Att bli Gravid Är Svårt, Så Varför inte Fler Människor som Talar Om Det?

Höj din hand om du försöker att bli gravid och har en hård tid, men ingen annan verkar vara att tala om hur svårt det är att bli gravid. <<VÄCKER BÅDE HÄNDER>>

Här är grejen: jag vet att jag inte är ensam i detta, och ändå, jag känner mig väldigt ensam i detta. Det verkar finnas en hel del skam i att diskutera fertilitet, eller avsaknaden av den. De berättelser som jag nu höra från vänner som har inga problem att bli gravid. De nös och — hoppsan! — slogs upp.

Jag hade lite av en "det här händer bara i filmer som" stund den andra dagen, när jag gick ut genom dörren, såg min man, och genast ihop i hans famn, gråta hejdlöst. Om detta var en romantisk film, det skulle vara eftersom vi inte hade sett varandra på 10 år, och min karaktär var överväldigad av känslan av att vara i hennes kärlek vapen. Men detta hände för att vara mitt liv, och jag var hysterisk för att jag såg en väns graviditet tillkännagivande på Instagram. Hennes bildtexten löd "det Här var en överraskning för oss, men vi är så glada för det!"

Min man och jag har försökt att bli gravid för 7 månader nu. Och, bara för att vara tydlig, vi har gått igenom alla tester: min man har över genomsnittet simmare, har jag mer än nog hårsäckarna, och min fertilitet blodvärden är sund. Det verkliga problemet kom efter ett andra ultraljud, och en HSG (en inte-kul-på-alla-förfarande där de sätter jod genom din livmoder för att se om dina äggledare är öppna), där min läkare hittade två polyper, och en tjockare än vanligt livmoder-slemhinnan. Som ett resultat, jag bara gick igenom en hysteroskopi och en D&C (i grund och botten, jag gick under anestesi medan min läkare skrotade min livmoder ren. En livmoder tune-up, om jag får).

Jag har lärt mig alla fertilitet akronymer, inte genom att prata med människor jag vet, men genom att googla och forum på nätet. Eftersom det tydligen dessa anonyma utrymmen är sådana där dessa saker få har talat om. Jag vet vad BBT, TTC, och DPO alla betyder. Jag har provat olika typer av ägglossning indikator kit, en som ger dig ett leende ansikte och ett med två rosa linjer. Jag tar min temperatur när en av min katt väcker mig mitt i natten. Jag har lyssnat till eventuella tecken på att min kropp ger mig att det kan vara nära ägglossning tid. Jag har studerat min slem och kommer aldrig att titta på äggvita på samma sätt igen.

Jag grät medan på semester i Japan, eftersom min tid kom. Jag skrek till min man efter vår tredje gången försöker inte hade jobbat — när jag kände mig illamående på en uber och blev övertygad om att det var ett tidigt tecken på illamående på morgonen. Jag grät och sa till min man att "jag kan inte göra det här längre!" efter att ha tagit ett ägglossningstest och det fortsatte att komma tillbaka med blandade resultat.

Jag har tagit upp akupunktur, eftersom en vän berättade för mig att det hjälpte sin vän bli gravid. Och jag har tagit örter och tinkturer som smakar som varm sopor som akupunktör gav mig eftersom jag är fylld med för mycket "hjärta fire" och det är kanske DETTA som kokar mina ägg. Jag har gett upp alkohol, rött kött, förädlade livsmedel, och skållande hett bad (jag saknar dem som mest) för att försöka hjälpa, och när de inte har jag kryssade tillbaka dem på grund fuck it, ingenting verkar fungera ändå så jag kan lika gärna dricka vin i min varma bad medan man äter en tallrik med socker kött.

Jag googlade många, många saker:

– Är en huvudvärk ett tecken på tidig graviditet?

– Tidig graviditet tecken

– Ägglossning tecken

– Hur många gånger om dagen bör du ha sex om GRÄNSVÄRDEN?

– Bästa sex positioner för TTC

– Vilken färg är ägglossning fläckar

– Ägglossning kramp vs period kramp

– Hur snart göra implantation kramper start

– Kan du vara gravid om du få stänkblödning

– Hur snart inte morning sickness start

– Genomsnittlig BBT diagram

– Chanserna för att bli gravid vid 34

– Typer av fertilitetsbehandlingar

– Biverkningar av Clomid

Jag har haft vänner, apropå ingenting, berättar att deras vän tänkt efter ett försök. Deras mamma också gjorde, och de hört talas om någon som glömde en kondom en gång och — poof! — de var plötsligt med barn. Det är dessa berättelser som verkar bli sa de ofta att människor som försöker bli gravid, eftersom när det är lätt för dig är det inte ett problem att diskutera med någon som bryr sig om att veta. Men jag känner en djup skam — som om min kropp är trasig och jag har misslyckats — i jämförelse. Och även om jag vet logiskt att detta inte är sant, jag kan inte låta bli att känna på detta sätt, eftersom jag är den enda person jag känner som verkar ha drabbats av det.

Det är inte så att det är inte berättelser som mitt ute. Men efter många månader av att veta att det skulle hända oss omedelbart, eftersom det är hur saker och ting fungerar, det verkar som att det är lika viktigt att berätta historier som min. Gå in på vår sjunde månaden för att försöka, och att få en operation som förhoppningsvis kommer att tillåta oss att bli gravida.

Kanske kan vi få gravida efteråt. Kanske inte.

Kanske vi får gå på ett fertilitet läkemedel, eller prova insemination, eller gå direkt till IVF.

Jag bara blev 34, och jag tänkte att vi skulle vara gravid nu.

Så det är där vi är. Vi gör så mycket vi kan.

Är det någon annan där ute känner så här?

ADVERT

Lägg till din kommentar