Nej, Min Son Är Inte "En Sådan Kille"

Min son älskar bilar och lastbilar och saker som går. Han är snabb och högt och bullrande. Vart vi än går, han får godkänna kommentarer ("Han är en pojke!")—ibland med en eyeroll, men fortfarande klart godkännande.

Min son älskar också dockor och prinsessa klänningar och glittriga stavar, och ges ett val, han kommer alltid att plocka ut de rosa och lila kritor. Men tydligen ingen som ser det, eftersom ingen någonsin kommentarer på det. Eller om de gör, det är att skratta och säga att han bara kopiera hans stora syster.

Min son är 2½ - år gammal, och än så länge (tack och lov!) han verkar vara omedvetna om vad som ligger precis runt hörnet : insikten om att dessa saker är "för tjejer", enligt könsstereotyper och, troligen, att man överger sin nuvarande inställningar för lila byxor och rosa skor. Kanske kommer han att fortsätta att spela princess hemma, men jag tvivlar på att han kommer välja att ta sina dockor och stavar till dagvård.

Min son har tillräckligt med "boy" egenskaper—snabb, högljudd, lastbil-kärleksfull—att jag inte tror att detta övergivande av hans "tjej", leksaker och kläder blir för svårt för honom, men det krossar mitt hjärta. Vad krossar mitt hjärta ännu mer är de dagliga affirmationer av hans "boyishness" av välmenande främlingar och själv identifierade sig som liberala vänner som är likadana, med aldrig ett positivt ord om hans kärlek till rosa. Ja, han är alltid glada att ta emot lastbil och tåg-tema gåvor, men sista gången vi gick till doktorn, han tog en prinsessa klistermärke över en bil klistermärke, och när jag gav honom ett urval av rosa koppar eller blå koppar, han valde rosa.

Eftersom min son framstår som så "pojkaktiga" jag är säker på att många människor tror att jag väljer att klä honom i lila byxor och rosa skor av envishet. De antar jag att människan hata feministiska mor som inte kan acceptera att hennes son är en teenage pojke. Nope. Min son gillar tåg och prinsessor. Han valde att par som lastbil skjorta med de fjäril leggings. Han är inte " sådana en pojke." Han är ett barn vars många intressen som ännu inte har motarbetats av en kultur som tvingar honom att välja ett team, och innan denna tid löper ut, jag önskar att fler människor skulle få se och omfamna hela honom.

"Spelar detta verkligen någon roll?" Jag hör att du frågar. Om min son älskar bilar och lastbilar, om han går snabbt och klättrar högt och hävdar sig på lekplatsen, han kommer att bli bra. Han kan låta dessa saker går utan att förlora sig själv. Han ska passa in.

OK, så kanske det inte är min son, jag är orolig. Detta är större än honom. Var och en av dem "en sådan pojke" kommentarer gör mig ont för alla de andra barnen som hör dessa könsstereotyper varje dag. Eftersom många, många barn som inte kan så lätt att dölja delar av sig själva som inte garner instant godkännande, att veta ser ut, och glada eyerolls. Eftersom den kultur som firar min son älskar bilar och vägrar att erkänna sin kärlek till prinsessor är samma kultur som shames och isolerar transpersoner och kön-icke-överensstämmande barn varje dag.

När historien om den tyska pappa som bär kjolar och nagellack i solidaritet med hans kön-icke-överensstämmande son gick viral, min Facebook-feed var full av "Bästa Pappa Någonsin!" kommentarer från många av de människor som ofta påpeka att de önskar att de hade en flicka så att de kunde köpa söta klänningar och fläta hår, eller kasta ut ännu en "pojkar och deras lastbilar!" kommentar när min son går för traktor på lekplatsen.

De flesta liberaler är snabba på att hävda att de skulle stödja sina barn om de visade sig vara transsexuella. Att de gärna skulle använda sina barn är att föredra kön pronomen om de frågade.

Men det räcker inte.

Det är inte tillräckligt för att stödja frihet kön uttryck för barn i allmänhet (men speciellt för transsexuella barn) samtidigt som de fortsätter att låtsas att resten av befolkningen passar väl in i den binära kategorier av "flickor" och "pojkar." Vad säger vi om att kön framför våra barn-frågor. När barnen hör vuxna säga att flickor bära smycken och pojkar älskar fotbollar, lär de sig att en pojke som bär smycken är olika, en tjej som spelar fotboll är konstig, och en pojke som bär en kjol som är fel. Och sedan vänder vi omkring och undrar varför vi måste lära dem att inte mobba sina kamrater för att vara annorlunda.

Så, se till, att berätta för min son, du som sin lastbil shirt, men vänligen komplettera sin butterfly-leggings också. Eftersom det gör fråga.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar