5 Anledningar Till Att Ha "En Mer Baby"

En av de största lärdomar jag har lärt mig som förälder är att jag inte kan planera allt. Innan jag blev förälder trodde jag att jag skulle ha två, kanske tre barn, och jag skulle rymden dem exakt tre år isär och göras förlossningen genom en ålder av 33 — en ålder som jag anser vara "rätt". Det bestämde jag läsa varje föräldraskap bok, jag pratade med alla mina vänner som var föräldrar, och jag tillbringade timmar skur Internet för allt jag kunde hitta om föräldraskap.

Då Jag blev en förälder, och jag fick reda på att ingen av preparatet verkligen betydde något. Föräldraskapet, visar det sig, kräver on-the-job-training " och har en super brant inlärningskurva. Jag upptäckte också att jag egentligen inte visste vad jag ville eller när man efter alla, vilket var bra: efter knappt överleva min förstfödde är kolik, slutade jag upp med min andra son bara (surprise!) 21 månader efter min första.

Vårt beslut att senare ha en tredje, sedan fjärde barn var länge omdiskuterad och ofta kom ner till språng av tro. Om du hade berättat för mig innan jag fick barn att jag skulle sluta med fyra Jag skulle ha sagt att du var bonkers. Och ändå, här är jag. Inte menar jag att personligen overpopulate jorden eller gå all Duggar stil; i slutet, vår familj bara fungerat på detta sätt.

Jag har varit i position av försöker att besluta om eller inte att försöka ha "en mer baby" — som egentligen är beslutet att prova att ha ett barn och en mer mellan en tonåring och en PERSON med gåvor, fel och brister och egenheter och behov i ditt liv för alltid — och jag vet att det kan vara känslomässigt och mentalt dränerande. Jag är ett stort fan av att göra vad som är bäst för dig, oavsett om det innebär att ett barn, två, fyra eller mer, eller ingen alls. Men antar att du inte drabbas av medicinska konsekvenser eller ekonomiska problem som skulle göra att ha "en mer" barn ogenomförbart, och förutsatt att du är något lutande och spännande med idé... jag kommer att göra det gäller för dig att gå för att en sista barnet :

1. Du är redan bra på det.

giphy.kom

Vi bumbled vår väg genom barn ett och två, men med tre barn och fyra? Vi hade det där nere, man. När du har barn i skolåldern, att du riktigt uppskattar hur relativt lätt det är att uppfylla barnets behov. Det är verkligen sant att större barn har större problem. (Kapten Uppenbar varning: barn gör, i själva verket, att växa upp och bli lite större barn med större problem.) Dock, ibland när jag ställs inför svårigheter att navigera i sociala medier och puberteten med en tween eller sociala hierarkier och snubblar i fjärde klass, jag är verkligen glad för att ha en chans att gosa med min 1-åring för några Sandra Boynton styrelse bok åtgärder. Den relativa enkelheten av spädbarns behov kan en salva för en mamma misshandlade själen.

2. Barn är små goodwill-ambassadörer.

giphy.kom

Med min sista bebis, förundrades jag över hur främlingar drogs till henne bara för att hon var en baby. De flesta människor, det visar sig, att älska (glad, icke-skrikande) barn. Avsevärt, mina andra tre barn älskar våra barn, hon är en sak som de alla genomgående överens om, och det hjälper faktiskt vårt övergripande familj. Pojkarnas beundran för deras lillasyster som förenar dem när inget annat gör. Det är svårt att bli arg när det är en bebis i rummet gör oemotståndligt söta saker och tittar på oss med stora, uppmärksam ögon.

3. Barn späd buttre attityder och diffusa avtrubbad syn på världen.

giphy.kom

Nyligen tog jag mina pojkar till Disney World, som är en lokal resa för oss. Barn som växer upp i Centrala Florida tar Disney för givet, och mina äldre barn rullade sina ögon på några av de turer. Men med våra barn tillsammans enades de om att Det är en Liten Värld och även en tur på karusellen. Jag fick pojkarna ler från öra till öra när hon vinkade på de tecken och skrek av förtjusning när de pekade ut en ny överraskning till henne. Och det här med bebisar och småbarn är, allt är en överraskning. Jag hade glömt hur det var att besöka Disney med ett barn som aldrig hade sett den innan. Hennes entusiasm och äkta glädje gjort en skillnad för oss alla.

4. Det sista barnet kommer att påminna dig om att alla dina nu hopplöst vuxit upp barnen en gång var barn också.

giphy.kom

Mina barn regelbundet sparka min butt — inte bokstavligt, men bildligt — och lämna mig känslomässigt och mentalt slut. När jag ligger i sängen på natten, kan inte sova eftersom jag plågas om hur jag hade den dagen (eller inte), det är aldrig om barnet. När mina barn beteende gör att jag ser på dem och tänker, "Vem ÄR du och vad har du gjort med mitt barn?!" barnet påminner mig om som de brukade vara bara ett par år sedan. Jag tycker mig kunna hitta den sista lilla reserv av tålamod, den sista drägg min mentala hälsa, genom att titta på hennes söta ansikte och minnas när de hade också full, runda kinder och skulle kunna passa i mitt knä och när många saker skulle kunna lösas genom en tupplur. Jag är en bättre mamma till mina äldre barn, eftersom jag är hennes mamma.

5. Ett barn bara kan lära dig allt en sak eller två.

giphy.kom

När du redan har tagit föräldraskap resa innan du kan få kaxig. Du kanske tror att du vet vad du förväntar dig när du väntar. Det bästa med barn nr 2, 3, och speciellt 4, för mig, har varit vad de har lärt mig om föräldraskap som jag aldrig skulle ha känt från föräldraskap min förstfödde är du ensam. Jag lärde mig att vissa barn sover väl tidigt (och då kanske inte så väl senare), att vissa barn är lätta att pott-träna och vissa, heliga moder, är verkligen inte . För oss, vår sista bebis var också vår första och enda liten flicka, och vad hon har lärt mig mer än något annat är hur ha en syster som påverkar mina pojkar. Jag är övertygad om att ha en syster som har förändrats på det sätt som de kommer att behandla kvinnor i deras liv och hur de behandlar andra människor i allmänhet. De är lite mer förlåtande, lite mer tålamod, lite mer öm än de brukade vara innan vi hade henne. Jag också förväntade mig aldrig att ha en mycket yngre syskon skulle ta med mina barn så mycket glädje. Men när jag fick en av mina tweens sitter i förskolan, barn i sitt knä, läsa för henne varje styrelse bok hon äger och sjunga Frysta soundtrack till henne — ja, jag vet att vi har gjort en bra sak att ge mina barn en mer syskon.

Jag förstår helt familjer att kalla spelet och sluta när de är framme. Fler barn innebär mer pengar, mer utrymme, mer sömn och fler vägtullar på din kropp. De betyder mer krav, mer stress, och fler risker. Ingen förstår detta bättre än en mamma till många barn. Men jag finner mig ofta, mitt i det kaos och den förbittring och röran och räkningar, tittar på min familj pint-sized chef och känner dig överväldigad av tacksamhet över att vi tog steget och fått henne i gengäld. Så om du är på staketet som jag en gång var, jag är bara här för att säga — det kan vara stor. Det kan vara mer än stor.

Relaterade inlägg: 10 Saker Du Bör Veta Om Bebisar

ADVERT

Lägg till din kommentar