Vänner av Sina Egna

Ju äldre barnen blir, ju mer jag pratade om några av de saker jag ville bort de flesta när de var små. Som barnvagn jag förbannade mig själv gång efter gång, som i efterhand var perfekt mall tillbehör. Eller gillar med att släpa runt högar av blöjor och nappar, vilket skulle verkligen komma väl till pass i dessa dagar när jag inte kan verkar för att lugna mina skrikande barn som, utan att misslyckas, måste kissa varje gång vi dra bort från huset.

Förmodligen mer än något annat, men jag saknar den tiden då jag var ensam ansvarig för att plocka sina vänner. Eftersom nu de väljer vänner av sina egna, jag finner deras smak är lite...tveksamt.

Tillbaka i dag, barnen glatt spelade med vänner som tillhör min vänner och livet var som det borde vara. Gemensamma familjens middagar härstammade från att spela datum, familjens semester var tillsammans och att jag alltid kände mig bekväm med en sleepover, eftersom Jag hade handplockat sina vårdgivare för natten. Men sedan de hade att gå och växa upp och börja bilda vänskap utan mitt medgivande, och jag är inte ok med det.

Visst, några av deras vänner är fortfarande barn vars föräldrar är mina vänner, och naturligtvis, de har plockat en handfull vinnare. Men sedan finns det de andra barnen. Barnen vill jag bara att plocka ut av våra liv och aldrig se tillbaka.

Förra veckan var jag ute genom Lily och iTouch undrar bara hur moraliskt fel det skulle vara att blockera nummer av alla barnen som jag inte godkänner. Det var inte så att texterna var onda eller fruktansvärt oroande, precis som de var från barnen Jag skulle inte ha valt mig själv... och självklart som jag känner bäst. Det är de flickor hon klagar om att vara mobbare, men då med vilken hon plötsligt vill ha mig till planen bal. Det är barnen som gjort narr av henne för något som hon inte kan komma ihåg men som jag aldrig kommer att glömma. Och sedan finns det de barn som gjorde något fel annat än att leva i ett postnummer som är alldeles för långt för en lat mamma som jag själv.

Det värsta är att de grejer jag har att göra med nu är så bra som det går att få. Vad händer i högstadiet och gymnasiet om jag inte gillar sina vänner? När de val de gör och skulle kunna få allvarliga återverkningar på att jag kan inte ens låta mig själv tänka på? Jag vet att det är en del av att uppfostra dem rätt och lita på dem att göra sina egna val — yada yada yada –men, på riktigt, att jag bara skulle hellre vara i kontroll av denna.

Och jag tror verkligen inte det är för mycket att begära, med allt jag gör för dessa barn. Jag behöver bara få dem ombord.

ADVERT

Lägg till din kommentar