Jämställdhet Leder Till Bättre Romantiska Relationer...Eftersom DUH

Det finns en intressant artikel av Viren Swami i Business Insider titeln, "Jämställdhet Tycks Leda till Mer Stabila Relationer." Det visar flera studier att backa upp påstående i rubriken. Detta inkluderar en studie från 2007 som förklarar kvinnor i relationer med feministiska män rapporterade friskare relationer — både när det gäller kvalitet och stabilitet på lång sikt, än de i relationer med icke-feministiska män. Andra undersökningar har visat att större inkomst jämställdhet och lika fördelning av ansvar i hushållet är associerade med större relation stabilitet och mer frekvent sex .

Naturligtvis, det finns studier som motsäger dessa fakta. En bomb 2014 New York Times artikeln " Gör en Mer Jämlika Äktenskap Betyder Mindre Sex? "diskuterade hur jämlika relationer var gladare, men de par i dem hade mindre sex än de som tränar traditionella könsroller.

Men oavsett var du landar med uppdelningen av hushållsarbete i ditt äktenskap, och hur det påverkar ditt förhållande och sexliv, vad som egentligen stod till mig när man är tolv år och far till tre, var denna fråga och svar från Swami: s artikel: "Men varför jämställdhet att göra oss lyckliga? En anledning kan vara att godkännande av traditionella kulturella skript av romantik är en tung börda för män, precis som det gör för kvinnor. Med att "utföra" i enlighet med den traditionella skript gränser uttryck för individualitet och beteenden i slutändan gör det svårare för två personer för att utveckla sann intimitet."

Nu har jag aldrig avslutat en studie om relationer och könsroller och hur de förhåller sig till lycka. Allt jag egentligen har att gå på är min egen relation och den familj jag växte upp i. Jag växte upp utan en pappa. Jag bodde med min ensamstående mamma tills jag var 14, och sedan flyttade in hos min farmor tills jag var 18. Jag har aldrig haft en aktiv pappa i mitt liv, så vad som hände när jag gifte mig var en hel del ångest över huruvida jag skulle kunna fungera som en far och make.

Medan jag inte skulle önska min faderlösa uppväxt på någon, inte vad jag kan säga är att jag slutade upp med en ren skiffer när det kom till könsroller. Jag hade inte mycket av en redan befintlig förståelse av relationer, kärlek och förväntningar. Jag visste att de skador som lämnar en familj, och jag visste hur mycket det kan göra ont när en pappa ignorerar dig. Men i slutändan, jag var tvungen att lära sig att vara en far och make genom trial and error (oftast fel).

Mel och jag var tvungen att räkna ut vad som fungerade för oss, och på så många sätt, det har orsakat oss att inte prenumerera på traditionella könsroller, utan snarare att arbeta inom våra expertområden och passioner. Och även om det kan verka konstigt i den traditionella meningen att min fru förvaltar budgeten medan jag göra tvättservice, det fungerar bra i vårt hem.

Jag tänker inte säga att Mel och jag har en perfekt äktenskap, om något som faktiskt existerar, men vad jag vill säga är att vi är lyckliga med varandra. Jag ser inte oss från att bli skild. Jag känner mig bekväm med vad vi har satt upp som långt plikter och skyldigheter och när något nytt dyker upp, oavsett om det är hemmet reparation, reparation, ekonomi, eller göra en tårta för vår son Cub Scouts auktion, vi brukar diskutera vem som är bäst att göra jobbet snarare än som krävs för att göra det baserat på kön.

Som en far som växte upp utan en pappa, jag tycker att det är otroligt skönt. Jag tycker att det är skönt att ha någon som jag kan diskutera problem med, hitta ett sätt att fixa till dem, och sedan flytta framåt snarare än att ge efter för trycket av att vara skyldig att göra något som jag kanske inte är så bra på att bara för att jag är mannen i huset. Och jag vill tro att Mel känner på samma sätt.

Slutligen, vår relation har kunnat växa organiskt, och även om det kanske inte passar in på den traditionella manus, det fungerar bra för oss. Vi kommunicerar snarare än att förvänta sig, och även om det inte alltid en idiotsäker plan, vi båda känner sig bekväma att uttrycka hur vi känner om allt från inkomst till frekvensen av kön, och så småningom, vi verkar alltid hitta en kompromiss.

Swami slutar sin artikel med en storslagen, men intressant observation, "Så betyder det att män ska sluta att inleda kärleksrelationer eller att kvinnor bör börja plocka upp notan? På kort sikt (på ett första datum för exempel), som överensstämmer med kulturella skript kan underlätta samverkan, så länge båda parter är på samma sida. Men på längre sikt, vilket betyder att könsrelaterade orättvisor i vår romantiska relationer kommer sannolikt att orsaka mer skada än nytta. Jämställdhet i relationer betyder inte att vi förlorar romantik. Om något, det lägger grunden för en mer tillfredsställande och friskare relationer."

Jag kan säga helt ärligt, att jag föll i ett jämlikt förhållande och mest för att jag inte har en modell att följa. Men i det långa loppet, jag är glad att jag gjorde. Det är något väldigt befriande om den inte överensstämmer med ett manus, utan snarare att skriva manus som du går, så att det passar den kompetens och de krav på din relation. Inte för att det inte har funnits tillfällen när Mel och jag var tvungen att verkligen sätta sig ner och undrar om hur vi skulle reagera på en situation som hade att göra med att situationen i sig, eller om det hade att göra med vissa standard förståelse av kön och skyldighet. Men för det mesta, jag tror att vi har listat ut vad som fungerar för oss, och jag kan säga helt ärligt, vi är gladare för det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar