En Skål För De Goda Män I Världen

Jag sitter upp i sängen som min man valser till sovrummet, kaffekoppen i handen. Han tittar på mig och fnissar. "Jag älskar utseendet på ditt ansikte när jag föra dig eller i morgon, säger han. Då han kysser mig på pannan och händerna mig min latte.

De flesta av mina morgnar börjar med min ängel man föra mig kaffe. Om jag får skryta lite, han städar köket, lagar mat, går matinköp, och moppar golv. Jag är gift med en bra man. En man som är snäll och hygglig och ansvar. En man som drar sin vikt och behandlar mig som sin egentliga lika. Vi har varit gifta i 18 år. Detta är vem och vad han är.

Jag vet att många skulle säga att jag är lycklig, och på vissa sätt, det är sant. Jag inser vad jag har och verkligen inte ta det för givet. Men min man är inte en enhörning. Han är inte bara god, snäll, bra man jag har känt. Inte på långa vägar.

Men vi hör inte mycket om dessa män i samhället. Vi hör om kvinnofientliga idioter. De män som misshandlar sina fruar och flickvänner. De män som skryter om sexuella övergrepp. De män som våldtar tjejer bakom containern. Dessa män finns i större antal än vad jag bryr mig att tänka om, men de är inte de flesta i mitt liv. Och jag skulle satsa pengar de är inte i majoritet i samhället, antingen.

Det finns så många framstående män där ute vars godhet går bekräftas. De pappor jag satt barnvakt för en ung tonåring, som körde mig hem sent på natten och aldrig fått mig att känna mig obekväm. De killar jag den i mina yngre år som respekterade mina gränser och alltid slutade när jag sätta på bromsar. Mina manliga vänner och familj som inte skäms för att kalla sig feminister för att de tror på jämställdhet.

För att fira dessa män och otaliga andra bra män där ute, jag skulle vilja erbjuda en virtuell toast:

Här är den goda män, anständigt och vänliga och hårt arbetande och kära som vi vet att vi kan räkna på.

Här är de män som säger hur de känner och som inte är rädd för att vara sårbar.

Här är de män som inte använder testosteron som en ursäkt för att vara ett en-hål och som tror att omklädningsrummet prata får inte innehålla förnedrande för kvinnor.

Här är de män som inte kan förstå vad som moderskapet innebär att en kvinnas kropp, sinne och ande, men som gör sitt bästa för att stödja sina barns mammor igenom det ändå.

Här är de män som känner att faderskap är en hands-on-arbete och som inte avser att ta hand om sina egna barn som "barnvaktsservice."

Här är de män som kämpar för kvinnorna i deras liv, som uppmuntrar dem att följa sina drömmar, och som inte känner sig hotade av kvinnor i positioner av makt eller inflytande.

Här är de män som uppskattar unik-men-lika bidrag som kvinnor har att erbjuda, som aktivt söker mer kvinnlig representation på alla nivåer i samhället, som förstår att de förlorar något genom att arbeta för jämställdhet.

Här är de män som inser att män och kvinnor är som de två vingarna på en fågel, och som om inte båda vingarna är starka, fågeln av mänskligheten kan inte flyga.

Här är de män som är genuint äcklad av det Brock Svarvare av världen, som skakar på huvudet i förvirring på berättelser om våld i hemmet, som inte kan begripa att använda sin fysiska styrka för att kontrollera eller skada en kvinna.

Här är de män som avvisa samhällets budskap " boys will be boys "och som vet att låga normer för manligt beteende är en förolämpning mot dem.

Här är de män som får det, och som försöker att få andra män att få det också.

Jag vet att en hel del av dessa män, och jag slår vad om att ni också gör det. Om du inte, du behöver för att söka efter nya män att umgås med. Verkligen. Goda, vänliga, anständigt män är ute, överallt man ser.

Så här är till dem, awesome män av världen. Kan vi hitta dem, kan vi känner dem, kan vi älskar dem, och det får vi fostrar våra söner till att bli dem. Skål.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar