Vad Är Det Egentligen Som Händer Här? Fundraising Har Helt Hoppat Hajen

Det är ingen hemlighet att jag avskyr insamlingar. Avskyr.

Men som en bra förälder volontär, jag gör min del för varje år för att hjälpa våra skolor öka de medel som behövs för teknik, studiebesök, och låna böcker på biblioteket. Jag mixtra dyra ljus, pajer, och omslagspapper till min plånbok trötta grannar. Jag bugg min familj att köpa kakor, nötter och popcorn under Boy Scouts insamlingar. Jag kan inte göra det med ett leende på mitt ansikte, eller glädje i mitt hjärta, men jag tar en för laget och hugga i och hjälpa till att samla in pengar till våra skolor. Och jag rullar inte mina ögon när en käck mamma berättar för mig att Jag "bara" har att sälja 46 burkar av unken choklad pretzels för att täcka kostnaden för mina barn scout camping resa.

Okej, jag ligger på den sista delen.

Samtidigt som jag hatar att behöva krypa för pengar i namn av att hjälpa vår skola nå ett ekonomiskt mål, jag vet att insamlingar är ett nödvändigt ekonomiskt tillskott i många distrikt. Insamlingar som finns för en mängd olika skäl, inte minst som är att hjälpa barn vars familjer inte har råd att betala för kostnader som studiebesök och andra aktiviteter. Insamlingar också hjälpa skolorna med att ge ytterligare media, teknik, och en lekplats utrustning utöver vad en skola distriktets budget tillåter. Och insamlingar som kan hjälpa familjer att täcka kostnaden för dyra sport utrustning och league avgifter så att barnen kan ha erfarenhet av att spela organiserad idrott.

Men min vrede med fundraising inte ligga med dess nödvändighet.

Snarare, min irritation härrör från föräldrar som tycker att det är nödvändigt att fundraise för lyx och over-the-top funktioner för sina barn som går i skolan i rika stadsdelar. Distrikt där, på grund av höga skatter och medianinkomster, skolor inte kämpa för att tillhandahålla konkurrenskraftiga lärarlöner, säker, väl underhållna byggnader; och tillräcklig bemanning för studenter. Det är i skolan distrikt att skicka fjärdeklassare på studiebesök i lyx buss tränare och belöna frivilliga med extravaganta presenter bara för att visa upp till klass parter.

Och inte ens få mig igång om hur över toppen den faktiska insamlingar har fått. Kändis träffas och hälsar på. High-end tyst auktioner. Madrass försäljning.

Ja, verkligen, madrass försäljning.

Jag vet inte om dig, men jag vet inte alltför många människor som har den extra inkomst för att släppa mynt på high-end madrasser bara så att barnen kan ha sex mer "smartboards" i sin skola. Och till en familj som kämpar, som talar om för dem att de måste sälja madrasser för att hjälpa till att täcka utbildningskostnader som gör att du ser, um, full av...dunfjädrar.

När mina barn var yngre, jag var på vår skola styrelsen i flera år och tillbringade ett år som PTA ordförande . Eftersom mitt distrikt är till stor del består av rika föräldrar, jag ofta stött på situationer där idéer för fester och studiebesök möttes med ilska från föräldrar som kämpar för att göra ändar uppfyller. Jag bevittnat välbärgade föräldrar tycktes inte förstå att inte alla föräldrar kan bara skriva en check för oseriöst i skolans aktiviteter och envist insistera på dyra lärare gåvor från klassen.

När jag hade en mamma med tårar i ögonen ringa mig och be om ursäkt för att hon inte hade $20 för att skicka in för att betala för nästa over-the-top klass fest i ett rum förälder hade föreslagit, insåg jag att PTA utgifter och fundraising officiellt hade hoppat hajen.

Föräldrar i rika stadsdelar behöver ta en bra hård titt på hur deras insamlingar pengar används. Jag tror att du skulle bli ganska förvånad att ta reda på precis hur mycket som studsar hus formade som Hogwarts verkligen kostar. Och om du bara rullade ögonen, att jag inte har något emot att berätta att din privilegium visar.

Om du är en del av en TRAFIKHUVUDMAN som rullar ut en faktiska röda mattan för dina barn att delta i en skola dansa med en DJ som kostar tusentals dollar, så ber jag dig att tänka över dina prioriteringar, eftersom jag kan garantera att barnen lämnas ut, utan att det är deras eget fel.

Visst, en lyx som tränare för en studieresa gör dagen mer spännande för barnen. Jag får det. Men sådana utsvävningar gör det svårt för familjer som är beroende av insamlingar för att samla ihop tillräckligt med pengar för sina barn att delta. De flesta insamlingar företag bara sparka tillbaka 10% till barn som säljer (om det).

Om ett barn förväntas sälja ljus på $30 varje för en studieresa som kostar $50-75, skulle de ha för att sälja 16-25 ljus bara för att kunna ställa foten på den där bussen. Ingen familj ska behöva gå igenom krångel och besvär av med att sprida massor av ljus eftersom välbärgade föräldrar som inte kan ta ett steg tillbaka och tänka om påkostade aktiviteter och alltför dyra studiebesök.

Varje barn förtjänar att kunna delta i skolans aktiviteter och studiebesök, och ingen förälder ska någonsin behöva känna sig generad eftersom de inte har råd med den branta kostnader eller inte har tillräckligt med familjemedlemmar för att köpa mer skit.

Fundraising, som så många saker, har blivit helt och hållet utom kontroll. De flesta föräldrar har de bästa avsikter när det gäller att planera skola evenemang och resor, men det verkar som om vi har förlorat vår förmåga att se den stora bilden. Barn behöver inte lyx bussar för att gå till zoo när du bokar en vanlig skolbuss innebär att varje barn kan delta med mindre av en ekonomisk börda.

Och samtidigt som jag inser också att konkurrensen för fundraising dollar är hård mellan idrottslag, skolor och scouting och föräldrar måste vara kreativ för att övertyga människor att en del med sina pengar, jag tror vi alla kan enas om att vi kan lämna den madrass som säljer till proffs.

ADVERT

Lägg till din kommentar