Den Fruktade FUPA Och Andra Inlägg-Baby Body Weirdness

Jag visste att en graviditet skulle sätta min kropp igenom en hel del förändringar (läs: några riktigt konstig skit). Växer en människa tar en hel del arbete – är det vettigt att gravida människor är en enda röra.

Vad jag inte var beredd på var alla konstiga saker som hänt med min kropp efter det lilla barnet. Här är bara några av de konstigheter ditt inlägg-baby-kroppen-upplevelser:

Den fruktade FUPA. "FUPA" är en akronym för Fett Övre blygdområdet. Det är den sista av våra gravida mage att, som sista gäst på en fest, bara inte inse att det är dags att gå. Du har kanske också hört det som anges som en pooch eller muffin top . Kalla det vad du vill, här kött fanny pack är anledningen till att Spanx blev en miljard dollar riket.

En åsna som inte kommer att sluta ... tills en dag, det gör det. Jag var aldrig en person som gått upp i vikt i min röv, förrän efter att jag fick barn. Det blev större och större och större, tills en morgon jag vaknade och fann att det hade mystiskt försvunnit under natten. Ända sedan Den Stora Deflation, det hade en annan hud flik som hänger längst ner till min röv nu har en röv av sina egna.

Acne av en 13-årig pojke. Vad i själva fan? Vem skulle ha trott att jag skulle klaga om rynkor och akne? Det kom tillbaka med graviditet och bara gick aldrig bort.

Slumpmässig hår tillväxt. Som om det inte räcker att ha med att raka mina ben och tweeze mina ögonbryn, jag har nu för att försöka komma ihåg alla random svart hår som har växt någonstans på min kropp. Jag får inte mycket sömn dessa dagar, så jag måste använda ett trick för att komma ihåg var de är: Geografi. I Norr finns det två vildmarken hår upp i Montana (en.k.en. min haka), ser ner på andra hårstrån nedan. Det är en konstig en att hänga i Maine (en.k.en. min axel). Ett hår i Colorado och en i Nebraska (en.k.en. min nvp). Och låt oss enas om att aldrig tala om vad som sker nere i Mexiko.

Apokalyptiska perioder. Varje månad jag är 98% säker på att världen är på väg att ta slut.

En ämnesomsättning som fungerar i omvänd ordning. Kommer du ihåg när du kan hantera din vikt genom att äta inte alltför dåligt och motionerar regelbundet? Efter två barn, som jag har att träna bara för att få mindre vikt. Och om jag ens så mycket som tror om att äta en choklad muffin, jag får tillbaka fett.

Blåsan är aldrig nöjd. Det finns en massa saker som jag tog för givet innan jag fick barn: handla ensam, att göra något ensam, och att blåsan fungerade normalt. Jag som används för att kunna sitta igenom en hel film utan att behöva lämna en gång. Nu måste jag gå minst två gånger. Och Gud förbjude att jag skratta eller nysa eller hosta på någon punkt i mellan.

Bröst som hatar varandra. Jag brukade tro att mina "flickor" som var tvillingar. Men nu vet jag att de är systrar – systrar som hatar varandra med eld från tusen solar. Såvitt jag kan berätta, att de kommit in i någon typ av argument när jag ammar eftersom de inte ville ha något att göra med varandra sedan. Man vill vara en eremit och tjura under min arm, medan den andra är på väg söderut för att chatta med sin nya BÄSTIS: min mage.

Så att alla gravida damer ute beklaga om din kropp förändras, jag förstår. Det suger. Men när du har haft barnet, det blir bara konstigare. Och jag vill hellre ha en full preggo magen än ledsen, hängiga FUPA.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar