Varför Du Bör Överväga En Gammal Brun Pan Som Din Nästa Baby Dusch Eller

Nästa gång någon frågar dig vad moderskap är som att tala om för dem att det är så här bakform.

Jag kunde visa er den nya, glänsande metall som jag har i mitt skåp. Den har inga repor och ser ut som om det aldrig har använts. Eftersom det sällan har. Det är Instagram stekpannor. Om jag ville visa er hur mitt barn och jag baka kakor till Jul, jag skulle visa dig att panorera.

Men, detta är min go-to pan. Min vardag pan.

Det är den som får jobbet gjort. Det är väl brynt, repig, och förbi det främsta. Jag är ganska säker på att jag ska kasta bort det. Det är avskyvärda! Men, det är också hållbara och tillförlitliga och jag är inte rädd för det.

Rädd, frågar du?

Ja, rädd.

Jag blir rädd av nya, blanka saker. Jag känner att jag måste hålla dem på det sättet. Typ som att det tryck som en ny mamma känner för att göra allt perfekt – för att vara den perfekt mamma .

Men, detta pannan har varit i elden och har markeringar för att visa för det. Det är rörigt, äldre och slitna. Jag är säker på att vid ett tillfälle det var nya och fräscha, men jag kan inte minnas det. Typ av precis hur jag kan knappt komma ihåg hur det var innan jag blev mamma, och jag hade bara mig själv att bry sig om.

Jag är säker på en punkt som jag brydde mig om att hålla den pan nya och blanka. Visst, jag skurade och försökte hårt för att hålla bort fläckar. Men en dag vände sig till nästa och jag antar att jag låter gå. Jag slutade bry sig så mycket om utseende.

Kanske det blev för svårt att ta hand längre.

För hårt för att hålla det ser perfekt.

Kanske hade jag ett jobb att göra och kunde inte bli störd av de ser på saker och ting.

Jag minns inte, men jag är säker på att detta kändes lite som frihet. Det är mycket frihet i att avgå själv att det faktum att livet kommer att föra med sig fläckar som inte kan tvättas bort. I att veta att dessa fläckar inte definierar du hellre visa att du har varit hårt arbete.

Och oh boy, är moderskapet arbete. Men denna pan påminner mig om att jag var gjord för ugnen och så var du.

Du var utformade för att motstå flammor och trycket som kommer med moderskap. Du läggs till elden, men det är inte bryta dig – det är raffinering av dig. Det är bara att göra dig bättre rustad att stå värmen.

Du känner dig sliten och åldern, men det är också att göra dig konstigt vacker. Ingen kommer att kunna se på dig och säga att hon inte gör sitt jobb. Det skinande nya skikt av moderskapet var placerade det i hopp om att en dag du skulle kunna titta tillbaka och se hur långt du har kommit.

Jag tycker att vi ska ge bort dem i baby duschar . Inte några nya, blanka pannan som sitter kylan i skåpet, men en som gav av sig självt, trots fläckar och ser till ruin. Trots det faktum att det inte längre låg platt på en disk, men är krokiga och böjda. På det sättet räknar mödrar skulle veta att sann kärlek inte ser ut som perfektion, utan mer som ett väl använt, fula, gamla, skrapat upp, härliga bruna pan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar