Hur Det är Att Vara Vänner Med En Narcissist

Min vän ringde mig igen efter att jag berättade för henne att jag inte kunde prata idag och att jag skulle komma tillbaka till henne när jag hade tid. Hon visste att jag var på semester med mina barn men tydligen inte stoppa henne från att "behöva för att prata om något som är super snabb."

Jag kunde höra hur irriterad hon var att jag inte plocka upp telefonen, och jag raderade hennes meddelande innan jag lyssnade på det hela.

Inte idag. Jag kan inte ta itu med detta i dag.

Hon hade varit min vän för mer än tio år, sedan jag blev som en ny mamma. Efter vår bröllopsresa bar ut, hon ringde mig i ångest hela jävla tiden, och sällan ber om mig och mitt liv.

Jag kände det som om hon alltid behövde något från mig på sistone och det höll på att bli en smutsig vana som jag behövde för att tvätta mig i, men jag visste inte hur.

Jag anser mig vara en bra vän. Det försöker jag göra mig tillgänglig när jag inte arbetar eller tenderar att mina barn, som jag har gjort för henne. Jag inser att vi alla har någon form av drama, vi alla behöver hjälp, vi behöver alla den vän vi kan spilla hemligheter till och be om konstiga saker som händer med vår lady delar.

Men den här dagen, jag insåg att jag behövde sätta vissa gränser för att jag mådde så jävla bittra. Jag behövde tala, eftersom detta var allt för mycket.

Min vän är en narcissistisk, och jag har inte velat erkänna det. Under det senaste decenniet, hon har gått igenom en tuff period på ett eller annat sätt, och ju mer jag har försökt att finnas där för henne, ju mer hon suger mig torr och lämnar mig vid sidan av den jävla vägen. Och jag börjar tro att det är mitt eget fel för att inte sätta stopp för det.

Hon har alltid varit på detta sätt. Jag har alltid accepterat detta som hon är och jag har älskat henne ändå. Men let ' s face it, ingen vill erkänna att deras vän är självupptagen person och det går inte att se utanför sig själva.

Så många tror att en narcissist är någon som tror så mycket om sig själva att de inte kan se dig. Att de inte är medkännande. Att de är själviska, och också i kärlek med sig själva att bry sig om någon annan.

Men bara en del av det är sant.

Många gånger en narcissist är trassla in sig i sina egna självförakt. De är inte alltid tror att de är underbara, eller bättre. Faktum är att deras självkänsla är så låg att de känner behov av att göra det om dem att tänka utanför validering kommer att på något sätt lugna ner dem. Det spelar ingen roll vem de har att gå på för att få det.

Min vän är alltid i kris-läge. Om det inte finns något drama i sitt liv, hon ska skapa det. Som den gången hon kom ut till sin ex-pojkvän-från high school efter hennes skilsmässa för lite sällskap och han ville inte ha något med henne att göra. Jag bör nämna säger ex-pojkvän var gift.

Hon hade bredvid sig och sa att ingen skulle någonsin älska henne och att hon borde ha stannat kvar i sitt olyckliga äktenskap. När jag frågade henne vad hon tänkte på, och hur skulle hon känna sig om en kvinna från det förflutna hade nått ut till sin make eller partner, svarade hon med, "jag kan inte prata med dig. Du förstår inte hur svårt det är för mig."

Märk väl, jag hade precis gått igenom en skilsmässa för mig själv och var scared shitless. Men hon skulle inte veta det, eftersom hon aldrig bett om det.

Jag var också så att hon kan torka hennes smutsiga fötter på mig innan hon störtade in i mitt hus och tog och tog och tog. Jag vet nu att jag inte behöver svara på dörren.

När hon frågade mig hur jag var, hon skulle bara lyssna på två minuter innan du tar över samtalet och pratar om sig själv och alla hennes många problem.

Om du har gjort något, hon har gjort det också. Bara snabbare och hårdare och mycket bättre.

Eller så mycket värre och hon är fortfarande återhämtar sig och kommer aldrig att bli detsamma.

Om hon är uttråkad eller ensam, hon vill att du ska göra något med henne att bufferten hennes smärta som andra. Om du kan inte, det går inte över och hon kan inte bli arg men kommer att säga passiv-aggressiv saker om hur hårt livet är.

Men det är ingenting för henne att vara sen, avboka planer, eller säga att hon glömde en dag med dig om något bättre dyker upp.

Om hon är inblandad i en grupp text och några av oss talar om något, hon har inte ens erkänna det. Men, hon kommer slå i med alla händelser i hennes liv, även om de har ingenting att göra med samtalet.

Det är om henne och bara henne, alltid. Och jag kan bara inte göra det längre.

En narcissist bokstavligen inte vet hur man är en bra vän.

Den skuld som slet upp mig, men jag insåg att jag måste sluta. Om hon inte känner sig skyldiga om att ta fördel av min tid eller ringa mig när hon vet att jag är på semester med mina barn efter att jag har berättat för henne att jag inte kan prata, jag behöver inte ha ett uns av svåra känslor om att "inte vara en bra vän."

Ibland, vänskap har ett utgångsdatum och vår tid var slut.

Så, för ca 6 månader sedan, jag berättade för henne hur jag kände. Jag ville ha en konversation om vår vänskap för att se om det kan växa till något nyttigare.

Jag var en vuxen om det. Jag var lugn. Jag sa till henne att jag ville vara hennes vän, men jag kunde inte vara en dörrmatta. Jag sa att jag ville vara där för henne, men jag var inte på samtalet. Jag berättade för henne att hon gjort det allt om henne och sällan frågade hur jag var. Och när hon gjorde, jag kunde berätta att hon tappat intresset på två sekunder.

Det var slutet på vår vänskap. Hon talade aldrig till mig igen efter att jag berättade för henne hur jag kände, och det är så klart för mig nu.

Jag tyckte att hon behövde mig att vara en sann vän, men det gjorde hon inte. Hon behövde bara någon som ville lyssna till henne på bekostnad av sig själva. Och jag kan inte vara som någon. Jag är någon annan.

Att försöka vara vänner med en narcissist är näst intill omöjligt — att sluta slå dig själv om det, eller tro att du behöver plats för att möta deras behov — du behöver inte.

Men du behöver ändra för att rymma din. Och nu undrar jag varför jag väntade så länge.

ADVERT

Lägg till din kommentar