. Jag hade läxor att ta itu med och lådor att packa och middagar att göra. Var denna stress värt det? För min fyra år gamla?

Jag var på min lokala mataffär när jag såg det: En perfekt dinosaurie tårta. Perfekt matta, perfekt inredda och perfekt gräddade. Perfekt $19.99. Och det passar perfekt i min koffert. Vanilj kaka med smör-grädde glasyr var utsökt och Ben var nöjd med det. Så var I. Och om någon mamma som är dömda min brist på tårta att göra, detta år Jag var klokare man. Inte släpa över en kaka som inte gör dig till ett misslyckande. Mina barn föredrar en mamma som inte är en korg som är fallet i dag av sina partier, i alla fall. Och det ger tid till andra saker, som att göra kick ass tackkort. Som jag kommer att hoppas på att få ut en av dessa dagar, över en månad efter festen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar