För att jag Älskar Bacon: Path of Self-Discovery

Jag bodde nästan 33 år utan att äta bacon.

Säger det nu, det verkar som ett brott. Det är helt enkelt absurt! Men vi fick inte äta bacon i min familj. Det var inte så mycket för religiösa skäl — vi har inte hålla kosher-eller något– det bara inte var något mina föräldrar någonsin gjort.

Rädd för det främmande, jag spenderat årtionden med att ersätta bacon som sällskap ägg med frukt eller rostat bröd eftersom "jag bara inte gillar kallskuret." Cobb sallad med extra avokado, minus bacon, snälla. Jag skyggade när folk frågade för bacon på mackor eller hamburgare. Bacon, schmaken. Vad var den stora del om denna fet gris kött? Inte för mig, tack.

Och då är min bästa vän kom på besök i förra veckan. Hon gillar att skämma bort oss när hon är här och förberett en brunch av Röd Paprika Frittata och Brunt Socker-Chili Bacon. Jag ska äta Frittata, sa jag, men jag är inte mycket av en bacon person. Hon stirrade uttryckslöst på mig. Har du hade bacon? Eftersom du bara inte kan inte gillar det. Det är ganska omöjligt.

Något hände, att juni på morgonen, som bacon fräste på spisen. Huset fyllt med en söt och salt doft som var helt obekant och jag hittade min mun vattning. Preliminärt, jag försökte en bit, servett i handen bara i fallet. Det var läckra . Som den bästa någonsin, läcker. På något sätt hela plattan verkade försvinna som jag njöt varje krispigt tuggmotstånd.

Sedan dess har jag inte slutat tänka på bacon. Bacon på morgonen, bacon på kvällen, bacon på suppertime. Varma bacon dressing på gröna, bacon och spenat paj och baconlindade dadlar dans i mitt huvud. Detta är vad jag har saknat alla dessa år? Vad tänkte jag på?

Jag vet en sak: jag har 33 år i bacon gratis boende för att kompensera för. Och, jag ska njuta av varje tugga.

ADVERT

Lägg till din kommentar