En Bekännelse Till Min Vän, Utan Barn

Som ett barn, vem som helst kan vara din vän, även medelvärdet och kära. I parken, jag såg min son gå upp till två flickor och presentera sig som "Gröna Ninja." De gjorde några oförskämd kommentar och sprang bort från honom. Min son gick om sin verksamhet och senare berättade för mig att de var hans vänner.

Sedan, när du börjar skolan, börjar det roliga. Att hitta vänner i högstadiet är som att spela musikaliska stolar. När musiken slutat att du hoppade i det "klick" du kan hitta bara så du var inte kvar. Ensam. På lunch-bordet.

Och gymnasiet var definitivt om att få vänner, men de slag med ordet pojke i fronten.

I college det var vänner, men mest av det slag som skulle lämna dig på en bar utan att berätta det för dig eftersom de träffade en annan vän. Också, slag med ordet pojke i fronten.

Du samla alla typer av vänner längs vägen. Vissa närmare än andra. Och då du får en lite äldre, gifta och har barn. Det är vad jag gjorde i alla fall, och på vägen träffade jag dig.

Under åren, du har blivit min bäste vän, min närmaste följeslagare, och en av mina få vänner utan barn. Och även om vi delar många sak och har en unik, ärlig relation, det är en sak jag har aldrig sagt till dig:

Jag är så glad att du inte har barn.

När jag var gravid samtidigt som några av mina vänner, jag var så upphetsad. Du tror att du har stelnat ögonblick vänner för alltid för ditt barn och dig själv, men vad du inte inser är att barn ibland inte får. Och jag har en son som kan vara typ av vild och frodas i vissa miljöer bättre än andra. Ibland kan jag inte ta honom på vissa ställen eftersom han har svårt att i situationer där han går in sensorisk överbelastning. Den andra saken du inte inser om att umgås med andra mammor, förutom det huvudsakliga samtalsämnet är om hängiga bröst och ekologiska baby-mat, är att du inte riktigt får se dem så mycket. Spela går ständigt in på grund groddar-magneter som är sjuka eller mamma är sjuk eftersom vi har fångat vad grodden monster har spridit sig. Verkar som om dessa dagar barnen har mer jobb än de flesta vuxna. De har karate eller simma lektioner. Familjen kommer från en annan stad för att se dem. Barnen är som mini-kändisar och mammor är som deras agenter.

Men du, varje baby shower och kids birthday party, är du där. Varje dålig dag, du är den jag ringer. Mina barn älskar dig. Du förstår min son som ingen annan. Jag får se dig mer, och jag kan berätta för er löjliga föräldraskap besluten jag har gjort och du behöver inte döma.

I grund och botten, jag älskar dig för att du är som min genomskinligt nagellack.

Visste du att clear nail polish är en fantastisk sak att ha med dig hela tiden? Det kan sluta dina skosnören från fransa. Om den appliceras bara där tråden uppfyller knappen, det kan hålla dina knappar från att komma ut. Det kan hålla dina strumpor från att köra, sigill ett kuvert, dra åt lösa skruvar, vattentät matcher, och fixa fönster skärmar. Du kan täck botten av en rakkräm kan så det inte rostar och skapa en cirkel på ditt badkar. I princip, min vän, du är en livräddare. Har du runt gör bara saken bättre. Du hjälpa mig att städa upp min mässar. Du har en upplösning när saker inte går som planerat, och du är alltid där om jag behöver prata.

Vi har varit på många äventyr tillsammans, och du har sett mig gå genom den läskigaste av alla satsningar, ha en man och barn på samma gång. Du har sett mig bryta ner, ge upp, och vill gå vilse med flit. Utan dig, mitt äktenskap skulle vara rostiga och mina barn skulle vara lösa skruvar. Och jag skulle förmodligen bli våt match.

Vad jag vill säga är att du kommer att (eller vill) göra en bra mamma en dag om det är den väg du väljer. Men mellan oss, jag måste berätta för er att jag för tillfället är glad att du inte har barn. Hur i hela världen skulle jag höja min man utan dig? Jag menar mina barn utan dig.

Relaterade inlägg: Koden Mellan Barndom Vänner

ADVERT

Lägg till din kommentar