Till Mina Vänner Som Väljer Att Inte Vaccinera

Kära vän,

Du vet att jag är nere med den knapriga. Eller granola, eller hippie, eller vad du vill kalla utanför-den-traditionella, baby-vet-bäst attachment parenting. Jag kan amma en bebis i en sele samtidigt som att trycka på en kundvagn full trasa-diapered småbarn sörplande från ekologisk juice lådor. Jag är för närvarande bryggning kombucha. Om detta var på 1960-talet, skulle vi säga att jag var nere.

Men det är en sak vi aldrig tala om, vän – ett ämne vi dansa runt. Du vet att mina barn är fullt vaccinerade. Barnen har aldrig sett den verksamhet slutet av en nål.

Vi pratar inte vacciner av samma anledning som du inte prata politik med din birther bror-i-lag: det finns ingen gemensam grund där. Jag litar på vetenskapen bakom vacciner. Jag har läst bipacksedeln; jag har forskat den medicinska referenser. Jag har lyssnat till de invändningar och läsa invändningar mot invändningarna. Jag lärde mig alldeles för mycket om formaldehyd innehåll i den mänskliga kroppen. Och jag bestämde mig för, i slutändan, att sidan med CDC, AAP, WHO, vår barnläkare, och min son är epidemiolog gudmor: vi vaccinera våra barn.

Du, å andra sidan, inte litar på vetenskapen bakom vacciner. Eller du tittar på olika science, som jag vill hävda är struntprat, men då du tror att de studier som jag läser är köpt och betalt av en uppsvälld cabal av läkemedelsföretag. Källor och studier som du litar inte vilka källor och studier som jag litar på; du tror att jag läser fel information, att lita på fel människor, och injicera farliga gifter i mina barn.

Jag gillar dig. Jag tror inte att du är dum, eller medvetet okunnig, eller belligerently anti-vetenskap. Jag skulle inte umgås med dig om jag gjorde det. Du har gjort forskning till stöd för ditt val. Även om jag inte respekterar att forskning, jag respekterar dig. Och jag respekterar dig för mycket för att gömma sig bakom "vi kan alla göra det som är bäst för vår familj" plattityd. Jag tror att mitt val är rätt. Jag tycker att ditt val är fel.

Men det betyder inte att sätta vår vänskap till en WWE Smackdown. Och jag vill inte att den senaste tidens utbrott av mässling för att ändra på det. Så vi behöver för att få några saker direkt.

Jag älskar dig. Jag älskar inte sjukdomar. Ett fall av mässling i 500 km och för att mina barn kommer att spela långt, långt bort från alla ovaccinerade barn (åtminstone tills alla har sin full uppsättning av två MMR skott). Det handlar inte om dig. Det är inte en direkt sally i mamma wars, och jag försöker inte att vara Judgey McJudgerson. Det handlar om att hålla mitt barn säkert. Tror du att jag är knäpp, men det är bara att rulla dina ögon och låt oss gå vidare, ska vi?

Vi båda vet att mässling är mycket smittsamt . Jag oroar sig för om meningit och encephelitis det sätt som du oroar dig för aluminium överbelastning och vaccin skada. Jag behöver skydda mina barn. Jag är säker på att du förstår impuls – helvete, det är därför vi har denna oenighet i första hand. Så räkna med några missade playdates kommer snart.

Vi har ett avtal, främst – alla mamas göra. Det är enkelt tillstånd att hålla sjuka barn hemma. Men med ovaccinerade barn, situationen förändras något. Jag är inte bara orolig för vad dina barn har nu, jag är orolig för vad de kan vara ruvande. Så om du har besökt kära Moster Hack-Upp-En-Lung, glöm inte att bjuda in min rugrats att spela.

Nej, det är nog inte kikhosta. Och jag vet att ni tänker, "Om dina barn är vaccinerade, vad spelar det för roll om jag har hängt på kikhosta församling?" Utan att hamna i jämförande argument – vi vet att viruset muterar, om du tror att vaccinet fungerar inte i första hand – låt mig ha den här. Kalla det ett tecken på vår vänskap.

Och det går nog inte att säga, men – säg mig om du går till en pox fest, 'kay? Vattkoppor smittar innan symtom visar. Om du inte kommer att karantän under inkubationstiden, snälla ge mig en heads-up så att vi kan hålla sig borta.

I gengäld, att jag ska varna dig när mina barn få skott. Jag vet att du är orolig med vacciner utgjutelse. Vi kan argumentera fram och tillbaka hela dagen – jag tror inte att det är ett problem, men du behöver. Så jag ska berätta när mina barn få sin MPR, varicella-och andra live-virus vaccin. Jag tror att det är säkert, så länge du inte att få en benmärgstransplantation. Men jag älskar dig. Och jag vet att du bry dig om dina barn blir sjuka.

Men mest av allt, jag lovar att inte vara en idiot. Nej, jag håller inte med om din tolkning av den vetenskap som finns. Men vi kan vara oense, även om allvarliga politiska frågor, och fortfarande vara vänner. Tänker på James Carville och Mary Matalin. Jag kommer inte att ta mig ut i vaccinet konversation, men jag lovar att vara respektfull och att folk på andra sidan av staketet. Vi är alla föräldrar som försöker göra rätt sak. Jag tror att du har fel utan att tänka att du är en idiot.

Och jag hoppas att du kan göra samma sak för mig.

Relaterade inlägg: Hålla Din Sjuka Barnen Hem, Helvete

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar