Vänner Insidan av Datorn

Förra helgen gjorde jag något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag bad min fjorton år gamla son att ha lite vänner över.

Efter en handfull år där hans kamrater revs nästan vårt hus med en kompressormatad kombination av mest fantastiska pojke adrenalin och devil-may-care joie de vivré, som tog ut mer än ett par lampor, bonader och även en skärm som de klättrade ut genom ett fönster, jag trodde aldrig att ha en annan av hans vänner korsa min tröskel igen skulle vara alltför snart.

Men när Max sociala livet verkade som att torka upp, och hans far och jag märkte att han var spendera hela helger stängt in sig i sina underkläder med skuggan ner och skriker på sin TV-skärm, jag visste att det var dags att ingripa.

Mig: Hej Max, du vill ha lite vänner över på din födelsedag? Kan vi beställa ett par pizzor och du kan alla umgås, kanske titta på en film.

Max: Nä.

Jag: Varför inte?

Max: Cuz....

Ja. Eftersom det, mina vänner, är vad som kallas konversation med en tonårig pojke.

Vi tog upp frågan många gånger, och förklarar att "face time" som innebär att faktiskt se den tre dimensionella ytor av andra människor, inte deras avatarer. Att köra genom faktiska skogen med riktiga äventyr är värdefull att använda fantasin. Och grafiken är bättre.

Nope. Han var inte köper den. Inte för en minut. Men tänk om det. Om du var ett barn idag, hur awesome skulle det vara att ha 24 timmars tillgång till dina vänner från bekvämligheten av ditt eget sovrum utan att egentligen behöva dela på samma utrymme? Fan, jag hade att göra med vad telefonen tid jag fick som tonåring, och det var på telefonen i min mammas sovrum med lyxigt extra långa kabeln dras så långt ut ur rummet och ner i hallen som jag kunde hantera.

Jag erkänner att jag är lite av hyckleri. På en färsk fredag kväll, när jag satt i mitt eget sovrum beväpnad med en cocktail och min laptop högt prattling på att en grupp av andra bloggare via video chatt, mina två pojkar fast deras huvuden och stirrade på mig i total misstro.

Max: Mamma, vad gör du?

Mig: jag är video chatta! Kom och se!

Max: Gamla människor. Skaffa ett liv, Mamma.

Jag: Vad?! Vänta en minut. Jag har ett liv! Vad sociala engagemang har du på kalender, Mr Smartypants?

Så långt den kvällen, från bekvämligheten av mitt eget sovrum, i min pyjamas för chrissakes, jag promenerade genom centrala Singapore, hängde på en Ruby tisdagar i Minnesota, fick en egen turné i Texas och pratade med en vän i England, en i Rhode island, en annan i Massachusetts och fortfarande annat på Hawaii och det var cocktails. Oh snap!

Utan någon uppenbar anledning, Max fortsatte att komma in, lyftjobb hans hals för att kolla in min lap top innan vi åker tillbaka till sitt gömställe. Inom tio minuter, både killar satt bredvid mig presentera sig för att mitt internet posse. Uh huh.

Okej, jag får det. Och jag måste erkänna att faktiskt få klädd för att gå ut och prata med människor i en person är en stor bedrift för mig. Men jag gör det. (Ibland.)

I helgen? Max meddelade att han var på väg till en kompis för att arbeta på ett projekt i skolan. Med andra barn! Fem av dem.

Max: jag kan inte vara hemma för middag.

Jag: Bra! Gå! Ha det så kul!

Dessutom hade jag en video chat att gå till.

Relaterade: 20 Sätt att Få Pojkarna Borta Från tv-Spel

ADVERT

Lägg till din kommentar