Hur Min BÄSTIS Kalla Ord Nästan Förstört Vår Vänskap

Min äldre son var runt 2 och en halv när den bitande hänt. Jag var en frazzled ny mamma till två som inte kunde få ihop det ännu. Man skulle kunna tro att efter ungefär sex månader, skulle jag vara en gammal hand på det, men nej: jag var fortfarande kämpar för att hitta min fot och förhandla om två barn med alla sina nödvändiga redskap. En sak som fick mig genom min mamma vänner. Som jag ansåg vara mina bästa vänner eftersom de hade min rygg.

Tills en dag, på en playdate, alla som har ifrågasatts.

Alla hade spelat trevligt i några timmar, gick min lilla staden, och sedan var det lunch. Dags att gå hem. Det regnade, så jag bestämde mig för att linda in barnet, hänger bärselar till bilen, glida min sovande son till hans plats, för att sedan komma tillbaka för min äldsta. Jag frågade min bästa vän, som var värd, om hon kunde hålla ett öga på honom. Överens, så jag gled ut genom dörren. Jag var borta i cirka tre minuter. Jag återvände till skrik.

"Blaise lite G," S informerade mig kyligt, med hänvisning till en annan pojke i samma ålder. "Hård".

Vi var båda för första gången moms för två-åringar. Bitande var dödssynden av barndom .

Jag rusade till där alla grät. Jag gjorde Blaise ber om ursäkt, ett dumt beslut — för två-åringar vet inte vad i helvete det innebär och har inget begrepp om ånger bakom det — och bad om ursäkt ymnigt mig själv. Jag vet inte om jag någonsin fick reda på vad som låg bakom den bitande. G ' s mamma, en laid-back kvinna, berättade för mig att det var bra. Alla var cool. Hon verkligen menade det, också, även som hennes son grät. Hon förstod.

Vår andra vän, S, gjorde det inte. Hon gick mig till dörren. Jag sa hej då, och bad om ursäkt igen, nästan i tårar redan och ivriga för att komma till min yngre son.

"Um, om Blaise kommer att gå runt att bita barn så här, jag tror inte att han bör vara runt dem," sade hon. Hon ville inte säga det mjukt, eller tvekande, eller som om hon hade några tvivel om saken. "Du bör hålla honom hemma ett tag."

Jag stuttered något. Jag flydde till bilen, spände Blaise i och grät. Min son var en social paria på ålder två ? Det playdate hade deltar praktiskt taget varje mom vän jag haft, och S hade verkade tala för alla av dem. Jag var på ett effektivt sätt stänga ute. Skytt. Förvisad från det varma hjärtat av morsan solidaritet. Ingen men G ' s mamma — den biten kid, inte mindre! — hade berättat för mig att allt var okej. Ingen hade sagt två-åringar ibland bita människor och det är så två-åringarna fungera och du kan egentligen inte göra så mycket åt det om det är en kronisk fråga.

Blaise hade aldrig bitit någon förut. S: s son var i samma ålder som honom, och hans bästa vän, och hon uppenbarligen inte vill ha honom runt Blaise längre. Blaise, som tydligen kryssade runt brutalt bita andra barn.

Vi gick på semester den kvällen, körde till bergen för en välbehövlig paus. Jag grät hela helgen. Jag var så förnedrad, kände mig så skyldig. Min man var arg för att semester var nästan förstört. Blaise märkt att mamma var ledsen. "Det är okej", sa han och klappade mig på kinden. Vilket gjorde det ännu värre, eftersom jag trodde det skulle inte vara okej, eftersom han skulle ha några vänner.

Men på något sätt, långsamt, situationen löst. Kanske S nådde ut, gjorde en nonchalant kommentar till mig i kyrkan. Kanske min man hade ett samtal med henne. Jag kanske bara var inbjuden till en annan playdate som om ingenting hade hänt. Men det blåste över, hur den bör ha. Eftersom titt: barn bett ibland. Det suger. Det är förnedrande för alla inblandade parter. Men småbarn ibland agera som små kannibaler, och vi måste acceptera det. Andra och tredje gången mammor vet det. Första gången mammor är ofta skräckslagen vid tanken. Om ett barn bitars min förstfödde är du, att jag skulle ha förlorat den. Om ett barn lite min tredje, jag skulle ha tröstade honom och försäkrade mom allt var okej.

Vad suger mest? Min bestie, den person jag litade på att ha på min sida, var det inte. Hon var under mycket stress på den tiden. Hon var hals-djup i problem av hennes egna. Hon behövde stöd, hon var inte få, eftersom vi inte var riktigt medveten om att hon behövde det, och hon var inte nå ut. Men ibland vänner knulla upp. Det händer. Sedan gjorde vi upp, eftersom sant vänner att göra det också.

Blaise är åtta nu, väl förbi den bitande skede. S är fortfarande en av mina bästa vänner, även om hon sedan flyttade till en annan stat. I efterhand, var det första gången mom misstag på båda våra delar: henne för att säga det, och mig för att tro det. Men fan om det inte sting, och det svider fortfarande ibland när jag tänker på det igen. Jag minns att det ibland dåliga dagar, när min ADHD söner att agera som de har ADHD, när jag kommer Att Se från andra mammor på lekplatsen. Kanske din son ska inte leka med andra barn tills han kan fungera bättre Jag kan nästan höra dem säga. Kanske det är ditt fel deras underton säger. Kanske du suger som en mamma. Eftersom anständigt barnen inte agera på det viset.

Men gissa vad? Ibland anständigt barn gör. Det är inte mitt fel, eller någon annans. Jag önskar att jag hade vetat det då. Med tre ADHD pojkar, jag vill, vissa dagar kunde jag komma ihåg det nu. Jag är glad att en instans av bitande inte slå Blaise till en total enstöring. Men fan om jag inte tror att det skulle.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar