Att Ge Gåvor Används Är Vägen Att Gå, Och Detta Är Varför

Min dotter och jag vandrar genom Den Hoppas Center, en av våra lokala sparsamhet butiker, när en låda som fångar min blick. Jag ser Sagan om Ringen först sedan två inskriven ringar (guld och silver) och sedan orden "Pjäser, Collector' s Edition."

Jag bända bort metall lock, som är i gott skick, med undantag för en liten buckla i hörnet. Inuti finns två uppsättningar av pjäser, gjort för att se ut som guld och silver ringar, graverade på Alviska. Inga delar saknas. Jag öppnar spelplanen, som är förtjusande medeltida utseende. Inget fel med det.

"Skulle inte det här vara bra för Jessie?" Jag frågar min dotter. Hennes vän är en Sagan om Ringen fanatiker, och hon har en födelsedag som kommer upp.

Min dotters ansikte lyser upp. "Ja! Detta är perfekt!" säger hon.

Av nyfikenhet, jag drar ut min telefon och kolla Amazon. Det är bara en av dessa uppsättningar till salu som är nytt, och det är $44.00. Det vi tittar på är markerade $4.99.

Vi plunk ner våra fem dollar och en viss förändring, och gå ut med en perfekt födelsedagspresent.

Vårt nära en grupp av vänner som har skapat en kultur där man ger som till stor del finns att köpa begagnat för en annan. Och det är häftigt.

Vi ger böcker från använda bokhandlar, stor sparsamhet och garage butiken finner, och även enstaka re-begåvad artikel. Och vi behöver inte dölja detta faktum. Vi är alla på samma sida som försiktigt används gåvor är inte bara helt okej, men på många sätt att föredra framför nya.

Det finns vissa outtalade regler för etikett som säger att vi inte ska ge människor som används för gåvor, men jag tycker att det är hög tid att vi ändrat dessa regler. Och för att mitt fall, jag ger dig bara några skäl för att ge (försiktigt) används för gåvor som kommer att få dig att springa till din lokala loppis:

Det är bra för miljön.

Människor gör för mycket saker. Jag skulle hellre någon köpa mig en alldeles utmärkt som används kaffekopp som redan finns än en som var tvungen att göras med nya material. För att inte tala spara som mugg från en deponi. Minska, återanvänd, återvinn är inte bara en slogan. Det är receptet för ett hållbart liv på vår planet.

Det är bra för plånboken.

Vi har tillbringat det senaste decenniet som kommer från den Stora Recessionen, och många Amerikaner är fortfarande på att återhämta sig ekonomiskt . Om jag kan köpa dig något försiktigt används, men det är lika bra som något nytt för en bråkdel av priset, varför skulle det vara ett problem? Om det är verkligen tanken som räknas, och inte priset av en gåva, då finns det ingen anledning till en sparsamhet butik tycker borde vara ogillat.

Det är bra för välgörenhet.

Inte alla, men många secondhandbutiker används för att finansiera välgörenhet . Hoppas Center, där vi hittade Sagan om Ringen dam set, hjälper till att marginaliserade människor att hitta jobb. Andra runt omkring staden hjälpa till att finansiera skyddsrum och olika hjälpprogram. Så är du inte bara spara pengar, men pengar du spenderar, är också på väg mot en god sak. Win-Win.

Det är bra för barn att se att nytt är inte alltid nödvändigt.

Vi lever i en konsumtionskultur där nya som är bäst och nyare är bättre. Vi vill ha det senaste av allt. Vi är marknadsförs för att oförtröttligt, med företag som försöker att pressa oss till att köpa de senaste stilar och varianter av allt. Men när du steg tillbaka och titta på helheten, det är ganska klart att dessa meddelanden är enkelt manipulationer. Jag vill inte att mitt barn att falla offer för detta tänkesätt.

Naturligtvis finns det gränser här, och det finns en massa saker som man inte bör köpa eller ge användas. Carseats bör aldrig vara förvärvade i andra hand, till exempel. Jag skulle inte ge någon har använt objekt som skulle gå i barnets mun, eller så kan det naturligtvis vara förorenat på något sätt. Men typiska presentartiklar som böcker, spel, kläder och liknande är alla rättvist spel i min bok.

Jag vet att vissa människor borst vid tanken på att ge någon något som används, men jag tycker det är på tiden att vi börjar ändra eller-att ge kulturen att omfamna försiktigt begagnat. Den enda nackdelen är att uppfattningen av värde, vilket är ett ganska grunt åtgärd om du frågar mig. Även om vi bara börja att göra denna förändring bland våra nära vänner och familj, att vi kan skapa större plånbok-wise, miljövänliga gifting vanor som är till nytta för alla.

ADVERT

Lägg till din kommentar