Barn Förtjänar Samma Respekt Vi Erbjuder Vuxna, Och Det Inkluderar Att Be Om Ursäkt

Vi var på ett dödläge, min man och jag.

Det var vår bröllopsdag, och jag minns inte vad vi bråkade om. Men det hade varit en doozy och känslor var sårade. Kaffe muggar i handen, vi satt mittemot varandra vid köksbordet. Vi båda kände mig hemsk. Vi var redo att be om ursäkt. Men vem skulle tala först?

"Jag är ledsen," sade han, tog min hand. Du kan se en tyngd lyft från hans axlar.

"Jag är ledsen också." Jag svarade, känsla petty som jag höll upp för honom att be om ursäkt först.

Med två kraftfulla ord, vi städade upp röran och flyttade om dagen, mår mycket bättre än vad vi hade kvällen innan.

På kvällen, per, vår årliga tradition, min man och jag såg videon av vårt repetition middag. Vi log som min gamle farfar stod upp för sin toast och meddelade att han var på väg att "dela hemligheten till ett långt, lyckligt äktenskap." Alla i rummet förberett för en stunds talande visdom, bara för Morfar att trycka på mikrofonen mot hans läppar och slänga ut två ord:

"Förlåt, älskling!"

Våra familjer vrålade av skratt och alla av de gifta paren som utbyts veta blickar. Skämt arbetar alltid för att det är sant: Det är inte ett förhållande i världen som kan frodas utan uppriktig ursäkt.

Elva år senare, jag är här för att vittna om: att nugget sanning min farfar som förmedlas? Det som är ännu mer värdefull nu när jag är mamma. Eftersom samma kvinna som visar hennes envisa butt i den äktenskapliga argument ger alla samma mess till bordet som förälder. Hårt som jag försöker, jag kommer aldrig vara perfekt — inte som en hustru, och inte som en mamma.

Jag gick in i föräldraskapet med goda avsikter. Jag ville så gärna vara som Mary Poppins fanbärare av Zen-liknande tålamod. Men ack, när ett barn skriker att du är den "värsta mudder in da world!" och den andra är strimmor genom köket, släppa lite turdlets som hon går...ja, det är lätt att hitta din wit ' s end.

Lägg till sömnbrist till mixen, och låt oss bara säga detta: Mama gör misstag. Massor av dem.

Och även om mina barn beter sig mer som banshees än verkliga människor, att de fortfarande tekniskt kvalificera sig som människa, vilket innebär, som människor, att jag är skyldig dem samma respekt och vänlighet som erbjuds i någon annan relation. Eftersom saken är den, att respekt är inte något som en person bör ålder in. Alla förtjänar det.

Även vår lilla kråka ätare.

Man skulle kunna tro att detta skulle komma som en no-brainer, men vissa vuxna, särskilt i de äldre generationerna, verkar se ursäkter som svaghet. De vägrar att säga förlåt till barn av rädsla för att det skulle underminera deras auktoritet. Som om det är möjligt att förlora respekt för någon som erkänner när de hade fel. Tvärtom.

Kan jag fråga dig en fråga? När man har en ursäkt någonsin gjorde du respektera någon mindre?

Den dag min man nådde sin hand över bordet i köket och bad om ursäkt för vårt kors ord, jag tror inte att jag någonsin har respekterat honom mer . Att vara människa innebär skruva upp . Och eftersom det faktiskt är oundviklig, är det bästa en förälder kan göra är att modellen för att återhämta sig från dessa misstag. Att säga "jag är ledsen" visar styrka i karaktären, inte svaghet. Att vara ödmjuk av respekt, inte tvärtom.

Föräldrar, jag skulle vilja ta en sida ur Morfar playbook och erbjuder en liten visdom. Skulle du vilja hemligheten till ett långt och meningsfull relation med ditt barn? Naturligtvis skulle du. *tar tag i mic*

Säg att du är ledsen.

Våra barn förtjänar samma respekt vi erbjuder vuxna i våra liv, och det inkluderar att be om ursäkt . Det enda sättet vi kan lära dem vänlighet är att visa dem vänlighet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar