Mina barn är smartare än mig

På så många sätt, jag försöker verkligen svårt att inte vara "som" mamma. Helikoptern morsan, den bara platta-out-of-bed-sweatpants mamma, slickar min tumme och torka torkad tandkräm utanför hörnet av mina barn munnen mom.

Jag försöker.

Och jag försöker super-extra svårt att inte vara "mitt barn är lysande mamma".

Den mamma som när du frågar henne på lekplatsen, "Hur gör du?" dig att lära dig det lilla Madison bedömdes vara för smart för de duktiga och begåvade programmet och gillar att läsa ordboken varje dag FÖR SKOJS skull.

Som föräldrar, vi är medvetna om våra barns styrkor och förmågor och vi är stolta över dem, eller hur? Men som med politik och religion som jag inte riktigt känner behov av att prata om det.

Jag tycker förstås att mina pojkar, i åldrarna fem och åtta, är varje smart på sitt eget sätt.

Och som så många syskon att de inte kunde vara mer mittemot – de äldre är en mini vetenskapsman/matematiker och den lilla är redo att göra sin debut utför med The Groundlings nästa fredag kväll. De är sällan överens om något, men de kan säkert komma överens om ett viktigt faktum:

De är waaay smartare än mig, och de kommer att ta varje tillfälle i akt möjligt att låta mig veta det. Ibland tror jag att de är rätt och det samtidigt som inspirerar mig och skrämmer skiten ur mig...

1. De är bättre på allt elektroniskt. Jag vet fortfarande inte hur man får Netflix meny upp på min tv-skärm eller hur man spelar in (eller "tape" som jag gillar att säga) ett program med DVR, men både pojkar gör. De kan också förklara den senaste iPhone uppdateringar till mig på ett språk jag kan förstå, ändra skärmsläckare på datorn och min äldre son gjorde något på min mor-i-lagar PT Cruiser som gjorde henne baksätet windows går upp och ner igen. Det är sorgligt när jag måste ringa dem från att göra sina läxor så att de kan sätta på nästa avsnitt av Orange är det Nya Svarta för mig.

2. De talar ett annat språk. Att skicka mina barn till en nedsänkning skolan verkade som en bra idé. Varför skulle jag inte vill att de ska lära sig ett annat språk? Deras hjärnor suga upp allt som en svamp just nu – och inte som ett litet kök svamp, mer som en gigantisk tvätta bilen på gården svamp. De tillbringar halva sin dag i engelska klass och halva dagen i Japansk klass. När folk frågar mig," Varför Japanska?" Jag säger varför inte? Sant, jag har inget svar, jag är italienska. Så när vi sitter ner för att göra läxor, jag ser på deras Hiragana och Katakana brev jag ler och nickar nervöst när de läser och skriver saker. Jag har ingen aning om vad de säger eller gör, men hey, de säger att du gör det.

3. De vet hur mycket socker finns i allt. Min svärmor och min man göra en hel del etikett läsa på snacks, drycker och förpackningar till livsmedel. Det är roligt och intressant. Jag har hört historien om "den gången jag tog min son mindre socker" från min mor-in-law cirka 967 gånger. Jag men växte upp äta Kaka Knäcke till frukost, Nutella eller marshmallow fluff smörgåsar till lunch och pannkakor dränkta i sirap för middag. Jag tror inte att mina föräldrar någonsin läst eller tänkt på hur många gram av allt var att gå in i mig. Idag, om jag säger nej när pojkarna att be om en granola bar oavsett vad anledningen till att de kommer att säga något om "Det är för att den har för mycket socker. Granola bars har 29 gram socker. Det är en hel del, rätt Mamma?" "RÄTT!" Jag svara, när den verkliga anledningen är faktiskt att jag är bekväm i denna filt på soffan och vill inte komma upp från denna Orange är det Nya Svarta episod du bara sätta på mig.

4. De vet mer om Godzilla. Ett direkt citat från den äldre att bara för några minuter sedan efter att jag ifrågasatte summan av cheferna en viss film karaktär har:

"Morsan. Ghidorah har tre huvuden. Det är som den mest självklara sak någonsin. Alla vet det."

Inte alla veta det? Vem f*ck är Ghidorah? Vad är det för fel med mig?!?

5. De vet vart bilen är. Tacka Gud för detta. Jag är lite rädd för att gå till gallerian utan dem. Jag ska hyra ut dem till folk som mig som kommer spendera en halv timme efter en shoppingtur vandrar planlöst genom en parkering garage väska med handtag bildar permanenta märken i huden. Jag skulle kunna göra en killing under semesterperioden! Utan dem kommer jag mumlar och svär som en gammal dam som försöker minnas om jag är på 3G-eller G3. Med dem kommer jag mumlar och svär, men vi kommer åtminstone att hitta bilen och göra det hemma innan middagsdags.

Så ja, jag erkänner det pojkar, du är smart.

Du är waaay smartare än jag är, precis som jag sade. Och även om jag sa att jag inte skulle tala om det – dessa saker som du gör får mig att le.

Och skratta.

Och irritera skiten ur mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar