Formel Utfodring Gjort Mig Till En Bättre Mamma

"Amning eller flaskmatning?" Jag fick frågan flera gånger under förlossningen av mitt första barn.

Jag hade fått intrycket av att alla – om inte fysiskt oförmögen – ammas. Som bara flaska flöden för ingen anledning? Trodde jag. Min syster hade fått en dubbel mastektomi och kunde inte amma, men det är den enda anledningen till att jag trodde att någon skulle vägra.

Och så, utan en tanke, jag sa " amning "med en liten antydan av överlägsenhet i min röst. Pojke, skulle att komma tillbaka till bita mig – bokstavligen.

"Bröst är bäst" var brände in i min hjärna och jag visste inte ens var det första kom från.

"Råmjölk är flytande guld" någon hade sagt till mig – och det gjorde faktiskt nästan ser ut på det sättet, fläckar av nära golden glitter sipprar ut under de första timmarna av moderskap.

De fraser som ingen trodde att infoga i den nya mamman ammar manuell, dock var sådana som dessa:

" Hårt som fan ."

Eller den här:

"Knivar dina bröstvårtor."

Jag hade varit lite rädd för att en mänsklig bebis kommer ut i en mycket liten öppning, men aldrig en gång betraktades som den brännande smärta som kan uppstå när du sa att barnet var att suga på dina bröstvårtor torka 24 timmar en dag.

Ingen mängd av Lanolin kan lugna bort de problem som skulle komma.

Jag grät i sin gungstol, ibland stönande av smärta som första varm blixt för att suga ned i min bröstvårta som en vampyr biter.

Han skulle inte spärren så ut kom permanent nippel sköld. Jag kunde inte få hans mun runt min boob (Kan du fatta hur mycket boob har att gå in i de lilla munnar?) Jag såg amning konsult varje par dagar. Jag uthärdade i vad som kändes som knivhugg i mitt bröst varannan timme hela natten. Han sög för en och en halv timme, och jag hade ingen aning om vad som var ens kommer in.

Visar sig, inte mycket. Min son har tappat nästan 2 pounds (tar honom ner till lite över 5 kilo under de två första veckorna av sitt liv och jag var livrädd vid varje tur. Han var inte med i sig tillräckligt med mjölk. Jag var inte gör tillräckligt med mjölk. Jag var i smärta, blödning, utmattad, och desperat.

Jag som besatt över sin vikt, och är rädda att det var att släppa över en natt utan min vetskap. Min amning problem förvärras en påtaglig strid med postpartum ångest , plågats upp ett snäpp genom att en man som också var på kanten som en första-gången-pappa.

På ett par veckor, vände jag mig till enbart pumpa, som sedan blev hela mitt liv. Upp varannan timme för att pumpa och sedan mata honom flaskor (undervikt, vi fick höra att väcka honom varje 3 timmar), tvätt flaska delar, koka dem, har problem med att somna i mellan runda efter runda av boob roulette (skulle jag göra 2 oz eller 6 oz den här gången? Skulle jag behöva komplettera med en formel? Var han få i sig tillräckligt?)

Mina "bra" pump – den Ameda elektriska dubbel pump – var antingen inte fungerar eller som bara inte gör jobbet så vi hyrde sjukhuset klass pump, som kostar och arm och ett ben, men visade sig att räcka.

Jag hörde röster på Internet säger att amning är en vacker bindning upplevelse. Jag läser blogg-inlägg från kvinnor som var tråkigt att vara avvänjning deras one-åringar. Ett år på detta bröstmjölk skärselden lät som är längre än evigheten. Vad var det med detta "ett år mål:" jag såg så många människor som skriver om på alla mamma Facebook-grupper? Det fick mig att känna mig som ett misslyckande på bara en månad.

Jag popped Bockhornsklöver som en missbrukare och smuttade på Mors Mjölk te, snacking på lactaction cookies dygnet runt. Precis som "sea-band" jag försökte bära för att bli av med graviditetsillamående i första trimestern, dessa "botemedel" som verkade vara totalt BS.

Min amning konsult uppmuntrade mig att fortsätta försöka. Hon rekommenderade att komplettera med en formel, som gör att varje flaska bröstmjölk känna sig som en helig elixir som bor i mitt kylskåp. Jag kunde inte skaka känslan av att jag inte ger mitt barn vad som var bäst när jag bröstmjölksersättning.

Men sedan han började gå upp i vikt. Gratis från bröstvårtan tortyr, började jag återfå min kropp och mentala sanity tillbaka lite. Den kompletterande formel var närande mitt barn när jag inte kunde. Långsamt lade jag mer och backade från bröstmjölk. Som av en slump, mitt humör och enjoyability som morsan började förbättras.

Efter ca 10 veckor av amning-som-blev-pumpning av missnöje och en kamp, jag bytte helt formel utfodring. Jag har aldrig förlorat en bindning upplevelse (i själva verket, jag kände mig närmare honom när jag inte var besatt om att darn mjölk) och var mycket lyckligare, som ångest minskade och jag kunde fokusera på att vara den bästa mamma jag kan vara. Ut åkte de gråter eller betonar om amning. I. VAR. KOSTNADSFRI.

Två år senare Jag fick mitt andra barn. Trycket var på och jag sa till mig själv, "jag måste försöka." Spola fram till 24 timmar efter födseln, med redan upplevt den stickande, en blodig nippel, nippel sköld och ett förslag på "pumpa för ikväll ."

Allt jag kunde känna om de lämnar sjukhuset var fruktan. Efter min sons födelse kom starkt tillbaka till mig som om jag hade några moderns form av PTSD. Det gjorde mig sjukt att tänka på att gå igenom allt igen – och kommer direkt att enbart pumpa låter som ett fängelse.

Jag uttryckte mina svårigheter till sjuksköterska i tjänst den natten, när hon berättade att hon också hade ett "love-hate relation med amning."

"Det finns ingen kärlek för mig," sade jag, "Det är bara hat."

Och då gav hon mig en underbar gåva.

"Vet du, om du bestämmer dig för att du inte vill göra detta amning sak, du bara låta oss veta. Det är din baby. Du bara mata ditt barn," sade hon med vänlighet i rösten.

Jag svalde och tillbaka tårarna när jag på allvar övervägde att hoppa över amningen och ge min baby formel, som faktiskt är ett mirakel uppfinning som räddar liv på barn runt om i världen varje dag. Som vi bör nog alla vara dricker formel i våra smoothies på grund av alla vitamin-y godhet som är förpackad i den.

Jag tillbringade några timmar på bön, Google, och texter till vänner. Min man uppmuntrade mig att formel foder om det är vad jag ville. Mina närmaste vänner texted mig sitt stöd, för att nämna en vän som var att anta en nyfödd som skulle dricka formel. En annan vän påminde mig om att båda hennes barn för formel matas av val och att de är friska, glada 9 - och 6-åringar nu.

Jag hittade en "Formel Utfodring Mammor" - gruppen på Facebook och gick genast. Se bilder av små och tillsammans med tusentals andra mammor som gjort valet att formel foder som mig fick mig att känna mig så mycket mindre ensam.

Jag ringde min sjuksköterska på sjukhuset rum och sa till henne att jag inte kommer att amma. Jag hade en ny sjuksköterska vid denna tid, som sade, "Okej, bra, jag kommer att få några flaskor" och sedan fortsatte med att berätta att hon hade gjort samma beslut med sitt andra barn efter att ha många kämpar med sin första.

Det kändes som ett tecken. När jag väl hade fattat beslutet, det var som om en tyngd hade lyfts upp och gå hem inte längre kändes som en domstol beordrade straff. Våra nyfödda erfarenhet kände plötsligt full av ljus och möjlighet. Jag visste inte att tortera mig med amning och mitt barn inte kommer att dö på grund av det.

Så nu är vi här, 10 dagar. Min nyfödda är fed. Hon är glad. Hon ökar i vikt. Och jag är faktiskt glad just nu. Läkare och sjuksköterskor måste fråga dig "amning eller flaskmatning" för att bedöma ditt barns situation, men de ber om det utan dom eftersom formeln utfodring är ett helt acceptabelt val.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar