5 Typer Av Vänner Som Jag Behöver Som Förälder Till Barn Med Särskilda Behov

Som en familj med komplexa behov, vi får ofta frågan: "Hur kan jag hjälpa?"

Detta är en stor fråga, men när jag frågade, att det är sällsynt att mina behov är uppfyllda. Det är inte på grund av asker har tom avsikter, och det är inte på grund av att behoven är ouppnåelig. Beror det på att vissa behov är känsliga, eller på grund av Jag vet inte riktigt hur du kan hjälpa till gör du.

Vad jag kan göra är att dela de fem typer av vänner som jag behöver som jag förälder till barn med särskilda behov:

1. "Person"

Kanske några av er har sett Grey ' s Anatomy så att du vet om det nära, öppen och unik vänskap mellan Meredith och Christina. Vi behöver alla en person som kommer när vi kallar inga frågor. Vi kanske behöver hjälp att komma till akut vård, eller vem vet vad mer vi behöver vår "person" för. Volontär på din egen risk.

2. Löpare

Nej, jag menar inte en jogging partner (om det inte är övergripande kör). Vi behöver hjälp med ärenden. Walmart livsmedelsbutiker pick-up är en life saver! Med en löpare är också ett liv skärmsläckare när vår läkare på samtal på ett recept men vi är sömn-berövas zombies och inte kan få det på egen hand.

Löpare är de verkliga MVP, om jag är ärlig. Du menar, jag behöver inte sätta på byxor och få mina tre små barn ut ur huset? Du är min nya bästa vän.

3. Möjliggörare

Jag vet vad jag gör när jag ber om en fryst pizza. Vi båda vet att jag måste äta ren för att förbättra min hälsa, men när jag ringa dig och berätta för er att jag har en pint av glass och dela med dig inte ställa frågor, om du behöver att veta vilken film man ska ta med.

4. Barnvakt

Två av mina tre barn har unika behov, så ta hand om dem medan jag är borta är en hit och missa erfarenhet. Ett barn har sensoriska problem som leder till att lyssna problem, som leder till disciplin frågor. Mitt andra barn har en expressiv språkstörning — apraxi . Ibland kan hon inte öppna munnen medan hon är upptagen med att prata. Vår främsta formen av kommunikation är ASL, eller gissa. Vad betyder detta? Detta innebär att du kan behöva lära sig lite om autism spectrum disorder och hur det ser ut i min äldsta, pratsam, lysande kiddo. Det innebär att du kanske måste lära sig ASL. Det innebär att mina barn kommer att bygga upp ett förtroende med dig, och du kan se en ful sida... men människan, behöver vi någon som du.

5. Konstant

För mig, det är min make. För andra är det en fru, en betydande andra, en förälder, en vän. Vi behöver dig, och vi måste ge och ta emot kärlek med dig. Märka, att jag inte bara säga att vi behöver att bli älskad? Vi ibland befinner oss otroligt nedtyngd av våra omständigheter som kan leda till ensamhet eller depression. Du är ett ljus i mörkret. En konstant.

Innan jag måla dig som en martyr eller helgon, var medvetna om att denna roll inte har en piedestal. Vi vill bara att känna sig levande. Så låt oss göra livet tillsammans. Låt oss göra vardagliga saker tillsammans. Berätta vad du behöver, och låt oss tala om hur man ska uppnå det. Låt oss skapa mål och göra nitty gritty för att ha planerat ut åtgärd steg, tillsammans. Min kroniska hälsoproblem, på grund av att dysautonomia, kan alltid vara en faktor, men där det finns en vilja (och en bra support system) det är ett sätt.

Vänner, ni behövs. Om du inte ser dig själv som en av dessa vänner, kanske vi kan brainstorma lite och jag kan uppdatera min lista senare. Världen är inte vad den brukade vara, där vi enkelt genomskuren med vår by, ekologiskt. Med uppfinningar som sociala medier, jag kan (och gör) har en nära vän på andra sidan av världen. Med lite kreativitet, vem som helst kan delta.

Min potential byn är stora. Jag kan inte dela varje enskild detalj av min resa, men jag vet att du lyssnar. Vill du hjälpa till? Välj ett jobb, detta kommer att bli kul!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar