Några Vänskap Måste Till Slut, Men Det Gör Fortfarande Ont

När vi först flyttade till vår stad, jag visste inte att en enda person. Under flera år tyckte jag att det var svårt att få kontakt med andra kvinnor i våra förorter staden, och det var först efter födelsen av mitt första barn som jag kunde börja göra nära vänner, oftast bindning över amning och sömnlösa nätter medan det i förskolan linje.

Under åren, jag har odlat dessa vänskapsband och, ofta, de har varit en livlina för mig i tider av kris. Och jag har tappat allt för mina vänner, när de behöver en axel att gråta på eller en måltid som görs när en nära anhörig går bort. Jag är stolt över de kvinnor som har valt att gå vägen av moderskapet med mig och jag är tacksam varje dag för dem som har sett mig i mina värsta och fortfarande svara på mina telefonsamtal (du vet vem du är).

Men, för att så mycket som jag har arbetat för att behålla mina nära sammanknuten vänskap, mitt hjärta har gått sönder längs vägen också. Jag har haft att låt gå några nära vänner eftersom grunden för vår relation har skakats för djupt för att repareras. Vänner som brukade sitta vid mitt köksbord och dela hemligheter med mig har nu blivit främlingar — och det blir aldrig lättare, särskilt när jag ser dem i affären eller i skolan händelser.

Det kan vara svårt nog att hitta en mamma vän du litar på. Men när en mamma vän visar sin sanna färger,och de är inte bra, det kan vara ett förödande slag mot ditt hjärta. Att inse att en vän är inte den personen du trodde att hon var en hårt piller att svälja.

Men jag har lärt mig att det är okej att gå bort från en giftig vän.

Det är okej att titta på din vänskap med fräscha ögon och erkänna att den person som används för att få dig att le, har inte gjort någonting men orsakar dig smärta och sorg, ibland under längre tid än du vill erkänna för sig själv. Det är okej att erkänna att människor förändras och växa isär. Och det är okej att inse att kanske — bara kanske — att du inte vet att personen som du trodde att du gjorde.

Nyligen, en kär vän till mig var att anklagas för att skicka en ond, sårande observera att en bekant. När ordet kom ut att en bekant hade fått obs, fylld med personliga förolämpningar, vår umgängeskrets var stenad till dess kärna. "Vem kan göra en sådan sak?" frågade vi. Min stackars vän, oskyldiga av alla fel man gör, anklagades och sin vänskap med den bekantskap omedelbart förstöras.

Det har varit några tuffa veckor som vi har behandlat de skador som inte bara författare av anmärkning, men också bekantskap som har varit obeveklig i sina anklagelser. Sårade känslor och lögner har lämnat en grupp av kvinnor som används för att vara en tätt sammansvetsad grupp i gungning. Men det finns inget utrymme för toxicitet i sann vänskap och, tyvärr, det är inga vinnare när slutar en giftig vänskap.

Som jag har stött min vän genom upplösningen av hennes vänskap, jag har tänkt väldigt mycket om en vänskap av min egen som avslöjad i efterdyningarna av valet. Av alla vänner jag har haft för att låta gå genom åren, detta skadar mest.

Eftersom jag älskade min vän.

Jag älskade som hon var innan vi resonerade om politik. Jag älskar henne fortfarande, men våra olikheter och giftiga ord till varandra har skadat vår vänskap bortom reparation. Och även om jag vet att mina politiska åsikter aldrig kommer att matcha henne, jag känner djup sorg att vår vänskap inte kunde stå test av en sådan turbulent tid i vår historia.

Jag trodde vår vänskap var starkare, men jag hade fel. Och att ha fel om en vänskap som gör ont mer än en romantisk upplösningen eftersom vänner är inte tänkt att lämna.

Vänner är tänkt att le när du vandrar i ett rum och krama dig hårt när du lämnar den.

Vänner är tänkt att kasta en livlina när du drunknar, och med livlina, jag menar en Starbucks presentkort med ett fånigt observera att påminna dig om att du kommer att överleva.

Vänner är tänkt att hålla med dig i vått och torrt, både i förhållande till dina lår och din dag-till-dag kämpar för.

Vänner är tänkt att förlåta dig när du säger ord i ilska eller när du inte kan vara vad de behöver.

Vänner, de som är bra, är tänkt att vara din säker plats att landa, som vi kan säga vad vi tänker utan dom.

Och jag satte dessa förväntningar på mina vänner, eftersom det är vad jag skulle göra för dem i gengäld.

Jag var tvungen att svälja min stolthet och be om ursäkt för att bevara en vänskap.

Jag har varit tvungen att hålla min mun stängd när jag vet att en vän är att gå in på en väg jag inte nödvändigtvis håller med om.

Och, jag har varit vän som helt enkelt säger, "När du slutar vara arg, jag ska vara här så att vi kan prata."

Ibland, de vänner vi bryta upp med inte kommer tillbaka för att prata. De behöver inte vända på huvudet när de går bort för att fånga ögat och inse vad de lämnar efter sig. Och de vänner du har låt gå att ha samma goda minnen i sitt hjärta att du gör. Minnena finns där och de kommer oundvikligen att sakna dig också.

Men tyvärr, minnet av goda tider är inte tillräckligt för att övervinna de utmaningar som en vänskap fastna i skadad, trasig förtroende och ilska. Och, när det händer, det är okej att ta dina minnen, tuck bort dem djupt, och vara tacksam att man lärt sig av erfarenheten.

Och genom att göra så, kommer du att inse att du har mycket mer energi att sätta mot de vänner som lyser upp när du går in i rummet, i stället för att suga all glädje ur dig.

ADVERT

Lägg till din kommentar