När En Vän Discipliner Ditt Barn På Ett Sätt som Du inte Gillar

Den första utflykt jag gjorde ensam med min nyfödda och barn var till stranden .

För första gången under min mammaledighet, jag kommer att få uppleva att vara mamma till två, utan min mans hjälp.

Så jag greppade tag att infant carrier på min arm, försökte hitta mitt mest smickrande (mage-hugg) leggings och baggy tröja, packade vad jag kan komma ihåg (eftersom jag glömde saker), sniffas och puffat för att få mitt barn redo, och körde till stranden för att träffa mina vänner.

Medan jag satt under min väns paraply, amning min nyfödda son, min andra son puttrade längs stranden linje i sanden. Han var inte intresserad av att komma in i det kalla vattnet så jag behövde inte oroa honom att köra ut och kanske att drunkna, även om jag fick fortsätta att hålla ett öga på honom. Jag hade tagit ett par stranden leksaker med oss för honom, men han drogs till vatten kanoner annat barn hade fört med sig. Detta fantastiska stycke plast får vatten att pekade vart han än ville, så kunde han inte missa chansen att spela med det när min vän erbjöd sig att ge honom en.

"Här har du," sade hon. "Vill du prova?"

Jag var tillräckligt långt bort för att jag inte kunde mycket väl höra resten av konversationen, men nära nog för att se leende på min sons ansikte när han tog en spricka på att få vattnet att avstå. Vid första, han var nöjd bara svischar vattnet i sjön, men när den andra pojken pekade vatten pistol på honom, han var chockad. Min leksak kan vara riktad mot människor också?

Min vän, att vara en mamma, som ville använda detta som ett undervisningstillfälle för sin son, så hon gav min son att skjuta henne med sin vattenpistol. Hennes son började gråta när oväntade blast slog till honom i ansiktet.

"Tja, nu vet du hur det känns, och kom ihåg att vi inte gör mot andra vad vi inte vill ha gjort mot oss." Hon verkade vara okej med det faktum att hennes barn var ledsen så länge som han kom ihåg att nästa gång han inte var tillåtet att skjuta andra barn med sin vattenpistol.

Jag, å andra sidan, var lite upprörd för att jag inte vill att mitt barn hade avsiktligt gjort ett annat barn gråta, på uppdrag av en vuxen. Dessutom hade jag ännu inte införts vatten kanoner till min son eftersom jag inte vill ha för att förklara vapen till honom. Då, precis som jag försöker acceptera vad som hade hänt, min son pekade vatten pistol mot den lilla flickan bakom honom, och hon skrek på vatten slog hennes öra.

Omedelbart, flickans mamma vände sig för att försvara henne. "Vi behöver inte göra det," sade den lilla flickans mamma (också min kompis), som hon tillrättavisade min son för vad han gjorde. "Det var inte trevligt. Du pekar den i vattnet, inte på människor."

Igen, jag kunde inte höra resten av hennes orden tydligt, men jag kunde se min sons ansikte: pinsamt och ont att han hade fått problem. Jag var fortfarande begränsade till min solstol under ett paraply eftersom min bebis försök att somna hade varit meningslöst på grund av den bultande värmen av solen. Alltså, jag sa till mig själv att jag inte var tillåtet att vara upprörd över att min vän disciplinerad min son det han gjorde var fel och han behövde för att förstå. Inte bara det, men eftersom jag hade varit amning, någon annan ta hand om mitt barn som han spelade, och jag kunde inte klaga för den andra föräldern vill ta med mitt barn i vattnet gun kul.

Allt detta hände så snabbt att jag var säker på att min bästa val var att inte reagera alls, så det gjorde jag inte. Men när jag kom hem, jag var frustrerad över att min son hade varit förvirrad på eftermiddagen. En förälder, som instruerade honom att slå ett barn med en vatten pistol, medan en annan straffade honom för att göra samma sak. Jag, naturligtvis, förstod att min vän ville att undervisa sin son en lektion medan min andra vän ville skydda sin dotter, men ännu viktigare, slog det mig att detta inte skulle vara den första gången min son skulle vara i en position där en annan vuxen skulle vara att berätta för honom vad han skulle göra.

Som mamma till två barn, jag skulle behöva hjälp varje gång på ett tag. Om min man var inte där för att lära min son som är rätt och fel, att det var bra att min pålitliga vän var där. Men nu när jag har två barn, som jag behöver lära sig att också vara delaktiga med dem båda på samma gång, eftersom även om det krävs en by för att uppfostra ett barn, människor har sina egna barn att titta på och jag kan inte lita på mina vänner heltid när jag lämnar mitt hus.

Plus, personer som var och en har sitt eget sätt att uppfostra barn, och jag stödjer mitt barn att vara disciplinerad på ett kärleksfullt sätt, jag vägra att låta någon skrika på min son eller ge honom rädsla . Detta hände ett par veckor senare när min mans bror-i-lag (en polis) sternly sa till min son att sluta ta bort hans dotter uppstoppade djur. Jag antar att detta har hänt när jag inte var ute (se, jag behöver mer träning för att komma ut med båda mina barn), annars han skulle ha tillåtit mig att hantera situationen, men det störde mig ändå. Min son stirrade på honom i en fruktansvärd sätt och kom att gömma sitt ansikte i mitt knä. Jag slutade mitt barn från att gråta, men jag behövde för att vara säker på att detta inte skulle hända igen.

Min man och jag har diskuterat det hemma och bestämde att det var okej för andra att disciplinera våra barn, men att vara orimligt nötande mot någon som bara är tre år gamla var inte motiverad. Jag fortfarande kämpar för att komma till rätta med det faktum att det kommer vara gånger när jag behöver hjälp från vänner och kanske till och med främlingar och lärare att lära mina barn hur man ska vara den person jag vill ha honom att vara, men åtminstone nu har jag gränser.

Andra kanske tycker annorlunda, men mina barn är fortfarande min kids. Och jag förstår att det enda sättet att begränsa andras inflytande på honom är att vara så uppmärksam som möjligt när vi går ut i det offentliga, även om det innebär att försöka svårare att anpassa till mitt nya liv som mamma till två.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar