Min Son Kommer Bara Hem För Att Besöka Nu

Det var en tre månader lång vistelse bort. Min förstfödde är hemma från sin första termin på college, och ikväll kan ingenting ta bort mitt leende. Det finns fler middag disk i diskhon, och brickan är tillbaka till jämmer från använda. Kylskåp dörr har öppnats och stängt tillräckligt många gånger ikväll som jag tänkte att vi skulle bränna igenom en glödlampa.

Min son är bra, han ser frisk och glad, och han kommer till liv när han talar om livet på campus. Jag lyssnar till hans röst fylla köket, och hans skratt grips mitt hjärta tillräckligt hårt för att såra.

Vår familj sitter runt honom, ställt våra frågor. Hans pappa frågar honom om klasser och betyg. Jag tänker på hur veckan innan, han var inte här. Yoghurt blir sur eftersom han inte är hemma för att äta det. Apelsinjuice går tårta, och bananer blir bruna av samma anledning. Efter tre månader, jag har fortfarande inte lärt mig hur man handlar för ett hushåll som inte har honom i det.

Det har varit en bra första terminen bort från hemmet för honom. Skolan är allt han drömt att det skulle vara.

När han går förbi en spegel, berättar han för mig att han ätit mindre stärkelse och mer protein, och hur bra det ser ut på honom. Jag stoppa mig själv från att säga hur lätt det är att se bra ut när du är 19. Han är solid, stark och kramar honom känns det som om du är runt ett träd. När jag frågar hur han sover och känsla, säger han bra. Han tillägger att han arbetar hårt för, och som uppfyller de coolaste människor. Hans humör är fantastiska, och hans ögon dans med detaljer i hans dagar.

Jag hade en gång en antydan om vad denna del av hans liv skulle vara för oss båda. Han hade precis börjat dagis och var fortfarande så liten. När jag plockade upp honom efter fyra timmar, han var ostoppbar när han bubblade över med nyheten om projekt, böcker, och vad läraren hade sagt den dagen. Hans glädje var påtaglig, men mitt ocensurerade reaktion att inse att hans liv var nu kommer att innehålla delar utan mig i det som slog mig rakt i bröstet.

Tiden rusar förbi. Det verkar inte som vi är en del av de år som vi är i, men runt omkring oss finns souvenirer från längs vägen. Jag ser pall som jag målat grönt för honom, den han en gång som krävs för att nå sjunka. Hur är det att det fortfarande ligger i samma hörn—som om det någonsin kommer att gå tillbaka till sitt ursprungliga syfte?

Nu är det svårt för att inte säga, "Berätta för mig allt."

Jag vänta tills vi har tid ensam för att be honom där han får sitt hår klippt, huruvida, eller inte det är en riktigt bra pasta plats i närheten, och om det kändes konstigt för den första natten att han inte hem?

"Är dina stövlar tillräckligt varmt?"

"Vill du använda en buddy-systemet när du går ut? Snälla säg ja."

"Varför inte jag någonsin få se bilder på dig med en tom hatt på? Behöver du en ny?"

Om jag vet att de små sakerna, då kan jag se honom klart och tydligt i de dagar han är inte här. Jag kan föreställa 9:01 eller 2:50 11:09.

Saker och ting känns annorlunda. Väska på golvet i hans rum påminner mig när jag går förbi att det här är ett besök. Fundera på det—att ditt barn besöker.

Jag tittar på min son när han berättar om mitt liv som han har nu, en som är hans. Jag är förvånad över hur bra jag tar det. Jag var alltid säker, jag menar en miljon-dollar-satsning vissa, att när han lämnade, skulle jag vara förlorad. Jag föreställt mig gå i cirklar, förvirrad, att behöva lära sig det nya sättet att leva med ett av mina barn borta. Istället finner jag mig glad för honom, lättad över att han är anpassade, tacksam över att han är lycklig. Jag känner att alla dessa saker på samma gång som en klump i min hals.

Han är hemma, men inte på samma sätt som han fick hem sin första 18 åren, och ändå, jag är OK. Jag förundras över kraften i kärlek så stark för någon annan att det kan åsidosätta vad jag ska känna nu, vad jag trodde att jag skulle vara—en värk i hjärtat.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar