Kära Barn, det Här är Vad jag Önskar jag Kunde Ge Dig Denna Jul

Liesl Testwuide

Kära barn,

Jag vet att du är upphetsad. Du har varit vaken sedan 5:55.m . Jag har försökt att ignorera dig att spela Minecraft på golvet utanför mitt sovrum. Tack för att du inte öppnar min dörr tills det var ljust ute.

I en stund, du ska öppna dina julklappar. Omslagspapper kommer att flyga, en mugg varm choklad kommer att slå i golvet, och Frigolit jordnötter kommer att hålla fast hunden i rumpan hela dagen.

Men samtidigt som jag äntligen har din odelade, men tå-avlyssning uppmärksamhet det här ögonblicket av 2015, att jag har något att dela med dig. Sluta ögat-rullar. Det är Jul. Jag har golvet. Jag ska vara kort och koncist.

Jag måste berätta sanningen om de gåvor som du är på väg att få. I ärlighetens namn, jag kunde inte köpa presenter jag ville i år. Jag kunde inte.

Liesl Testwuide

Jag vet att du kommer le och nicka artigt när man öppnar nya snowboard, fjärrkontroll bil eller elektroniska enheten. Jag är tacksam för att du kommer att vara storsint. Storsint sätt—oh glöm det, jag vet att du är knappt att lyssna på denna punkt. Men på fullaste allvar, om jag kunde, det är dessa saker jag vill ge dig denna Jul:

1. Jag skulle ge dig en stark känsla av individualism: modet att skapa nya vägar, tala upp till höger ett fel, och undvika att följa publiken. "I" grupp är inte viktigt. Att ha ett gott samvete när man stänger ögonen på natten är.

2. Jag skulle ge dig en känsla av reslust, en törst att se olika länder, och en uppskattning av deras kulturer. Jag vill uppmuntra dig att kasta åt sidan laminerat resvägar och uppleva spänningen av upptäckten. Låt inte saker komma i vägen för erfarenheter. Lägga ner enheter och delta. Att märka den klara luften. Andas in den friska tallar. Vara närvarande.

3. Jag skulle laptop upp en livslång försörjning av frågor så skulle du aldrig ta slut. Jag hoppas du ställa så många frågor i åldrarna 20, 30, 40 och 65 år som du gör nu. Och om du någonsin får höra: "svaret På din fråga är" För vi har alltid gjort på det sättet,'" att vara nyfiken och utmana föråldrade traditioner och tankar.

4. Jag önskar att jag kunde sammanfatta och ge dig lust att alltid vara snäll, speciellt mot varandra. Med undantag av din mor, ingen har din rygg som en bror. Ingen. Det skulle vara besvärligt för din mamma att flanera in i omklädningsrummet för att ställa upp för dig om du skulle få trakasseras av en idiot. Det finns inget som en band of brothers för sånt och mycket, mycket mer.

5. Du kanske inte förstår i den här åldern, men jag vill ge dig en gåva av lugnet från att leva ett andligt liv. Jag pratar inte om religion. Oroa dig inte för människor eller saker du inte kan ändra. Ha tro på en högre makt och omfamna vad du har, inte vad du inte. Du är inte Gud. Förlåt. Du är inte centrum i universum. Förlåt. Jag är fortfarande omslag mitt huvud kring dessa fakta, också. Men jag vill inte att du ska tro att du har fått för att bära tyngden av världen på dina axlar. Du inte. Det är därför jag skulle ge dig tro om jag kunde.

6. Du har redan fått en gåva av en känsla för humor. Jag hoppas att du kommer att vara generös med ditt leende, ditt skratt och dina kramar. Bli först med att erbjuda din hand och utstråla positivitet och hopp . Att inte ta sig själv på för stort allvar. Folk som gör det är tråkigt.

7. Jag skulle älska att ge dig lust att vara ett livslångt lärande. Bo läraktig. Ta emot hjälp och att hålla ett öppet sinne. Världen är mycket svalare när du kan titta på det från olika perspektiv. Att vara fast suger.

8. Oavsett var du är, jag kommer finnas där för dig, um, utom i pojkarnas omklädningsrum...även om man inte lägga det förflutna mig. Jag är din klippa. Jag är din Norr. Jag är din mamma. Ni är otroliga gåvor.

xoxo

Morsan

Ja, nu kan du öppna den andra skräp under trädet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar