Varför Reglerna Ska Vara Olika När Barnen Är Med Sina Mor-Och Farföräldrar

Minns du dina mor-och farföräldrar? Jag minns tydligt min. Jag har fantastiska minnen av pannkakor på lördag morgonen med klumpar av smör och sirap. Jag ömt minns att titta på för många serier, spela poker öre, och hemliga godis hand-offs. Detta är minnen som är mycket speciell för mig — de fanns dagar då jag kände mig som om jag hade en dum form av frihet från det dagliga livet. Naturligtvis förstod jag inte riktigt. Min morfar var där för att vara säker på att ingenting gick fel, men för mig, dagar och nätter ensam med honom var en oas från vad jag såg så lidande i barndomen.

Under de senaste månaderna, jag tror att jag har läst tre separata artiklar om mor-eller farförälder etikett och läst så många eller fler titlar av gnäll inlägg mot mödrar-i-lag.

Mor-eller farförälder etikett, min fot. WTF är det?

Jag får som föräldrar vet inte alltid vad som händer på Farmor och Farfars hus. Särskilt i dagens värld, varje mamma och pappa har en konstig lust att kontroll allt om deras barns liv. Vi måste noggrant kontrollera mängden socker som våra barn får i sig och är försiktig med för mycket tv, och gud förbjude att de gör något med Farmor och Farfar som vi ville uppleva med dem.

Jag förstår — till en punkt. Självklart, om din i-lagarna så att din 7-åring att titta på R-rankade filmer och testa cigarrer, du har ett problem. Men detta är inte normen, människor. Mor-och farföräldrar bara vill det bästa för sitt barn. Och ärligt talat, de förtjänar en paus från föräldraskap . De redan traskade genom att 20-års storm med dig eller din betydande andra, och de har all rätt att njuta av sin roll som mor-och farföräldrar och ha lite kul innan du returnerar ditt paket med glädje till sina vardagen.

Dina barn kommer att vara okej om de har lite extra godis på grandma ' s, eller inte äta alla ekologiska, eller stanna uppe sent och titta på för många repriser av Looney Tunes . Detta är inte en kamp om makten. De är inte försöka vinna ett föräldraskap race. De vill bara förstöra deras grandbabies, som sig bör. Alla regler och förordningar beträffande vad ditt barn kan äta, hur tidigt de måste gå till sängs och stiga, hur mycket solkräm som de behöver för att använda — dessa är nedlåtande och löjligt. Dessa människor har uppväckt dig. Oavsett vad ditt problem är med hur det gick, du blev okej, och att de inte försöker tor att höja ditt barn ändå. De är helt enkelt njuta av dem, ge dem några minnen att le på väg.

För ungefär en månad sedan mina tre äldsta barn stannade natten hos mina svärföräldrar. De var så glada över att ha en natt utan oss diktera läggdags och tjata på dem om sysslor. Jag vet inte vad de åt till middag, men jag antar att det var något häftigt som pizza eller hamburgare — saker som vi inte våren för att ofta. De spelade utanför tills det var mörkt och gick till sängs mycket senare än de borde ha. Var de lite mer känslomässiga och trött nästa dag? Japp. Gjorde jag måste ta itu med det? Japp. Och jag skulle göra det igen. Det handlar inte om mig. Tid med mor-och farföräldrar är om mina barn.

Just denna kväll min äldsta son fick också förmånen av att titta på en PG-13-film med sin farbror. Detta är en film som jag har mycket såg fram emot att titta på — en som jag skulle ha velat titta på med min son och min man, delvis på grund av att jag är en paranoid mamma och ville vara säker på att han stängde ögonen på alla olämpliga scener. Jag var lite besviken över att jag missade den här upplevelsen med honom.

Men återigen, det handlar inte om mig. Han talar fortfarande om natten, om hur coolt det var att titta på en film obehindrat av Mamma, att ha en speciell tid med sin farbror och far-och morföräldrar, och för att kunna pusta ut bröstet och skryter om att han såg en film innan vi gjorde. Hade han förmodligen att få se mer än jag ville ha med honom i filmen? Japp. Jag vet dock att mina svärföräldrar älskar honom sönder och skulle aldrig tillåta honom att göra eller se något som skulle kunna skada honom fysiskt eller psykiskt på något sätt.

Gör ditt barn får mer frihet med sina mor-och farföräldrar? Absolut, och de ska. De får också lite mer disciplin på sätt och få en visdom som de inte kan få från dig. Mor-och farföräldrar har redan varit runt denna föräldraskap block. De har lärt sig vad man vill gå och vad du ska genomföra. Ditt barn kommer att få värdefulla erfarenheter från dessa människor. Belöna dem genom att ge dem en paus med dina barn. Låt dem förstöra dem och skicka dem hem trött och strung out från att för mycket socker. Du kommer att överleva sina moodiness och de kommer att ha minnen som varar en livstid.

Det är verkligen okej att släppa taget, släppa loss och låta barnen leva lite. De och deras mor-och farföräldrar kommer att tacka dig . Vänta inte. Börja nu. Du vet aldrig hur länge de kommer att kunna skapa minnen med dessa fantastiska människor. Och låt oss inse det, samma påhitt som du ser i dina barns mor-och farföräldrar kommer att ses av dina barn i dig någon dag. Det kan skifta lite eller släpa på en annan plats, men det kommer att vara det. Jag är villig att satsa på att när den tiden kommer, att du kommer att önska att du hade gett dina barn en chans att njuta av den speciella kärlek till sina mor-och farföräldrar mer när de fortfarande var här.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar