Varför Har Jag Blivit En "Ja Mamma" Och Har Inga Beklagar

Vi var i kassan linje i går, mina barn kramade sin hand-me-down plånböcker och deras LEGO set, när jag insåg att klockan nästan nio, sju och fem, skulle de aldrig har betalat för något i sina liv. Inte för att de inte hade spenderat pengar, eftersom de hade. Men de skulle aldrig faktiskt gav pengar över och fått ändra tillbaka utan mellanhand förälder . Vad skitsnack.

Däremot, vid nio års ålder, var jag redan på att göra min egen närbutik som går. Jag gick till affären ensam — om än med en mamma som väntar och tittar på verandan — för att köpa bröd när jag var fyra. Fyra.

Vilken typ av svag-ass, beroende barndomen har jag varit främjande för mina barn? Jag bad om ursäkt ymnigt att alla runt omkring mig i butiken som jag sedan gjorde jag mitt barn att avslöja sina pengar, räkna med det, gaffel över det, ta deras förändring och mottagandet och säga adjö till kassan. Världen kan vänta denna lektion liv. Och jag bestämde mig då och där, som 2019 skulle vara olika för dem.

2019 skulle vara frihet.

Jag brukade vara en "normal" mamma. Jag oroade mig för samma saker i världen berättade för mig att oroa sig för: barn rovdjur, fruktansvärda skador, samhälleliga dom. Men ju mer jag har lärt mig, desto mer har jag insett att vi är oroande i fel riktning . Brott mot barn har rasat, enligt sajten Free Range Kids — och inte för att vi är helicoptering, men eftersom världen är i allmänhet säkrare för våra barn.

50 barn i USA dödades i stereotypa främling-fara scenarier 1999, det sista året för vilket vi har tillförlitliga data. För att sätta det i perspektiv, cirka 1 000 dödades av familjemedlemmar, och 1 300 dog i bilolyckor. Brutna armar, stygn och repor — formellt den normala sfär av barndom — har blåst ur proportion till risken för stämningar . Mödrar ringa polisen på andra mammor för att "bortse" att övervaka sina barn i sina egna gården.

Under tiden barn tillbringar all sin tid inomhus, spelar den sociala tv-spel du jour bläddra i sina smartphones, och att ignorera alla andra.

Mina barn behöver inte detta skitsnack. Mina barn behöver frihet.

Det är därför jag kliva tillbaka. Jag ger upp en hel del kontroll, och att ge dem med en hel del självständighet. I och med 2019, kommer jag att låta stafettpinnen gå och hästar köra.

Mina barn kan bo i bilen när jag kör snabba ärenden. Ring snuten, jag är bekant med min lokala lagar . De kan gå till andra gångar, även andra delar av butiken, när jag handlar, så länge de håller ihop.

För fruktansvärda skador: rädslan för detta tar de bort från barndomen. Jag tillbringade en hel del tid fastnar i träd, klättra i träd, läsa böcker i träd, och för ett par härliga tider, minst 75 meter upp i en stark tall, ögon nivå med hög spänning ledningar. Mina barn kommer att få klättra i träd nu. Kanske inte vår magnolia, som inte kommer att hålla sin vikt efter ett par meter, men vissa av dem. Jag kommer att ta dem till specifika platser för trädklättrande äventyr, och låta dem gå så högt som de vill.

Jag kommer att låta dem sätta eld på saker: ljus, lägereldar, eldar, som alla kan de lätt sig själva med långa lättare de har döpt till Erik röde. Och ja, de kan gräva hål i trädgården och fylla dem med vatten och täcka sig i lera. Varför inte? Vi har lång handlas funktionalitet för estetik, och vår enda invändning kan möjligen vara en ökad vatten räkningen. Vilket jag är glad över att betala om de är lyckligt gräva och svettningar. Nej, jag bryr mig inte om det är 45 grader. Om de blir kalla och blöta, de kan komma in och värma upp. Ingen mer kommer jag kela dem för kallt. Som Nordic barn, vädret kommer inte att hindra dem från lek utomhus. De ska klä sig efter vädret och njuta av sig själva, oavsett säsong.

I och med 2019, jag kommer att ge dem frihet ja. När min 7-åriga begär att få använda hedge clippers, jag kommer att säga ja och visa honom hur. När min 5-åriga ber att hitta en match, jag kommer att berätta för honom ja och visa honom hur, på ett säkert sätt, tala om för honom var att göra det och bara när jag är runt. Jag kommer inte att stoppa dem från att köra vidare och försvinner runt hörn när vi är ute. Jag kommer inte att stoppa dem från att bära vad de vill, även när jag tror att det är för kallt väder (även om jag ska packa lämpliga kläder). De kan göra sina egna val.

Jag kommer också att ge dem frihet från ansvar. Frukost: gör din egen. Min äldsta kan göra sin egen havregrynsgröt. Mina två yngre barn kan göra sina egna toast eller smörgåsar. De kan alla göra flingor om jag hämta lådor från toppen av kylskåp (vi måste flytta dem) och få mjölken ut. Jag långsamt lära min 8-åring att laga mat. Han älskar att göra pasta och ägg, för att använda spisen som en vuxen. Jag kommer att hävda sina sysslor, som att mata hundar och uppsamlare papperskorgen, och de kommer att få ett bidrag för att göra dem.

Mina barn förtjänar detta. De förtjänar att göra sjöar och leka utomhus efter mörkrets inbrott, för att elda på natten och grillade marshmallows. De förtjänar att gå i vetskapen om att jag litar på dem för att hålla sig säker, att jag tror på deras kompetens och förmåga. De kan springa runt hörnet. De kan betala för att soda. De kan spendera alla sina pengar på billiga skräp, eftersom det är deras pengar och de kan spendera dem på vad de vill, även om jag tycker det är skräp. De kan klättra i träd. De kan springa runt i kylan, för att sedan göra egen varm choklad. För att de förtjänar denna typ av frihet.

I och med 2019, jag lovar att de kommer att få det. Och det kommer att bli härlig.

ADVERT

Lägg till din kommentar