Gratis Barnomsorg Från Familjen Är Aldrig Gratis

En fråga ställdes till Kära Prudie denna vecka som talar för att de problem som uppstår när en familjemedlem är att titta på dina barn "gratis". Frågan var om preferenser, men kan det verkligen räknas om till något. Den grundläggande frågan är: 1) kan jag begära vissa saker från min gratis barnomsorg, och 2) hur gör jag för att begära vissa saker från min gratis barnomsorg? Svaren på dessa frågor är "nej" och "du behöver inte."

Här är den fråga som var ställde till Prudie :

"Jag har gått tillbaka till att arbeta nyligen, och min svärmor erbjöd sig att plocka upp och titta på mina grundläggande ålder barn eftersom hennes stepkids gå till angränsande middle school... Detta skulle vara en gudagåva (och spara oss tusentals dollar i dagvård) utom min mor-in-law vägrar att mata mitt barn enligt våra principer (vegan och friska). Hon berättade för mig om det inte var något som kunde döda dem, var hon inte ska gå ut ur sin väg, och hon hade för många barn att springa runt för att göra "speciell" snacks... min man bara på axlarna och säger "ta det eller lämna det" har alltid varit hans mors sätt. Jag är redo att slita mitt hår med rötterna. Hjälp."

När du betalar någon för att ta hand om ditt barn — du kallar skotten. Du får säga, "Han vill inte äta det här" och "Han kan inte leka med det." När du lita på någon — särskilt en mamma eller mor-in-law — du kan hitta dig själv att banka huvudet mot väggen. Det är din problem.

Jag säger "det är din problemet" med en enorm inlevelse, lita på mig. Min mor såg min dotter för ett par år. Det var inte kul. Någon ekonomisk lättnad jag fick ersattes av frustration över det faktum att hon vägrade att säga "nej" till min dotter eller följa någon av de enkla direktiv som jag gav henne. Det var irriterande, men jag hade inte råd med dagis för både barn och kände att min äldre son skulle få nytta av det mer på gång. Så de var de går sönder. Jag hade turen att få hjälp och hade bara ta itu med min frustration mitt eget sätt — oftast med en gigantisk moms vin i slutet av veckan.

Det verkar som kvinnan ovan nämnda problem kan lätt åtgärdas om hon bara tappade bort henne perfekt vegan, nyttiga snacks med hennes barn. Hon ska göra sin egen speciella snacks, packa dem, och ge dem till sin mor-in-law att föda sitt barn under hela dagen.

Det är inget fel med att bli frustrerad med en situation som inte går den väg du skulle vilja. Men du måste ta ett steg tillbaka, inse att du är lycklig, tik till dina vänner, stänga munnen när du är runt din mor-in-law, och tacka din lyckliga stjärna för gratis barnomsorg.

Eller så kan du betala för det och kallar skotten. Du kan inte ha din vegan kakan och äta den, alltför.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar