Generositet Handlar Om Mer Än Välgörenhet. Det handlar Om att Ta Hand Om varandra.

För några månader sedan, medan promenader i ett myller av människor i centrala Chicago, min äldsta son frågade för ett par dollar. Antar att han ville att dyka in i en närbutik för att köpa en chokladkaka eller en Gatorade, jag sa genast: "nej." Han frågade. Jag fortsatte att säga nej, men han blev mer påträngande. Frustrerad, jag vände mig till min man om hjälp.

"Vad vill du ha pengar för?" min man frågade.

"Vi förbi en hemlös man tillbaka det, och jag vill ge honom några pengar", som min son sa. Jag var stolt över hans omtanke, och generad att jag inte frågade vad han ville ha pengar för i första hand, men jag var inte så förvånad över hans begäran. Barn av naturen är generös, omtänksam och snäll. Visst, de är lite självisk ibland, och delning kan vara svårt, men generellt tror jag på den inneboende stor-heartedness av barn. De ser ett behov, och de vill att fylla det.

Det är vi vuxna som komplicerar saker och ting. Vuxna lerigt vatten, och skapa en värld av rika och fattiga. Vuxna skapa hierarkier av värdighet. Vuxna fläcka våra barn är stora hjärtan, öppen, omtänksam generositet.

Men det är också vi vuxna som kan tenderar att deras inneboende generositet . Vi kan prisa sin stora hjärtliga och hjälpa deras öppna sinne växa. Vi kan bygga upp en generation av att ge människor, som kommer att bygga broar och som bara kan rädda världen.

Förra månaden, vår familj gick till en öppna moskén händelse i Masjid Al-Huda i en förort till Chicago. Att säga att det var en av de mest vackra och mäktiga upplevelser i mitt liv är en stor underdrift. Den är värd välkomnade sina gäster med breda leenden och öppna hjärtan, och hundratals människor i alla samhällsskikt och ett brett utbud av religioner sökt sig till moskén för att visa sitt stöd. Den ström av kärlek, gemenskap och generositet var helt enkelt fantastisk. Efteråt pratade vi lite om den Muslimska tron och den vänlighet vi blev visade av värd för evenemanget.

Ett par veckor senare, när jag såg min 10-åriga son Jackson skriva sin önskelista. Han skrev ner saker som "iPhone-7" och när jag gav honom en är-du-skojar-jag höjt ögonbryn ser ut och skrattade hysteriskt, han raderade det. Han skrev ner några mer rimlig begäran om saker som ett Hot Wheels AI-system, en eremitkräfta, och Cozmo. Då frågade han mig vad han kunde innehålla.

"Tja," sa jag," du kan fråga för en del saker för andra människor. Du kunde ha donationer som görs i ditt namn till organisationer som du bryr dig om."

Vi spånade lite som möjligt välgörenhetsorganisationer och organisationer, och han tänkte efter en stund. Han skrev lite mer, och efter ett par reviderade utkast, han hade sin slutliga listan. När jag tittade på listan, jag såg "och donationer till moskén som vi gick till."

Följande vecka började jag arbeta igenom sin önskelista och mailade moskén för att ta reda på hur man gör en donation. Senare på kvällen fick jag ett telefonsamtal från en av styrelsens ledamöter i moskén. Han ville tacka min son i person. En timme senare, hela hans familj — make, hustru och tre små barn — drog in på vår uppfart, och vi välkomnade dem in i vårt hus. De tackade min son för att ge en av hans "Jul önskar" att deras moské — en önskan som han inte skulle se en direkt nytta som om han vore från en leksak eller ett tv-spel. Och så gjorde de en av de mest generösa och omtänksamma saker jag någonsin upplevt: De gav min son, någon som de aldrig har träffat, Hot Wheels AI-system som också var med på hans lista.

Min son och jag stammered flera tacka lovord, och jag kvävdes tillbaka tårarna. Vi alla pratade för en liten stund, jag skrev ut en check till moskén, och vi sa hejdå. Medan jag kramade kvinnan och vi båda grät på min front steg — samtidigt som våra barn sågo på, så kunde jag inte låta bli att tänka att detta är vad cykeln av generositet ser ut. Detta är vad det innebär att ta hand om varandra.

Bild via Salman Faiz

"Varje barn, om de verkligen förstår, kommer att plocka godhet, lycka, hälsa för andra än materiella ägodelar," Scott Harrison, grundare av charity: water, en ideell organisation, och far till två, berättade nyligen Den Washington Post . "Jag tror att det är föräldrarnas uppgift att ge dem den möjligheten."

Så det är vad jag försöker göra: ge mina barn möjligheter att välja godhet, lycka och välbefinnande av andra över "saker." Vi försöker att göra att ge och generositet en del av vårt dagliga liv och vår familj filosofi, och det gör inte ont när vänner och familj är på samma sida också.

Till exempel, varje år vid Jul min utökade familj drar namnen och en del av gåva är alltid en gåva till en organisation mottagaren bryr sig om. Eftersom barn och vuxna ingår, barnen har till uppgift att, med tanke på orsaker eller organisationer deras mottagaren bryr sig om. Min son drog hans kusin namn detta år, och att veta att hon bryr sig om djur, han kommer att göra en donation till djurhemmet där de fick sin hund. Jag försöker också att ta mina barn med mig när vi tappar mat på soppkök eller härbärge för hemlösa.

Jag ska vara ärlig, jag oroar mig mycket för om jag tenderar mina barn " naturlig stor-heartedness. Jag är rädd för att eftersom de lever ett bekvämt liv (om än en som är långt från extravaganta), kan de inte lära sig vad det innebär att verkligen vara tacksam för. Men ännu mer än tacksamhet Jag vill att de ska förstå att det är en cykel av generositet. Jag vill få dem att förstå att generositet betyder inte välgörenhet eller ge bort vad som finns kvar, men att ge och ta emot med öppet hjärta. Jag vill att de ska veta vad det innebär att ta hand om varandra. Jag vill ha dem vill ha att ta hand om andra.

De flesta av tiden, jag är säker på att jag faller kort av dessa mål. Jag känner mig överväldigad av hemskheten och förtvivlan som pågår i världen just nu, och jag tvivlar på att något jag gör frågor. Men den kvällen för några veckor sedan, medan jag stod på min front steg gråter och kramas en kvinna som jag bara hade träffat under våra barn tittade på, insåg jag att det kanske är det vi gör är OK. För även om ingen kan göra allt, alla kan vi göra något . Även om något är att visa våra barn hur man ska göra världen vackrare med sina stora hjärtan och generösa sprit.

ADVERT

Lägg till din kommentar