Ibland att Vara En Bra Mamma Innebär att jag är En Skit Anställd

Efter att bli mamma, jag insåg att det var en massa skit folk glömde att nämna i dessa baby dusch råd kort. Till exempel, ingen berättade för mig hur mycket tid jag vill spendera talar om, och oroande om, min unge tarm rörelser. Färg, konsistens och frekvens för barnet att bajsa är ett hett ämne i den tidiga mamma—vem visste? Inte den här tjejen. Jag hade inte heller någon idé att vara en bra mamma ofta innebär att vara en flagnande anställd.

Jag visste gå in på detta gig, att det skulle vara någon missade arbete dagar här och där, men tills jag var knä djupt i det med ett par barn, jag insåg inte hur många dagar det faktiskt skulle vara. Spoiler alert: Det är en hel del.

Saknade arbete är svårt för mig eftersom jag är en tillfrisknande perfektionist. Jag säger att återhämta sig eftersom det inte finns något utrymme för perfektionism i moderskapet. Lita på mig, ju förr du inser det, desto bättre kommer du att bli. För mig tog det nästan ett år att släppa min kontroll-freak, perfektionist natur, och omfamna moderskap för härliga, oförutsägbara och röra som det är. Och även om jag är mer flexibel med mina förväntningar, jag har alltid tyckt om att du kommer att göra något, bör du göra det till det bästa av din förmåga.

Även om jag är långt ifrån perfekt, jag är en jävligt bra mamma 80% av tiden, och fast genomsnitt de andra 20%. Och ibland att vara en bra mamma innebär att vara en flagnande anställd. Det är där det blir knepigt, eftersom jag vill vara grymma på båda, men det finns tillfällen då du måste välja det ena över det andra. När jag måste välja mellan att vara en bra anställd eller att vara en bra mamma, mina barn vinna händerna ner, varje gång. Mitt arbete är viktigt för mig, men mamma livet är mitt första liv.

Det är inte så att jag vill vara en flaga, eftersom jag inte. I själva verket, jag hatar det. Jag borgen på mina arbetskamrater ganska ofta för en eller annan anledning eftersom jag har två barn. Mellan klass fester, studiebesök, sjuka dagar (OMG, SJUKA DAGAR), och läkarbesök, jag är ute ett par gånger i månaden. Jag byst min röv när jag är på jobbet — för att jag älskar mitt jobb och jag vill vara en stark medlem i teamet — men jag kan inte bara sätta jobbet först. Jag kommer inte.

Ytterligare en av de du-glömt-att-tala om saker som är hur ofta barn blir sjuka. Jag menar, jag får det, de håller på att bygga ett immunförsvar, men hur många virus finns det? Och varför inte barnläkare har punch kort? Jag borde ha förtjänat en gratis besök av nu. Halsfluss, influensa, hand, fot samt munnen, rosa öga, öra infektion, efter öroninflammation, efter öroninflammation, och cirka 90 andra slumpmässiga, no-name-virus är bane av min existens. Tja, tekniskt, mina barns existens, eftersom de är de upphandlande varje virus i staten.

Jag hatar saknas arbete när barnen är sjuka, men jag är deras mamma, och jag kommer att vara där för att ta hand om dem när det är möjligt, även om det innebär att ringa i, eller Gud förbjude, att förlora mitt jobb. Det är bara inte ett val för mig. Också, det finns inte så många människor i kö för att titta på min smittsam barn även om jag var hellbent på att göra mitt skift. De är min första prioritet, och kommer alltid att vara.

Jag är lyckligt lottad att ha ett stort stöd för att hjälpa till när jag är i en knipa, men de flesta av tiden, jag saknar att arbeta för saker som jag vill vara där för. Jag vill gå på studiebesök, klass parter, baseball spel, Muffins Med Mamma och Förskola Examen. Dessa stunder är en del av gig — mamma-saker som jag alltid har drömt om att göra.

Jag vet att inte alla mammor har lyxen av att ringa även när deras barn är sjuka. Ibland måste man gå till arbetet eller att räkningarna inte att få betalt. Att vara en bra mamma som tar sig många olika former och ser olika ut för oss alla. Vi gör alla vad vi måste göra för att ge till våra barn.

Jag kan vara en flaga, men jag är en bra mamma, och jag kommer alltid att finnas där för mina barn, även när det innebär att ösa på mitt jobb.

ADVERT

Lägg till din kommentar