Generation X Är Limmet I Universum

På sistone och det verkar som överallt jag aktivera det finns en artikel eller en tweet eller ett inlägg om antingen en Baby Boomer eller en Tusenårig. Och om du tycker om det, är en generation är på väg att lämna arbetskraften medan en annan är på väg in i det. Precis som många generationer före har behandlat samexistens, så gör dessa två mycket olika generationer.

Vänta. Vad gör du med mig? Och vad händer med alla de andra, som i likhet med mig, är för närvarande hänga i deras 40-talet? Vad är det med dem? Generation X är liten i antal och till synes glömt bort, och erbjuder en illusion av att vi inte gör en inverkan.

Åh, vad jag håller inte med.

Vi Gen Xers verkar vara i mitten på mer än ett sätt: Vi som är inklämt mellan två stora generationer. Vi är vilse bland sina meningsskiljaktigheter och deras starka önskan att lämna det egna arvet. Vi är också mitt fostra våra barn. Vi har inte mycket tid att vara högt och i ditt ansikte, eftersom till skillnad från den stora Barnkullar, våra barn är i middle school, och till skillnad från de Anser att de, vars barn är antingen i livmodern eller fortfarande sked-fed, våra barn att spela tre sporter året runt medan vi volontär på sina skolor.

Jag vet att människor i min omedelbara cirklar är trött på att lyssna till mig klagar över att bli "Ingen Generation", särskilt min Boomer föräldrar och svärföräldrar, som är så stolta över att vara barn i den Största Generationen och så stolt över att vara en del av den största generationen att de inte har brytt sig om att förstå "Google" och så har de fortfarande använder Gula Sidorna. På tal om skillnader, min Tusenåriga syster-in-law? Hon har räknat ut allt: Hon har tekniken för att ha den senaste och bästa informationen om mina brorsöner, och hennes föräldraskap stil är perfekt och alltid på mål eftersom the American Academy of Pediatrics säger så, eller åtminstone att de gjorde denna vecka.

Att vara fast i mitten är ett stort ansvar. Vi är den enda kanal för de Anser att de kan kommunicera med den stora Barnkullar. I grund och botten, vi vet att det alla ! Det är ett stort ansvar! Tänk på det för en minut. Jag kan inte bara hitta en bok på Amazon som jag vill läsa och sedan vidare för att ladda ner den och läsa den digitalt, men jag kan också tycka att samma bok att använda Dewey Decimal System. Jag är riktigt bra på att ta bilder med min telefon och då du säkerhetskomprimerar dem på Moln för framtida bruk. Jag kan också använda en diaprojektor och en oh-projektor, och jag har fortfarande min första kamera, en Polaroid. När mina barn föddes, jag fortfarande ansåg min mor och mor-in-law livskraftig källor för föräldraskap information, men jag var inte så trångsynt att inte tänka på vad som tusentals andra mammor som hade upplevt, så jag gick med i chattrum. Jag hör så många yngre människor säga saker som, "Det var OK då, men nu vet vi bättre."

Men gör vi verkligen det? Jag tror att en stor fördel att min generation har över både den stora Barnkullar och de Anser att de är vår förmåga att se båda sidor och sedan agera därefter. Vi är som ett klister som håller den här röran tillsammans. På arbetsplatsen, när det gäller att manövrera genom generationer luckor, det hjälper att veta att Boomers föredrar du att hålla din e-postmeddelanden till punkt och korta, några Tusenåriga-vänliga emojis, till exempel. Min Tusenåriga motsvarigheter är mer än gärna svara på min e-post eller texter som helst på dagen, men min Boomer kollegor inte "göra e-post" förbi en viss tid av dagen.

Vi är limmet på hemmaplan också. Som jag nämnde, mina brorsöner är och hade med de mest up-to-date och att föredra föräldraskap metoder Internet kan ansluta sig till. Det kan bli mycket svårt och utmanande, och så är det mitt jobb att prata med min syster-in-law av den ökända avsats när ett av hennes barn är inte mötes-och milstolpar i synk med de senaste riktlinjerna Internet har lagt fram.

Vi kan inte vara stort med siffrorna, men Gen X är mäktig i sin anpassningsförmåga och vilja till förändring. Tänka på vad vi har utstått. För en, när jag var tvungen att skriva uppsatser i gymnasiet, att jag faktiskt skrev dem. På papper . Med en penna . Då jag forskat ämnen genom att använda uppslagsverk, biblioteket och kortregister. Nyligen, när slutade en online-klass, jag gjorde alla av de ovan nämnda saker medan jag dricker kaffe på min soffa.

Jag minns att jag satt baklänges i en mycket stor kombi medan min 3-åriga syster sprang lös i mitt säte. Jag använde en VIDEOBANDSPELARE med en sladd. Det var den första fjärrkontrollen som används i våra hem, det var ansluten via sladd också. Denna lilla mäktiga generationen var så anpassningsbar att ändra sig, för hur coolt det var att dö av dysenteri medan att "lära sig" att använda en dator? Vi kunde inte få nog av dessa tidiga Datorer. Så vi lärde oss, vi anpassat oss, och vi var så jävla glada när hade vår egen e-postadress i högskolan—trots att vi var tvungna att plocka upp vår telefon fästs till väggen i våra studentrum att berätta för våra föräldrar om e-post.

Det var till oss, den Lilla Generation Som Kan, att sätta tonen för de Anser att de när de gick in i arbetskraften. Hur skulle de annars veta att flip-flops är faktiskt inte alltid är lämpliga? Vid samma tid började vi samarbeta med dem för att äntligen byta klädsel inte kräva strumpbyxor. Vi är för närvarande att träffa mitt i våra karriärer, och vi har framgångsrikt visat att vi kan röra sig med lätthet mellan två generationer som fler än oss med ca 100 miljoner euro, kollektivt.

Även om vi är små, Gen Xers är fortfarande här, och vi har visat vår värt. Generation X, lämna ditt varumärke—rätt smack dab i mitten!

ADVERT

Lägg till din kommentar