När Din Tonåring Kommer inte att Prata: 4 Sätt Att Få Dem Att Öppna Upp

När ditt barn är små, de pratar oavbrutet. Småbarn saknar en shut-up-filter och som är oförmögna att inte uttrycka alla trodde de har varje dag och varje sekund. Föräldrar till småbarn tillbringar sina dagar som undrar om de någonsin kommer att få en lugn stund. När mina barn var små, jag kan komma ihåg mödrar till tonåringar längtansfullt talar om för mig att deras pratglada barn hade ersatts med en trumpen, mute tonåring, och hur de skulle ge vad som helst för att få sina barn att prata igen. Det gjorde mig orolig: När mina barn nått de fruktade tonåring åren, skulle jag vara dömd till tystnad, dörren slår igen, och ögat rullande också?

Tja, här är vi, och Jag har kommit att lära sig att det är lugnt, moody ' teen sak är något av en myt . Tonåringar faktiskt prata en hel del — mest för att deras vänner, men de gör kommunicera. Som föräldrar till tonåringar, det är vårt jobb att lära sig deras språk. Inte varje tonåring kommer hem från skolan, stampar upp till deras sovrum, och blares musik fram till middagstid. Tonåringar inte alltid mussla upp och dölja sina liv från sina föräldrar, och inte alla av dem tror att vuxna är dumma. Jag vet detta eftersom jag har en tonåring som talar till mig — en hel del.

Mina vänner är ofta chockerad över hur öppna våra barn är med oss. Jag har fått frågan, "Hur gör du det?" och "Vad är den magiska hemligheten till att få min tonåring till att sprida det?" Jag kan inte säga att jag har alla svaren, men jag har några beprövade tekniker för att prata med tonåringar som har fungerat för oss:

1. Berätta Sanningen

Tonåringar prata, och inte bara om sport, Justin Bieber, och tv-spel. Deras hormoner löper amok och deras kroppar förändras snabbt. De börjar experimentera sexuellt och som kan leda till pinsamma frågor som de behöver besvaras. Om du vill att din tonåring att komma till er för att få ärliga svar om sex, du måste åta sig att berätta sanningen tidigt, hela sanningen och ingenting annat än sanningen.

Min son frågade mig nyligen om oralt sex, och medan en stor del av mig ville krypa in i ett hål och dö, en ännu större del av mig ville se till att han förstått vidden av vad han frågade . Jag ville ha med honom att inse att det finns mer än bara mekaniken bakom en sexuell handling. Jag ville att han vet att det finns stora ansvar som kommer med att agera som en vuxen. Vissa barn i omklädningsrummet kunde inte möjligen har förklarat det för honom.

2. Lära sig att Tala Deras Språk

Tonåringar är ökända texters och renodlar sin text förkortningar kan vara jobbigt och förvirrande. Men talar deras språk går långt bortom att förstå vad ROTFL och LOL betyder i en text. Om din tonåring utvecklar ett intresse för något som du inte förstår, lär dig om det så du kan hitta några gemensamma nämnare för de svårt att kommunicera dagar. Du kan inte älska att spela Call of Duty eller lyssnar på Taylor Swift på repeat, men du bör göra det ändå.

Min son är en Star Wars fanatiker och min kunskap om att franchise är begränsad i bästa fall. Men jag har sett filmer med honom och jag lär inte att ringa Return of The Jedi "Den Tredje Filmen" längre. Och medan jag kan inte säga att jag har blivit en Mästare, sitter i soffan med honom i tystnad medan vi titta på filmen har verkligen hjälpt till med den Mörka Sidan av föräldraskap.

3. Berätta för Dem Om Din Tonåring Själv — Den RIKTIGA Versionen

Varje förälder vill att visas ofelbar i sin tonåring ögon, men låt oss vara ärliga: om Du var ingen ängel när du var 16, var du? Jag förespråkar inte att du avslöja alla dina teenage överträdelser, men teens verkligen möta vuxna som visas människa och inte klanderfritt. Min dotter har uppskattat att höra om mina egna strider med en middle school menar flicka, och det har varit en bra språngbräda för diskussion. Berätta för henne om denna smärtsamma tid har hjälpt henne i liknande situationer.

Och jag har varit öppen med att diskutera med min son, de få gånger jag fick problem i skolan. Det finns en anledning till att du har gjort dessa misstag då — så att du kan lära från dem, men ännu bättre, så att barnen kan lära sig från dig. Låt inte den tiden du outran polisen för fortkörning biljett bara för att fångas av din far ska gå till spillo. Ahem.

4. Prata i Bilen

De bästa samtalen jag har haft med mina tonåringar har varit medan jag bakom ratten. Jag vet inte om det är bekvämligheten av att tala utan direkt kontakt med ögon eller det faktum att barnen litar på att jag inte slog i ett träd om de släpper en bomb, men bilen är platsen för total ärlighet. Ibland, mellan 80-hits på radio station, min son kommer att anförtro sig åt mig medan vi är på väg. Jag vänder radio ner och låta honom använda bilen som hans konfessionell. Det är inte lika spännande som samåker karaoke med Adele i passagerarsätet, men helvete, det är värt att köra de extra 15 minuter hem för att hålla barnet att prata.

Som med allt, du får vad du ger med tonåringar. Om du är ärlig och rättfram, din tonåring kommer att återvända gunst. Och, om du har att titta på Star Wars en hundra och femtio gånger för att bond med din tonåring, så var det. Du kommer att få stirra på Harrison Ford.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar