Jag Var Blindsided (Och Överväldigad Av Mina Gestational Diabetes Diagnos

Så, där var jag, skötte mitt självbelåten affärer med denna tredje graviditet, tänker jag visste alla saker och att jag hade denna baby-on-board-verksamhet helt ner pat när jag började med några konstiga symtom.

För det första, jag var ovanligt törstig. Genom att törstig, jag menar, jag var downing en liter vatten när jag vaknade på morgonen och sedan två till på hela dagen. Jag kunde ha druckit en Costco-medelstora fall av buteljerat vatten och kände fortfarande torra — det var som en av de förbannelser du läsa om i en saga eller den grekiska mytologin.

För det andra, min syn började bli suddig, vilket jag måste erkänna att jag ignorerade på grund av att jag hade kommit ihåg att läsa det om du redan är närsynt som jag är, en graviditet som kan göra din vision lite ostadig. Men jag var också trött hela tiden på ett sätt som gick utöver de vanliga graviditet eller run-of-the-mill morsan typ av trötthet.

Jag märkte att dessa symptom precis runt vecka 27, så när jag misslyckades med en timmes glukos test på vecka 28 och då misslyckades det tre timmar glukos test på vecka 29, hände det som absolut inte som någon överraskning när jag fick samtalet om att jag hade varit diagnosen graviditetsdiabetes .

Om du har aldrig hört talas om GD, låt mig lägga några kunskaper om dig. Det enda som händer under graviditeten och är inte permanent 90% av tiden . Men om du har fått diagnosen med GD, du har en förhöjd risk för att utveckla Typ 2-diabetes senare i livet och så lära sig att begränsa socker i din kost och få en lämplig mängd motion är viktigt för att minska framtida risker.

Dessutom, om du väljer att amma, din risk för att utveckla typ 2-diabetes senare i livet skärs i hälften . Hälften . Eftersom bröst är magisk.

Samtidigt som din mage är svullnad ut till galna proportioner som din kropp har graviditeten hormoner kraschar runt som två 5-åringar ninja-fighting på soffan. Dessa hormoner kan ibland undertrycka insulin som är vad som dyker ditt blodsocker till energi. Resultatet är att socker i ditt blod rusar in i ditt ofödda barn orsakar betydande viktökning och påfrestningar på ditt barn som ännu inte utvecklat system. Det kan orsaka för tidig födsel, gulsot, och risken för att utveckla typ 2-diabetes. Inte kul.

Få nyheter var överväldigande . Mina första tankar vände sig till cheesecake som jag åt och alla extra tuggor av pommes frites och de mango-smoothies och allt annat som jag tryckte in i min mun. Jag äter för två trots allt, eller hur? Detta barn är inte ens född ännu och mitt sinne var redan simma med skuld. Jag kände mig som en jätte (bokstavligen, giant) asshole.

Innan min tid för att mötas med en diabetiker sjuksköterska och en dietist, jag var redan googla allt jag kunde hitta om socker och graviditetsdiabetes. Jag ringde min läkare och hon föreslog att jag skulle prova att begränsa socker, men utan att ännu veta min dagliga socker nivåer, min hjärna gick på högvarv och jag skrev upp för en komplett socker detox.

Att. Jävla. Sög.

För fem dagar, jag var tokig och utmattad medan min kropp lärt sig att anpassa sig till att konsumera bara magert kött, nötter, färska grönsaker, och begränsad frukter. Borta var det kaffe med creamer. Borta var de alkoholfria drinkar med tonic som hade socker i dem och skivor av frukt för att piffa upp den kolsyrade sött vatten. Borta var en cheesecake.

När jag gjorde det i dag sex av en socker-detox, min livmoder, tydligen en skranglig gammal tik, reagerat, och min rumpa landade på sjukhuset med falska arbete värkarna.

Jag är bra. Barnet är bra. Men jag var tvungen att bryta upp med socker, som om du aldrig gjort detta är mycket svårt. Socker är i allt och jag plötsligt var tvungen att leta upp socker och kolhydrat innehåll av något innan jag tog en tugga. Detta är irriterande, men nödvändigt, och har tvingat mig att ompröva vad jag tror är en frisk del och även vad jag anser är en "sweet treat".

Graviditetsdiabetes kan vara ett tillfälligt bakslag i min väg mot växer ett friskt barn, men det är något som har i grunden förändrat hur jag närmar mat. För många år mat har varit en tröst för mig men nu måste jag ställa den typen av tänkande och titta på mat som bränsle för min kropp och utveckla barnet. Denna särskilda aspekt av graviditetsdiabetes är inte en dålig en. Resten? Jag tänker inte ljuga, det suger ganska.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar