Jag Fick Reda På Frigående Föräldraskap Är Precis Vad Vi Behövde

Min nya stadsdelen som är ett stråk av tätt packade hem. Jag vet mer om min grannar deras barn och deras husdjur än vad som skäligen är bekväma för människor att njuta av sekretess. Om jag ville, kunde jag luta ut mitt sovrum fönstret och tryck på huset bredvid.

Om du letar efter lugn middagar, gå runt i dina underkläder eller lite lugn och ro när du kommer hem från jobbet, detta är inte platsen för dig. En skock av varierande storlek barn är ofta hopklumpade tillsammans cruising runt på vespor, skriker, klättra ner i avlopp avlopp, cykla eller köra runt vilt.

Ibland är det lugnt, men, och barnen är inte att finna. Jag vet att det beror på att de har funnit sin väg in i någon annans hem och förödelse där istället. Jag andas en suck av lättnad eftersom det inte är mitt hem den här gången.

Saker och ting blir en balansakt i vett och etikett när det är dags att valla mina barn inuti. Jag gör mitt bästa för att vissla och sedan tålmodigt vänta på deras ankomst. Jag vill verkligen se ut som att jag har mina barn utbildad och under kontroll. Men när ingen kommer igång, jag vissla en andra och tredje gång. När jag äntligen skrika något högt och påträngande, du vet att jag har förlorat all lugn och artighet.

Vid denna punkt, vissa förälder promenader utanför och berättar för mig om mina barn och pekar på var min hund tog en obevakad bajs. Jag motvilligt steg utanför braless, bär min trasiga T-shirt, träningsbyxor, tofflor och håret upp i en bångstyrig knut. Med ett glas vin i ena handen och en väska i den andra, föräldrar i närheten bevittna min kväll slitage och utan tvekan tsk-tsk mig för att fylla mina barn är ouppfyllda hund plikt knepig.

Vi lever så nära varandra att när en familj ställer ut sin studsmatta, det är en omedelbar väntar linje att hoppa på och hoppa. Och istället för att bara göra peanut butter and jelly smörgåsar till mina egna barn på en lat söndag, jag gör extra för de som jag vet kommer att åka på kryssning genom mitt kök senare i dag. Andra måste göra samma sak för att jag hörde en mamma talar om att gå igenom över 15 yoghurt rör i en dag. Och hon har bara ett barn.

Förhoppningsvis är jag omgiven av familjer med liknande behov som i mitt eget hem. Kanske alla är också att försöka hantera cirkus att kombinera arbete, familj, möten, skola, make / maka, sport, hem, husdjur och spela. Och när jag börjar bli alltför självmedveten, jag säger till mig själv att andra säkert bära samma typ av kvällen outfits och titta bonkers också.

Kanske är det bara önsketänkande, men en familjs frälsning kan bara sluta bor inbäddat mellan en tajt gemenskap, nära bostäder, och med andra familjer som söker efter mer tid, pengar, energi och emotionell bandbredd för dem de älskar.

Registrera mig för denna livsstil i vad några av mina vänner har kärleksfullt kallas frigående Föräldraskap. Det är när en flickvän fläckar ditt barn ständiga planlöst på en parkeringsplats och plockar upp honom och tar med honom hem. Det är tillsammans med någon som pekar ut för att glömma avkomma på praktiken. Eller när du är äntligen hemma helt ensam, och ett barn, inte din, knackar på dörren och du säger att det är OK för dem att tillbringa eftermiddagen med dig. Om barnet slutar övernattning du har säkert tagit en för laget.

Denna frigående filosofi är min livbåt, och utan det, skulle jag vara sjunker snabbt. Vissa dagar känner jag att jag är säkert alltför omogen för att ta vuxenlivet på allvar, och det är uppfriskande att få stöd när jag känner för att gå bort. Jag menar, de flesta nätter jag skulle hellre vara i sängen och tittar på repriser av " The Office istället för att mödosamt gå över torget rötter med min mellersta schooler. Så jag ser med spänning fram ringa en vän och gorma om att jag inte vet varför jag behöver en kvadratrot eller ens hur man använder det på rätt sätt längre. För att göra saken värre, jag säger till henne att jag egentligen inte ens bryr sig. Och då mår jag bättre eftersom hon bara tagit sig till biografen och inte ens vet om läxor på grund av i morgon.

Säkert finns det saker som kan bli lättare om släktingar bodde inom gångavstånd, eller, ännu bättre, om vi alla kunde leva lyckliga under ett och samma tak. Istället, jag trampar vatten som önskar mer av oss gemensamt skulle göra svåra saker tillsammans gör för lättare arbete runt om.

Tills dess, ska jag ruminate på iller som förvånade mig när jag öppnade mina köksskåp dörren i morse. För att vara tydlig, att vi inte har en iller. Grannarna gör. Återfå fattningen tog ett par minuter, men då visste jag precis hur man ska gå vidare. Jag öste upp den seniga gnagare och tog det tillbaka till grannens hem barfota och i min pyjamas. Jag öppnade dörren, kastade pet inne och gick tillbaka hem till mitt kaffe kallnar på disken. Jag tog ett kort ögonblick för att le åt det absurda i att inse att illern hade varit inrymt med oss för natten, och då jag gick omkring och lossning diskmaskin, mata hunden, och vika tvätt innan racing iväg till min sons lacrosse game.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar