Jag Var Övergivna Av En Vän

Några månader efter att min dotter föddes, vi flyttade till ett nytt hus i ett område i hela stan. Även om jag blev upphetsad av större gård och större hus, jag insåg snabbt att min nya gata som saknas i vistelse-at-home moms. Våra grannar var härlig, men alla kvinnor som arbetade utanför hemmet, lämnar jag känner mig isolerad och med ingen att prata med. Naturligtvis, jag hade fortfarande mina lokala vänner, men jag missade den dagliga brevlåda interaktioner och förehavanden i mitt gamla kvarter.

Över tid, träffade jag en artig bekanta i vår nya community, men jag hade fortfarande inte hittat som vän, som kunde tränga sig in i mitt hus utan förvarning eller som kunde hjälpa mig med mina barn i en nypa. Jag har alltid drömt att jag skulle ha en Rhoda till min Mary Richards som bor några dörrar ner, och jag längtade efter en vän som skulle förstå den dag-till-dag kämpar för vistelse-at-home föräldraskap. Jag var hoppfull om att en dag, att jag skulle hitta Kates till min Allie, Meredith till min Cristina, eller Rachel till min Monica. Vi skulle ha Thelma och Louise -stil äventyr och en Laverne and Shirley -typ theme song. Det var inte för mycket begärt, eller hur?

Hon flyttade in i huset längre ner på gatan på en varm sommar dag, och det var allt jag kunde göra för att innehålla min upphetsning. När jag stannade till ett par dagar efter att de flyttat in, jag blev genast betagen av hennes kvickhet och humor. När jag såg henne rulla ögonen på hennes man och crack-rapid-fire skämt, jag var säker på att jag hade träffat min Rhoda. Jag hoppades att min desperation inte var alltför uppenbar och var glada för att hitta sig att hon var road av många av samma saker som fick mig att fnissa. Om inget annat, det var trevligt att ha en annan ung mamma slutligen bor längre ner på gatan.

Allteftersom månaderna och åren gick, vår vänskap expanded tillsammans med våra familjer. Våra män fick tillsammans, och jag njöt av att förstöra hennes nya barn när de anlände. Vi delade med oss av roliga texter, otaliga koppar kaffe, och mer diskussioner om Grey ' s Anatomy än två människor. Datum nätter, sommar kvällar med fire pit, och grannskap parterna stelnat vår relation. Jag kom att älska hennes barn och mina barn älskade att stanna med henne hem efter skolan.

På min mörkaste dag, den dagen min pappa dog, det var på hennes hus som jag i kontakt med den kris som var upplösningen av 1 600 km bort. Jag skrek och grät på telefonen i hennes lya som hon höll om mig och hennes man matas mina barn middag. Efter kom nyheten om att han hade gått bort, det var hon som satt med mig i soffan när jag höll mitt barn att berätta nyheten. Hon ledde mig hem, samordnad min resa med min man som var ute ur staden för arbete, och gjorde allt i min tvätt. Hon packade våra resväskor för att jag inte kunde tänka klart.

I de hemska timmarna, hon var vad jag behövde för att överleva. Hon gjorde vad jag kunde göra, höll mig upprätt och röra på sig när allt jag ville göra var att kollapsa och gråta. Till denna dag, hennes godhet är en ljuspunkt på vad som var den värsta dagen i mitt liv. Jag var tacksam att ha en så god vän.

Och sedan, sakta blev hon hemlighetsfull, lugn och avlägsen. Vi började att spendera mindre tid tillsammans, och vårt förhållande kändes ansträngd. Jag var fortfarande sysslar med min sorg, och kanske inte märker tecken på att vår vänskap höll på att förändras. När "Till Salu" - skylt gick upp på gården utan förvarning, jag var sårad och chockad. Jag tog det som en ny möjlighet i en annan stat innebar en spännande förändring för henne, och jag försökte att vara stödjande. Men jag var fruktansvärt tråkigt att våra dagliga interaktioner skulle ändra och ont att hon kunde vara så glada över att flytta bort. Var det själviskt av mig? Förmodligen, men jag skyller mina känslor om hur mycket jag visste att jag skulle missa henne. Jag hade ingen aning om hur mycket saker och ting skulle förändras.

Flytta dag kom med löften om att sms: a och FaceTime, och vi var alla överens om att vi skulle besöka i sommar. Som hennes rörliga lastbil drog bort, bröstet hävde med tårar. Jag tittade på hennes våg ivrigt som de körde bort—det verkade som om hon inte kunde komma ut ur staden snabbt nog. Min "jag saknar dig redan" sms: a några timmar efter hennes avgång som förblev obesvarade.

Efter den dagen, spara för en eller två texter och en snabb FaceTime-samtal, det har jag aldrig hört från henne igen. Vi är inte längre vänner på sociala medier, och jag har aldrig fått en annan julkort av de barn jag hade kommit för att tillbe. Det har gått tre år och jag har kvar och undra vad jag gjorde som fick henne att skära mig. Var jag för behövande? Var jag en alltför ivrig, know-it-all morsan? Var hon bara vara tolerant mot min familj och mig—alltför artig för att säga att hon inte vill vara vänner? Eller var det bara att hennes liv hade blivit för full att inkludera mig i det, även i den minsta åtgärd? Det gör fortfarande ont att tänka på det. Det är klart att vi inte Rhoda och Maria.

I alla fall, oavsett anledning, är det svårt att ha fina minnen av någon som inte längre vill vara vänner. Jag kommer vara evigt tacksam för det stöd hon som erbjuds under min fars död, men på sommarnätterna, när luften är precis rätt blandning av varmt och fuktigt, när jag hör grannskapet barnen skratta och leka, jag kan känna dig den gamla spöke vår vänskap. Och det gör fortfarande ont att tänka på hur lätt jag kastades åt sidan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar