Vi Måste Ge Introverta Elever En Paus

I början av året, min dotter femte klass läraren satte sig ner med oss i en förälder-lärare mötet och berättade för oss att hon ville att verkligen förstå och lära känna var och en av sina elever. Hon ville se dem utvecklas, och hon försökte alltid sitt bästa för att räkna ut vad som gör dem som de är, så hon kan relatera till dem.

Hon vände sig till mig och sa, "Men jag har haft svårt att räkna ut din dotter. Hon är bara så tyst, och jag är inte säker på hur man ska nå henne." Jag rivs upp omedelbart. Jag blev rörd av denna uppriktiga lärarens önskan om att verkligen lära känna sina elever, men jag var samtidigt lite osäker på vad du ska säga.

Efter alla, Jag har haft några av dessa samma känslor försöker att relatera till min dotter mig själv.

Hon är en introvert. Jag skulle inte kalla henne för blyg, för när hon är i hennes komfort zon, hon är allt annat än. Med hennes nära vänner att hon är kul och fånigt, och hemma, hon är inte lugn alls. Men hon internaliserar och håller hennes känslor och tankar låst upp tätt. Och när hon är i en stor grupp situationen, hon blir typ av förlorade.

Hon lyckades att vara framgångsrik i skolan trots sin tysta naturen, men jag vet att saker och gillar att prova för skolan play och ger en presentation framför klassen är svårt för henne. Hon vill delta, men hon är mer reserverade.

Min son är lugn också. Hans lärare säger att han alltid lyda reglerna, och inte tala så mycket. Det krossade mitt hjärta när hon sa att hon inte se honom le mycket. Det är nog för lunch är hans favorit del av skoldagen. En strikt klassrumsmiljön är svårt för honom.

Jag är rädd för att mina tysta barn är glömt i skolan eller att de bara inte bli sedd. De följer reglerna, är de få arbetet gjort i tid, och att de inte känner behov av att vara i centrum för uppmärksamheten. Det är därför jag blev så rörd när min dotter är lärare anstränger sig för att få veta min tjej trots sin tysta naturen.

Lärare har en otroligt svår utmaning att undervisa barn med olika bakgrund, förmågor och personligheter. Jag vill absolut inte lura mig själv till att tro att en-på-en uppmärksamhet till varje barn i varje klass, varje dag är en möjlighet i offentliga skolor idag.

Men jag vill att mina introverta barn att få sina talanger att lysa igenom också. Jag vill att dem ska synas och värderas. Jag vill ha dem för att inte vara tvungen att göra saker som kommer naturligt till andra barn. Kanske deras supermakt i skolan är en skriftlig rapport i stället för en muntlig och en.

Mina barn kämpar med att ställa klargörande frågor i klassen. De kommer hem regelbundet osäker på hur man slutför en uppgift. Jag kommer alltid säga, "ja, det gjorde du räcka upp handen och fråga eftersom du inte förstår?" Svaret är nästan alltid "nej", som sedan följs av en pep talk för att fråga sin lärare nästa dag och få några klargörande information.

Mitt barn behöver för att lära sig hur man gör detta, så jag driva dem lite för att lösa problem på egen hand, men jag undrar ofta vad andra gåvor och talanger läraren kan vara över eftersom min introverta barn hålla allt paketerat upp inuti.

Så jag skulle vilja göra en vädjan på uppdrag av stilla i skolan — grunden till lärare och coacher i deras liv för att försöka hårt för att få känna lugn och kära, reserverade och kära. Introverta i denna värld har mycket att erbjuda, och de är värda att lära känna. Det tar bara lite mer tid och ansträngning för att bryta igenom deras skyddande skal.

Jag skulle också vilja ber dem samma lärare och coacher för att förstå hur, ibland, vilket ger en muntlig presentation, eller att ens tala upp för att ställa en klargörande fråga, är en stor handling av mod för inåtvända barn. Beröm dem för det. Uppmuntra det. Men kan inte kräva att de deltar på samma sätt som andra barn gör. Det är skadligt för dem och kan få dem att dra tillbaka ytterligare.

De deltar på sitt eget sätt. Kanske de är de bästa lyssnarna. Kanske de är de som betalar uppmärksamhet till varje detalj. De deltar genom att visa upp varje dag och med fantastisk närvaro. Och de deltar genom att vara några av de mest pålitliga barn som alltid vända sitt arbete i tid.

Låt oss stoppa väntar alla av dem att lära sig och utföra samma sätt.

Jag skulle vilja ber att dessa inåtvända barn ses för vad de verkligen är — intellektuell, spännande, kreativ, empatisk, inåtvänd, modig.

De är alla kraftfulla saker att vara. Deras tysta naturen är inte en svaghet. Det är en styrka att de har fått som ofta förbises. Så gör inte förbise det. Omfamna den och hitta sätt att hjälpa de inåtvända barnen glans.

Lär känna dem. Jag lovar, de känner och tänker djupt och har mycket åsikter. Gräva djupt. Försök att ta reda på vad det är de tänker och känner. Jag lovar, det är värt det.

Och denna mamma, med inåtvända barn, kommer att älska dig (och uppskattar er) för att försöka.

ADVERT

Lägg till din kommentar