Kommer Gahndi på fosterhem

Jag har alltid velat bli pappa.

Jag kommer ihåg att jag samtalet medan jag var på jobbet. En liten pojke behövde ett hem. Åh min Gud. Det hade varit en tråkig nio månader av kurser, pappersarbete och känslomässiga startar och stoppar – vi var aldrig riktigt säker på vad vi gjorde. "Vi kommer att gå och hämta honom från sjukhuset," kvinnan på telefon förklarade, "och så snart han är här vi kommer att ringa dig för att komma och hämta upp honom, så att vara redo."

Föga visste jag att drama som låg framför dem.

Jag sprang hem, ringde min partner Franky, och blitzed Publix ta tag i någonting och allt vi behöver för en baby. Blöjor! Flaskor! Formel! Sucky saker! Glänsande föremål! Gå! Sedan sprang vi hem, fick allt klart, satte mig ner och väntade.

Och väntade.

Och väntade. Stirrar på min telefon. Att stirra på hans telefon. Stirrar på min telefon lite mer. Var den trasig? Klockan fyra rullade runt, sedan klockan fem. Jag var orolig. Vad sjutton var det som pågår? Av sex-trettio jag äntligen som heter byrån att ta reda på. Det ringde, efter ett par ringar skript för automatiserad lady informerade mig om att de hade stängt.

Vi var förvirrade. Tydligen hela denna process av att bli en ny förälder var något viktigare för mig än den kvinna som hade kallat oss. Jag ringde nästa morgon för att ta reda på vad som hände; receptionisten ekade frasen som hon skulle burk från att göra detta samtal ett hundratal gånger innan, samma sak som hon hade berättat för oss dagen innan. "Oh, baby Zachary?" Hon sa att hennes linjer, "ska Vi gå och hämta honom, och så snart han är här vi kommer att ringa dig för att komma och hämta upp honom, så att vara redo."

"Öh, jag blev klar i GÅR bitch!" är vad jag ville säga, men jag stannade cool och bara tackade henne. När jag lagt på luren började jag minnas saker som folk hade varnat för, hur denna byrå är splittrade och oorganiserade inte till skillnad från hela fosterhem industrin, och jag började bli frustrerad och undrar om det är vad detta var. Gillar, var någon som bara "för upptagen" för att plocka upp min son igår? Jag trodde att en tjej någonstans bara procrasti-facebooking medan hennes att-göra-lista går oavslutade. Att barnet kommer att bli bra, hon tror, och att sjukhuset är som, för långt bort, jag ska göra det i morgon. Så som dagen gick, timme efter timme, fick jag mer och mer frustrerad. Klockan tre kom runt igen. Sedan klockan fyra. Slutligen vid klockan fem, jag bara tänkte, F#ck it, jag tar saken i egna händer. "Franky, få i bilen, vi kommer att få vårt barn." Mahatma Gandhi alltid predikade nonviolent former av protester, och jag hade tänkt ut ett sätt att gå alla Gandhi på dessa tikar.

Det var mörkt ute när vi stod framför lobby-och utflyktsdisk av Miss Sak. Det var tio minuter innan stängning och hon var redo att lämna.

"Hej, kan jag hjälpa dig?"

"Vi är här för att plocka upp Zachary?"

"Åh. Gjorde vi... kallar du?"

"Nej, men ingen biggie, vi vet att du är upptagen. Vi kan vänta." Jag låter super fin, som Mahatma skulle låta.

"Okej, men," Hon såg förvirrad, "jag tror inte han är redo..."

"...åh, det är okej, ta din tid, vi vet att ni alla har en hel del att gå på." (Som att lämna barn på sjukhus).

"Men..."

"..På allvar, att vi inte har något emot att vänta." Jag insisterade, "Vi förde böcker. Vi ska tälta här hela natten. Det är inget att bry sig om."

"Åh. Um... okej."

Välkommen till min fredlig protest, du kommer att jobba sent i kväll.

Hon får på sin telefon, klart som täcker hennes missnöje med den bästa 'kundtjänst' leende att hon kan uppbåda. Hon börjar viska-skriker till folk på baksidan om "dessa människor" och "att baby!" Helt klart någon planer på att förstöras på kvällen och de var inte går att vara mig.

Så där satt vi och läste våra böcker. En irriterad kvinna med tunnelseende gick ut från baksidan av kontoret och vänster. Om en timme passerade.

Slutligen, jag såg irriterad kvinna komma gående tillbaka mot byrån från fönstret. Hon verkade bära en bilbarnstol med båda händerna. När hon kom närmare, såg det ut som om bilbarnstolen hade bara en konfys gul filt spände i det. Mitt hjärta slog hårt. Hon satte sig ner bredvid mig och spände den noga. Plötsligt kunde jag se den lilla sköra ansikte.

Åh. Min. Gandhi. Det var det mest vackra, ädla, fina, fantastiska lilla peanut jag någonsin sett.

Det var en känslomässig upplevelse minst sagt. Vi var där för ett par timmar att fylla i papper. Jag var en pappa. Du ser bättre ut fosterhem byrå, som jag trodde, titta ut i världen. Jag FICK detta!

Så fort vi kom hem satte jag Zachary inne och mina tankar tog en annan vändning, Åh nej. Vänta. Vad gör vi när han vaknar upp? Herregud, vad fan har jag gett mig in på? Vad tänkte jag på?? HJÄLP!! AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!

For the record, jag vet nu hur hårt en hel del av dessa socialarbetare arbete. Dessa människor är underworked och högt, jag bara insåg det inte då. Systemet är trasigt. De människor som inte är det.

Men det fungerade. Så småningom.

Relaterade inlägg: Hur man Pratar med Dina Barn Om Homosexuella Föräldrar

ADVERT

Lägg till din kommentar