Du Glömmer De Svåraste Delarna Av Föräldraskap

Om det är något jag har lärt mig samtidigt som sakta klättrat ut ur skyttegravarna från de tidiga åren av föräldraskap, det är att du börjar med att titta på saker genom rose-färgade glasögon, även förr än du kanske tror.

Nyligen, min dotter fick helt skrämd av något hon sett i en film. Hon kunde inte sova, och jag var uppe med henne tills ca 3 på morgonen innan vi slutligen bara somnade med alla ljus och soft musik.

Jag vaknade upp nästa morgon med känslan att jag hade drabbats av mer än en buss. Jag kände mig som om jag hade blivit överkörd av ett tankfartyg. Jag hasade runt huset grinig hela morgonen, och jag hade en fruktansvärd huvudvärk. Det fanns inte tillräckligt med koffein i världen att skaka av mig mina barn baksmälla, och då slog det mig — jag var tvungen att arbeta på det här hela tiden när mina barn var nyfödda.

Hur kunde jag någonsin göra det?

Moderskapet är otroligt utmanande i tidiga år. Fysiskt, mentalt, allt. Men på något sätt, föräldrar överleva det. Den kolik barn eller hela natten matning, eller gud hjälpe dig om du fick tvillingar. Det första året i ett barns liv är inget skämt en av de svåraste saker jag någonsin gjort. Och jag gjorde det tre gånger.

Men min yngsta är bara 5 och jag har redan glömt vad den brukade vara som att kunna fungera utan sömn. Jag har nästan glömt bort hur min rygg som används för att värka när jag gick i cirklar runt vårt hus försöker att lugna honom, och gick upp varje och en halv timme på natten för matning. Jag har nästan glömt bort hur svårt det var att ändå få upp nästa dag och har förälder till två små barn, laga mat och städa och kånka runt på bara en bråkdel av den sömn jag får nu.

Jag är redan glömma den hårda saker, och jag är faktiskt tacksam för det.

Jag vet att barn är en hel del arbete, och jag är inte ute efter att ha längre, men det är kul att titta på en bebis och tror att jag är nu en "varit där, gjort det" typ av morsan. Ja, jag har fortfarande tween och tonåring år före mig, men jag inser nu att oavsett vilket skede du är i, du får igenom det. Du drar upp din bootstraps och suga upp det och göra otroligt svåra saker. Då scenen passerar, och du inser att, åh, sånt suger, men hey, jag gjorde det. Och jag är starkare nu.

Och också, att det inte var riktigt så illa var det?

I några korta år, de saker som du var snyftande över eller oroa verkar som avlägsna minnen. Dåliga grejer försvinner i bakgrunden, och det enda som återstår att fundera över är den klibbiga leenden, ljuva ljudet av ditt barn säger mamma från sin krubba efter en lång tupplur, och hur liten deras söta små kläder var.

Du behöver inte ge så mycket tänkte blöja blowout som en gång i Målet när du sprang ut våtservetter och hade ingen förändring av kläder för baby eller du. Och plötsligt, på några korta år, man glömmer bort hur svårt det var att lära barnet att haka på eller få dem att ta en flaska så att du kunde dusch ensam.

Du glömmer hur fruktansvärt tvåor egentligen var, och du även glömmer hur rasande du var som alla ljög och treor var faktiskt mycket värre än det tvåor. Istället kan du titta på gamla filmer hemma och kom ihåg hur mycket du älskade hur de mispronounced ord eller hur gulligt det var när de skulle stampa sina små små fötter på dig och försöker agera som om de var i avgift.

Jag lovar att du kommer att glömma hand-fot-mun utbrott av 2012 och löss invasionen två gånger under ett år. Du kommer att glömma att du förlorat ditt tålamod medan potträning, och i stället du kommer att minnas bra saker som förskolan program och 4-åriga fotboll spel där ingen visste vilken väg att sparka bollen.

Jag brukade oroa sig för att jag skulle glömma allt. Och ärligt talat är jag redan börjar glömma en hel del på bara några korta år. Men det finns en massa saker som jag är tacksam för att jag glömmer eftersom det fanns en hel del mörka tider i mina tidiga år på föräldraskap.

Bortsett från kolik barnet och blowouts och alla dessa typer av rättegångar, det var jätte kära också. Det var ensamhet, postpartum depression och ångest, och massor av misstag jag gjort som jag inte är stolt över.

Men ju längre jag är en förälder, ju mer de verkar inte fråga så mycket längre, och jag är tacksam för det eftersom detta skede av föräldraskap som jag är i just nu är inte lätt det heller.

Jag bekymra dig om en massa saker, och jag stress över att möta kraven från tre mycket upptagen barn. Jag tror att om jag gör tillräckligt för att lära dem hur man blir en god människa och undrar mer och mer ofta vilken typ av vuxna som de kommer att förvandlas till, och om jag gör tillräckligt.

Kommer det någonsin att känna som jag gjorde tillräckligt?

Svaret är, tror jag att det kommer. Det är skönheten i det eller på att glömma. Mitt misstag kan bli förlåtna, och dessa mörka dagar är bakom mig, och en dag när jag är gammal och grå, jag ska vara en av dessa små gamla damer som minns vagt hur svårt det var, men häftigt missar allt det vackra och det syfte som de tidiga åren av föräldraskap gav mig.

Och jag hoppas att då ska jag också kunna säga att jag gjorde tillräckligt. Och alla mina rosenröda minnen kommer att stanna hos mig för evigt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar