Varför ska Vi Ha En Ostrukturerad " Gå ut Och Spela för!' Sommar

När barnen kom tillbaka till skolan efter deras senaste spring break, de ombads att skriva om de 10 dagar off—hur de tillbringade sin tid och vad de gjorde.

Eeeh, vad skrev du? Jag frågade, inställsam, som jag plågat min hjärna för vad deras svar kan ha varit. Tittade på YouTube Barn för timmar på slutet? Stannade i sin pyjamas hela dagen och knappt badar? Åt påskgodis klockan 9 på morgonen?

Eftersom det är ganska mycket vad vårt spring break såg ut. Och vad sommaren kommer att se ut också.

Vi kommer att åka en bit. De kommer att ha en tillfällig camp stänkte in här och där under månaderna juni, juli och augusti. Men de flesta av våra sommardagar kommer att se en hel del som spring break gjorde för oss. Lat. Att sova i. Minimal personlig hygien. Snacks. Ingen riktig tidsplan. Och massor av frihet.

På en given dag under sommaren, mina barn vaknar någonstans mellan 6 och 9. De kommer att äta någon form av improviserad frukost som kan innehålla en torr kopp av spannmål på soffan och en bit ost en timme senare. Runt lunchtid, efter att de har dränerad iPad batteri, de kommer förmodligen att byta till spela kläder och huvudet utanför. Då kommer de att komma tillbaka. Då kommer de att gå utanför. Då kommer de att komma tillbaka.

Vi kan inte slå poolen. Vi kanske inte.

Vi kan gå till biblioteket. Vi kanske inte.

Vi skulle kunna spela med vänner ner på gatan och spela marathon spel av "hide and seek" eller "ordet är lava," bara stannar till för att äta popsicles och vattenmelon skivor. Eller vi kanske inte.

Det är skönheten i en sommar som är mest ledig, och jag skulle inte byta bort det för något.

Jag vet att inte alla i familjen kan använda detta sätt—en del föräldrar att arbeta och behöver sina barn i barnomsorg. Eller att vissa barn behöver mer strukturerad stimulering för att skydda fred och harmoni i hushållet (och mammas psykiska hälsa). Men för oss fungerar det. Och jag älskar det.

Jag tänker inte ljuga—med enstaka planer är nödvändiga för att bryta upp monotonin och tvinga oss att kamma håret, sätta på riktiga byxor, och lämna huset. (Jag talar om dem och för mig.) Så av denna anledning, jag har mina barn inskrivna i ett par casual aktiviteter och sporter som senast för ett par timmar här och där. Men om du tittar på vår kalender, mest av sommar veckor kvar tom. Och den verksamhet som vi har registrerat sig för är väl placerade och brukar inte börja förrän runt 10 på morgonen, hålla våra lata morgnar (och möjlighet att stanna upp sent tittar på Star Wars ) intakt.

Som vi tillbaka till skolan, men vi brukar titta tillbaka och se att de tomma rutorna på kalendern stanna inte tom. Det var den dagen vi gick till zoo, vi minns. Och detta var dagen som vi beställde pizza med grannarna och spelade ficklampa tag tills 9:30 på natten. Och att vi en dag skrev en pjäs och agerade ut och gjorde du och Pappa sitta igenom det hela!

I slutet av augusti, min bok-älskande son kommer att ha läst 50 böcker. Min andra son—en sport mutter—kommer att ha spelat baseboll och fotboll tills han somnade i en svettig och utmattad heap de flesta nätter. Berättelser kommer att vara skriven och illustrerad av min dotter. Leksaker kommer att vara kvar ute på gården, bara för att spelas med igen nästa dag. Det kommer att vara spontana cykelturer och resor för att besöka släkt och vänner. Mina barn kommer att ha uppfunnit sätt att fördriva sin tid, eftersom de vet att Mamma inte erbjuder daglig underhållning.

Vissa dagar deras valda metoden kommer att vara hög tid för skärmen, men andra dagar är det inte. Vissa dagar kommer att fyllas genom att skapa konst projekt eller göra pussel eller finslipa en cartwheel. Vissa dagar kommer att vara för att läsa Harry Potter för 67: e gången. Andra för att simma så hårt att de kommer att ta 4 p.m. tupplurar.

Jag vet att jag inte kan ge mina barn en av 80-talet sommaren som jag hade. Jag menar, det är verkligen svårt att hitta godis, cigaretter och Tang längre. Men jag kan garantera att de månader mellan Maj och September är gratis för fantasifulla, ostrukturerade, oplanerade barndom spela. Jag kan se till att de har möjligheter att spela i smutsen, samla damen fel, titta på film, cyklar och spruta varandra med vatten kanoner för timmar på slutet.

Så även om min dotter skrev "jag åt en påse jelly beans och stannade upp till 10 varje kväll" för hennes skrivuppgift om "spring break", och även om hennes uppsats om sommaren kommer förmodligen att se ut ungefär, jag är okej med det.

Innan han återvände till liv och rörelse för att läsa av loggar och matte läxor och vetenskap och mässor Mamma, underteckna detta tillstånd slip och Jag behöver pengar lunch och Jag har ett projekt på Pocahontas på grund morgon Jag älskar att mina barn får en paus, Jag få en paus.

Jag älskar att inte behöva skälla på dem fem morgnar i veckan för att få klädd, lägga sina skor på, äta frukost och skynda dig eftersom bussen kommer. Är de dagar ibland lång med alla tre barnen med mig hem? Absolut. Jag tänker inte ljuga och säga att jag inte fira när de återvänder till skolan och jag får mitt hus tillbaka. Jag menar, de är vanliga barn och trots att älska varandra, de kommer att kämpa för något hård över iPad, TV-fjärrkontroll, spelenheter, och vatten kanoner. Någon som vanligtvis skriker efter att ha fallit av sin cykel, få fixat med en pinne, eller stucken av ett bi på en daglig basis.

Men tack och lov, eftersom vi sannolikt hade inga planer för dagen, jag slap ett plåster på knäet och skicka dem tillbaka utanför, popsicle i hand. Jag skulle behöva skrika, "VARA snälla mot varandra!" 27 gånger från köksfönstret också, men de är de dagar jag hälla lite Mamma juice för mig själv och bjuda in de andra mammor på gatan för att komma över.

Och sommaren fortsätter.

ADVERT

Lägg till din kommentar