Du Har en snygg Livmoderhalsen och Andra Positiv Förstärkning

Häromdagen var det någon som sade att jag hade en snygg livmoderhalsen. (Okej, det var min OB/GYN.) Men ändå, "Din livmoderhalsen ser bra ut," kommer från någon som tillbringar sin dag med att bedöma cervixes (cervices?) lät som ganska hög beröm, särskilt med tanke på att jag inte ens försöker att göra mitt livmoderhalsen ser bra ut. Innan jag kan svara med en nonchalant ödmjuk, "Åh, tack! Bara född på det sättet!" hon fortsatte med att säga, "Ja, det ser helt normalt för någon som har haft tre barn."

Åh.

Det var en av de komplimanger.

Som den gången min fyra år gamla kommenterade på min "vackra doftande parfym", bara för att påpeka att "det är faktiskt förmodligen den skålen tvål jag luktar."

Eller när min första-klassare svarar på mitt nya knock-knock skämt med "Haha! Det är en ganska bra Mamma. Men du är fortfarande inte lika rolig som min lärare."

Så kanske min livmoderhalsen är först Efter Tre Barnen är normala, och jag kanske bara luktar parfym när jag är på att diska, och kanske är jag inte längre den smartaste eller den roligaste personen i min school-aged kiddo liv. Det är okej! Eftersom jag är en mamma och jag är älskad av dessa tre barn villkorslöst.

Om jag klippa sina våfflor för liten.

Eller plocka ut fel strumpor för dem att bära.

Eller kör av apelsinjuice.

Eller är oförmögen att omedelbart hitta den exakta, mycket små Lego bit absolut nödvändigt för Cross-Wing Battle Droid Transporter Starship eller vad det nu är för närvarande under konstruktion.

Eller har glömt namnet på Min Lilla Ponny... du vet, att en från att visa att vi såg en gång förra året var hon med den andra en och hon hade vitt hår eller kanske lavendel hår eller var ljus blå?...och VARFÖR kommer DU INTE IHÅG HENNES NAMN, MAMMA?!

Eller berätta för dem att det är dags för skolan, eller i sängen, eller att ta bort iPad.

Eller smyga spenat i sina smoothies.

Eller märker att de behöver sina naglar klippta.

Eller tyder på att deras ständiga gnällande och total brist på rationalitet indikerar ett behov för en tupplur.

Det är inte bara komplimanger som kan vara svårt att komma med när man är en mamma. Det är ett otacksamt jobb och vi är överarbetad och trött, så ibland kommer jag på mig själv med selektiv lyssna för att höra vad jag vill höra, i stället för vad mina barn är faktiskt säger.

"Hur många fler biter måste jag ta?" blir "Mamma, tack för att du förser mig med detta hälsosam och god middag!"

"Jag är inte klädd som" blir "jag plockade ut mina egna kläder, Mamma. Och jag sätter min tvätt i korgen."

"Men jag ville ha PANNKAKOR!" blir "Färska, hembakade våfflor? Du är bäst, Mamma!"

"Mooooooo--oooooo--ooooommm!" blir "Det är okej, Mamma, arbetade vi fram problemet på egen hand och kommit fram till en ömsesidigt överenskomna lösningen."

Och du vet att tystnad som följer varje mening du säger, upprepa sedan, då skrika, när du försöker att få tre barn ut genom dörren på morgonen? De är inte ignorera dina "Lägger skorna på!" riktning, de har redan satt dem på....och deras kappor och deras ryggsäckar (som de packade in sig). De står redo för att gå genom dörren som du lugn och ro avsluta din sista klunk av kaffet och lugnt hitta dina nycklar (på tangenten krok, där de borde vara, naturligtvis).

En Mamma kan drömma, eller kan hon inte? Eller åtminstone låtsas.

Även om de kanske inte är bäst på att verbalisera sin kärlek och uppskattning, dessa små djur fortfarande visa det.

De mys i stram samtidigt som att läsa böcker.

De ritar bilder av mig omgivet av hjärtan och regnbågar och stjärnor.

De kramar om mig med båda armarna runt min hals och säger med uppriktig ärlighet, "Du är den bästa Mamma jag någonsin haft!"

Och när de hjälpa mig att sätta på mina små barn-stora fairy vingar, lager på lager av glittrande halsband, och en blank (något sprucken) tiara, de ser på mig med glittrande ögon. De säger att jag ser vacker. Och även om min mascara är suddig, min hästsvans är slarvig, och jag har återigen glömt deodorant, jag tror dem.

Vem behöver en vacker livmoderhalsen eller finare parfym när du har allt det där?

ADVERT

Lägg till din kommentar