Dessa Är Gåvor Av Downs Syndrom Diagnos

Till min käraste Sienna på din andra födelsedag,

Jag önskar att jag kunde säga att den dagen du föddes var en av de lyckligaste dagarna i mitt liv, men tyvärr, det var tvärtom. Det har inget med dig att göra, och allt som har med mig att göra. Du ser, din mamma var borta.

När de berättade om du hade downs syndrom, det var en stor chock. Som de placerat dig tillbaka i min famn, jag visste att jag kände kärlek, som varje mor känner för sitt barn. Du var vacker. Den häftighet av den kärlek jag kände för dig var överväldigande. Vårt band var ögonblicklig, men jag var också livrädd. Vad jag inte vet om dig eller din diagnos var att vi hade fått en gåva. Du kommer att lära oss om villkorslös kärlek, glädje på oväntade platser, och den uthållighet för att flytta framåt.

Jag är så pinsamt som jag trodde att den betydde för oss på den dagen du föddes. Jag på bilden ett liv att ta hand om en ogiltig. Jag föreställde våra semestrar och middagar, rycktes bort från oss. Jag på bilden ett liv av svårigheter. Jag avbildad din syster, som vid den tidpunkten var i mitten av min värld, evigt ändras och tas bort från rampljuset hon levde i och tillbad. Allt jag bilden var fel. Jag lägger allt detta ut det i fall det är någon annan mamma, om i en sjukhus säng just nu, undrar om hennes liv är slut. Det är det inte.

Våra liv har förändrats genom dig och din diagnos, men de är välkommen förändringar. Vi gör allt vi gjorde innan du kom in i våra liv. Vi har även göra lite nya saker, tack vare dig. Du gör semester bättre med dina leenden, och sass. Åh, sass! Middagar går ut, är högljudda och fulla av humor, som din pappa och jag titta på din syster och du missköter sig. Du skriker, du skrattar, och du kasta saker (ibland på henne).

via Heather Nyapas Fotografering

Din syster och du har en kärlekshistoria som smälter mitt hjärta varje dag. Du också slåss med varandra som alla systrar gör. Haley har gjort rampljuset större, och du både frossa i det. Haley skyddar dig, och det är en roll som hon har valt själv. Sanningsenligt, jag tror att du kan vara att skydda henne snart. Du är en pigg liten tjej.

Shannon Striner

Idag är din födelsedag, och två år senare Jag är tacksam för. Jag skulle inte ändra en sak om dig. Du är envis. Varje dag, jag ser att du kämpar för att stå, att gå, och röra på sig. Din muskeltonus håller dig tillbaka från att fysiskt flytta, men det spelar inte sakta ner din ande. Jag vet att du kommer att gå fort nog, men nu, du får dit du vill gå, genom viljestyrka. Du är en kaxig liten flicka. Jag trodde att jag visste vad sass var med Haley, men Sienna min kärlek, du tar det till en helt ny nivå.

Det är svårt att inte skratta när du kastar saker, när du skrika nej, och när du slap din syster eller mig. Du har också ett otroligt hjärta redan. När din syster är upprörd, du börjar gråta alldeles bredvid henne. Du är en våghals. När Dada kastar dig i luften, ditt skratt är smittsamt. Du älskar att åka på turer, och det verkar som om vi har en annan thrill seeker på våra händer. Du behöver inte öppet ge ömhet bort. Man får människor att tjäna på det, och ibland kan du få dem att fungera riktigt hårt (ledsen Faster Kristy). Du är en älskare av musik. Du dansar och sjunger hela dagen lång. Vårt hus är fullt av skratt varje dag.

Min Sienna Mae, Jag kunde och göra skriva en blogg om allt jag inte vet, innan du var född. Jag visste inte att din vuxna motsvarigheter med downs syndrom var att göra sådana fantastiska saker, som att lobba för sina rättigheter, undervisning Zumba klasser, huvudrollen i verkligheten visar, att skriva böcker, som äger företag, att leva självständigt och att gifta sig. De berikar livet på sina vänner, familjen och samhället.

Innan du kom, jag visste inte vad ordet förespråkare menade. Jag visste inte om den vänskap jag skulle göra i denna underbara gemenskap. Vi är tacksamma för att du har gett oss sådana fantastiska människor.

Shannon Striner

Vi firar mer, eftersom att ha dig i våra liv. Vi uppskattar de små sakerna. När du dragit dig upp för att stå, vi hoppade av glädje. När du använt din walker för första gången, jag grät. Jag vet inte vad framtiden har för oss alla, men jag vet att jag har dig i våra liv har gjort oss till bättre människor. Vi har mer empati för andra. Vi väljer vänlighet. Vi har blivit mer politiska och vi har lärt oss hur mycket vi kommer att förlita sig på Medicaid under ditt liv. Vi kommer alltid att försvara och kämpa för dina rättigheter och andra som du vill.

Detta har gjort oss till bättre medborgare. Vi älskar större. Vi har lärt oss att kärlek kommer i alla former, storlekar och förmågor. Vi har lärt oss att emotionell intelligens är lika viktigt som att vara smart. Vi ber om hjälp mer, vilket har gett oss några underbara människor. Vi har bättre vänskapsförhållanden, på grund av dig.

På denna dag, jag vill säga tack. Tack, min vackra, smarta, kaxig, lilla flicka, för gåvan av dig. Jag är ledsen att jag inte vet vad en gåva som du var när du föddes, men jag kommer att tillbringa resten av mitt liv att berätta för alla andra vad jag inte vet.

Jag älskar dig och allt som gör att du, du.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar