Varför Vårt Bästa Är Nog

Kan jag vara super transparent med dig? Jag är överväldigad. Som jag hyperventilated genom mina snyftningar tidigare idag, att jag verkligen kände mig som det största mom fel på planet .

Jag pratade med min make, och jag pratade med min mamma, och både försäkrat mig om att jag inte var. Men jag ville skrika till dem: "Nej verkligen, killar, du förstår inte. Jag är inte en bra mamma!"

Ibland tror jag att även min egen familj har denna orealistiska idé av min kompetens. Ibland känner jag mig som alla runt omkring mig är blinda för sanningen, blind för mina brister.

Känner du dig någonsin som denna? Känner du dig någonsin som alla men du tycker att du gör ett bra jobb? Att vara helt ansvarig för en annan person är en stor uppgift. Den press som kommer med barnen till framgångsrika, lyckliga vuxna är endast förhöjda av våra all-vetande, Google-på-din-fingertoppar samhället. Varje gång vi öppnar Facebook eller Instagram eller Pinterest, någon talar om för oss hur man förälder.

Vi måste vara varsam så att de är snälla, men inte så lätt annars kommer de att bli pushovers.

Inte vaccinera ditt barn eftersom de kan dö, men också se till att du göra vaccinera dem, eftersom de kan dö.

Skrika och ditt barn kommer att ha stora problem. Skrik inte, och de kommer att ha stora problem.

Kom ihåg att mata dem ekologiska, non-GMO-mat vid varje måltid för att undvika cancer. Men glöm inte—med en diet som är för friska orsakar också cancer.

TV är dåligt för deras hjärnor, men även bra för deras utveckling.

Spela utanför är viktigt, men exponering för temperaturer över eller under 72 grader är farligt.

Du bör lära ditt barn att själv underhålla så att de lär sig oberoende, men om du inte samarbeta med dem hela dagen lång då du undervisar dem om att de inte kan lita på dig.

Rop-på-barnen är isolerade enstöringar, no-cry-metod som är behövande skitstövlar.

Får min drift? Hur är vi som föräldrar ska hitta framgång i allt detta? Hur gör vi för att leva upp till den otroligt upphandlande idé om en perfekt förälder?

Vi behöver inte, och det är där jag finner min frid. Eftersom det vid slutet av dagen, vi måste komma ihåg att vi alla får en stor fet F i föräldraskap. Men att F inte står för "fel"—det står för framtiden .

Vi är framtiden för föräldraskap.

Vi lever, andas och formar väg—att bana väg med våra misstag och våra framgångar, precis som våra egna föräldrar gjorde för oss.

Det faktum att vi bryr oss tillräckligt för att oroa dig alls innebär att vi gör vårt bästa. Och vårt bästa är nog. Jag är en tillräckligt bra mamma och du är också.

Vårt bästa, men olika för var och en av oss, är vad som gör dessa söta små ansikten lyser upp när de ser oss. Våra olika stilar och tar på här i livet är det att skapa en så rik och odlade samhälle för våra barn att leva och lära i. Våra skillnader som gör att olika människor—unika individer som växer till kärlek och omsorg om andra baserat på dessa skillnader såväl som likheter.

Så låt oss gå lätt på varandra. Låt oss gå lätt på oss själva. Och när människor berättar för oss att vi gör ett bra jobb, låt oss tro på dem .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar