Klockan fem Fel

Oavsett hur underbar en dag jag har haft med barn, hur många timmar vi har spenderat ute på lekplatsen eller gräva efter maskar i trädgården eller läsa ändlösa böcker eller baka muffins eller eller leka med play-doh eller brainstorming om hur att bota cancer eller för att uppnå fred i världen, det är en punkt varje dag där jag känner mig som ett totalt och fullständigt misslyckande av en mor.

Det kallas klockan fem och det blåser.

Utan att misslyckas, varje dag runt klockan fem, jag kan hittas banka mitt huvud i väggen och stönade: "varför mig?" Jag får på Twitter eller Facebook för att gnälla om min kontrollen avkomma. Jag undrar bara vad har jag gjort för att förtjäna en sådan rasande galningar som barn. Jag har varit kända för att låsa mig i badrummet och det är ett under att jag inte är helt galen. Vardagliga, jag undrar vad jag har gjort fel och vem fan dessa varelser är.

Som magi, mina tidigare skötsam, snäll och söt barn kommer plötsligt förvandlas till vilda djur. De kommer att besluta att "spela boxning" och punsch och driva varandra, ignorerar mina varningar om kommande jag-sa-du-så-talet. De kommer att göra varv runt första våningen, mata sina middagar till hund och prata med mig. De kommer att klättra på möbler, utger sig för att vara superhjälte och skrika på toppen av sina lungor. De kommer att driva min varje knapp och njuta av att göra det.

Och då, just när jag inte kan ta eventuellt längre, de kommer att tröttna ut och blir mina barn igen. Den mänskliga barn som lyssnar och mysa och bete sig och inte sport, horn och huggtänder. Denna förändring kommer naturligtvis förekomma i lagom tid för Jeff att waltz in genom dörren och undrar varför jag ser ut som helvete som barn gärna springa fram till honom. Precis i tid för mig att kyssa dem god natt och krypa ner i sängen, vet det kommer hända igen i morgon.

Klockan fem.

ADVERT

Lägg till din kommentar