Om Du Tror att Barn Med matallergier Förstör Allt, Du Är En En**h*le

Jag läste ett inlägg från en kvinna gnälla om att hon och hennes barn straffas med att ta emot barn med matallergier. Hon tycker inte att det är rättvist att ha för att tillgodose denna "allergi insanity"–vissa barn som hon inte får ha sin hjärtas mest önskade behandla i ett klassrum fest, och föräldrar som hennes läggs ut eftersom de måste tänka på alternativa lösningar som kan ätas av alla. I hennes inlägg Varför Gör Ditt barns Allergier Menar Mina Barn Kan inte Ha en Födelsedag? hon beklagar good ol' days med att kunna ta hemlagade godsaker i skolan gjorde med "färskt smör, socker och ja, riktiga mjöl med riktiga gluten i det."

Hennes fattiga barn. Stackars henne.

Jag håller inte med henne, natch ... och här är varför:

Dessa barn med matallergier att vi ombeds att rymma är i skolan–och där är de som krävs för att vara, där de inte borde vara utfrusen och vänster ut, där vi vill få dem att känna sig trygga. Att föra in läckra cupcakes som omfattas i fluffig frosting och roligt strössel är kul för alla–utom de barn som inte får ha dem. Även om barn med allergi har en klass stash av säker mat att äta när alla andra har cupcakes, det suger fortfarande. Eftersom en frukt rulla upp bara inte klippa det när du tittar på dina vänner gräva i en härlig upplevelse som du inte får ha–för utan din egen förskyllan.

Låt oss säga att jag tar en bouncy huset till skolan för mitt barns födelsedag eftersom det är hennes favorit aktivitet. Tyvärr, ditt barn har svår astma och kan inte delta. Enligt logiken ovan, jag kan bara berätta för ditt barn "kan du titta på alla de andra barnen hoppa runt och spela–du kommer inte att känna sig utanför eftersom du kan färglägga denna bild av en nyckelpiga. Det är samma sak."

Kan jag göra det? Ja. Kommer barnet vara säker och inte göra något som skulle skada honom? Ja. Skulle jag vara en asshat om jag gjorde det? Ja.

Våra barn behöver inte gå till dagis tänker att dela söta födelsedag behandlar är en rite of passage. Det är bara en big deal eftersom vi föräldrar gör det på det sättet. Se till, att dela något på din födelsedag kan vara kul, men det behöver inte vara mat. Ditt barn kan välja ut sin favorit bok eller ett roligt spel att dela med klass–Legos, Lincoln Logs, brädspel, klossar, dockor, en bean bag ordförande för läshörna, pennor, suddgummin, klistermärken. Det finns otaliga saker som är roliga för barnen och göra ett barn att känna sig speciell ... alla utan att utesluta någon.

Men, om du har ditt hjärta inställt på att skicka mat, här är några förslag som vanligtvis säkert för alla: skivade äpplen, vindruvor, bananer, jordgubbar, morötter, chips, russin, rotskott, popsicles, fruktsallad, capri sun, juice lådor, kramar, eller apelsinjuice.

Den missnöjda kvinnan gör noga med att påpeka att hon inte skulle ta i godis när barn har en livshotande allergi, men det kommer ut som om hon skulle hata att ha något barns död på hennes händer mer än att hon är genuint sympatisk. Jag menar, om ungen bara kommer att ha ett utslag eller ont i magen, det är inte det stora problemet (till henne). De bör bara ta itu med det (tycker hon). Och det faktum att vi är avsiktligt med undantag för några barn från en aktivitet är bara en del av livet och att de ska komma över det eftersom vi inte har för att tillgodose alla (så länge det inte är hennes barn, jag är säker).

Hela grejen om att vara livshotande eller inte, stör mig verkligen ... som om det orsakar människor smärta och obehag är det ok-så länge det inte döda dem ... WTF??! Människor med matallergier har en mängd reaktioner inklusive hudutslag, klåda, svullnad, nässelutslag och värk i magen. De med Celiaki (som min dotter) som inte kan ha gluten, få det "bara" ont i magen" och det är ta lätt på eftersom du inte kan se det. Vad som egentligen händer är att hennes immunförsvar attackerar henne tarmkanalen, i princip att rensa den från insidan. När det händer, bortsett från olidlig smärta, sätter henne på högre risk för att utveckla anemi, infertilitet problem, artrit, leversjukdomar och cancer–bara för att nämna några problem.

Trots att konsumera gluten kommer inte att orsaka hennes förestående död, det kommer säkert att påverka sin livskvalitet ... och för denna kvinna att rycka bort det är upprörande. Jag är säker på att det är lätt för henne eftersom hon inte det när min dotter är vred sig i smärta. Hon behöver inte se min lilla flicka rullade in en boll som grät för att hennes senaste reaktionen är så smärtsam att hon inte kan stå på egna fötter eller böja fingrarna för att de är så svullna. Men, hey, så länge hennes barn fick ha sin födelsedagstårta i skolan, det är allt bra, eller hur??? (Åh, sarkasm!)

Den linje som pisses mig mer än något annat i hennes sob-fest är detta: "mina barn ska inte behöva avstå från sin födelsedagstårta eftersom din inte kan äta den." Låt oss vara tydliga här: berätta för ditt barn att han/hon inte få ha sina favorit fest för de åtta timmar medan de är i skolan betyder INTE att de inte kan ha en födelsedag eller behöva avstå från något.

Som ett faktum, från den andra de går i dörren efter skolan tills den andra de lägger sitt huvud mot sin kudde, du kan ha dem jam deras ansikte fullt av de mest gluten-fylld tårta toppad med vispad ägg grädde och jordnötter strössel medan chugging ner en liter mjölk om det som gör dig glad. Och om / när du har en födelsedagsfest för honom, kan du låta honom äta med pinnar av smör doppade i jordnötssmör och rullas i mjöl om det är vad du vill göra. INGEN HINDRAR DIG FRÅN ATT HA NÅGON EFTERRÄTTER ELLER GODIS PÅ DITT BARNS EGEN FÖDELSEDAGSFEST. Har vad du vill. Gå jävla nötter.

Om min dotter fick gå i din kid ' s Gluten-Mjölk-Jordnöt-Ägg-en-palooza Födelsedagsfest, jag skulle skicka mat som hon kan ha. Det är mitt jobb att se till att hon har mat som är säkra att äta när jag skickar eller ta henne någonstans. Men när du pratar om att föra samma AllergenFestival i klass med vetskapen om att du kommer att vara att utesluta henne och alla andra nummer av barn, du är en Asshat. Gnälla om hur mycket besvär det är du har att tänka på andra? Som gör dig till en Asshat Extraordinaire.

Jag förväntar mig inte att alla ska tillgodose att min dotter och hennes näringsbehov när vi ska någonstans, men jag väntar mig inte att människor avsiktligt hänsynslös heller. Jag har lärt henne om saker som hon inte kan ha. Hon har lärt sig vad man ska leta efter när du läser etiketter och hon vet att det är bättre att vara säker än ledsen–om hon inte är säker på om en viss mat, att hon inte äta det. Jag har lärt henne att se upp för sig själv och hur att vara förberedd. Och, tyvärr, jag har haft för att lära henne att vissa människor är bara själviska douchenozzles som klagar över att behöva ta emot personer med allergier och andra hälsoproblem som är hennes.

Till denna moder, och alla andra idioter som henne som klagar över hur svårt det är att "tillgodose" barn med födoämnesallergier, jag erbjuder min (sarkastisk) sympatier.

Nästa gång måste jag ta min dotter för hennes vartannat år 7-vile blodprovstagning för att se till att allt är okej, jag ska tänka på den stackars kvinnan och att hon en dag hade att kämpa för ett par timmar med att fundera på en alternativ behandling för hennes barn att ta in i klassen. Nästa gång har jag att titta på min dotter har en skelettscintigrafi för att se till att hon inte har utvecklat osteoporos vid 13 års ålder, jag kommer att tänka på den stackars kvinnan och att en dag hon hade svårt att komma upp med en acceptabel behandling för att rymma ALLA barnen i hennes sons klass.

Varje gång vi går ut för att äta och ställa flera frågor som innebär oftast att prata med en chef eller chef, eller de gånger vi har för att lämna en restaurang eftersom de inte har något för min dotter att äta eller jag känner mig inte övertygad om att de förstår de försiktighetsåtgärder som behöver vidtas. varje gång jag skicka min dotter till en väns hus för att spela upp eller stanna en natt och jag spendera tid på att sätta ihop mat för henne att ta och oroa henne att ha tillräckligt att äta; varje gång vi planerar en resa eller semester runt och se till att hon kommer att ha säker mat val, jag kommer att tänka på hur svårt det var att en jävla dag när denna stackars mamma fick bli störd med att se till att varje barn i hennes kid ' s klassrum var med i det roliga på ett födelsedagsfirande.

För varje gång jag ska vända mig till människor som känner sig barn som min dotter är en sådan olägenhet, jag ska tänka på hur svårt det måste vara att leva varje dag som en självupptagen, hänsynslös asshat.

ADVERT

Lägg till din kommentar