Reflektioner Om Vårt Första År Som Föräldrar

Till Min Man:

Wow, vilket år det har varit. Vi började med mycket förväntan, drömmar och spänning och vi avslutar detta år med en känsla av tacksamhet och uppskattning. Vår dotter är inte bara en förlängning av oss, till mig, hon är en gåva från dig.

Jag minns alla talar om för mig att när hon kommer, jag kommer få uppleva sann kärlek. Jag puh-poohed dem. Som jag redan visste vad äkta kärlek var. Och jag hade rätt. Som många gräl, sorger och konflikter vi har haft det senaste året, vi har kommit ut helskinnade eftersom det vi har är äkta kärlek. Det är villkorslöst. Det är förlåtande. Det är starka. Det är vårdande. Det är allomfattande, och det är alltid där, även på våra värsta dagar.

Jag har inte kunnat sätta ord på hur mycket jag uppskattar dig som en far . Det finns så många aspekter av din personlighet som har kommit skiner igenom, något som jag aldrig visste fanns.

Du är ömsint och rolig och charmig och innovativa med henne. Och jag har aldrig sett denna typ av oro eller kärlek i dina ögon för någon annan. Du älskar henne, och det märks.

Jag ber om ursäkt för alla mina avbrott och riktningar hela tiden . Det är inte så att jag inte litar på dig som förälder, det är bara det att jag har upptäckt en mammas tankar är alltid full av tvivel.

Jag har överraskat mig själv, för detta år. Jag visste att jag skulle vara en fantastisk mamma (skadeglädje mycket?), men jag trodde aldrig att jag skulle vara den typ av förälder som jag har blivit. Från den tid hon var inuti mig, något förändrats. Det är svårt för mig att sätta fingret på, men det är nästan som ingenting annat har någon betydelse när det kommer till henne. Hennes lycka, hennes tröst, hennes säkerhet—de är de enda saker som är top-of-mind för mig. Det är en så överväldigande känsla av ansvar på mina axlar hela tiden. Jag bara aldrig kunna smita undan den. Och det tar mig. Föräldraskap drar mig även vid de tillfällen när jag inte vill det.

Jag påminns om att jag är ansvarig för utformningen av denna persons liv. Det finns så många gånger till och med nu när jag bara stirra på henne och tänker, "Detta är på riktigt. Hon är här. Hon är vår. Och hon är inte på väg någonstans." Det är bara en surrealistisk känsla.

Från oss två till tre av oss—även om jag bar henne in mig för lite över nio månader, jag måste fortfarande nypa mig själv i några dagar.

Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att det skulle komma en tid när vi skulle inte kiss goodnight och det skulle vara OK. Och det borde inte vara OK, men det är, och på något sätt vår värld har inte fallit isär.

Som detta året går mot sitt slut, jag tänker på alla nätter som vi inte tillbringade tillsammans. Det påminner mig om de två år som vi bott isär, en som vi var halvvägs över världen från varandra. Det är som att perioden av discovery, spänning och anpassning som vi så framgångsrikt navigera tidigare har återvänt.

Men detta är så mycket bättre. På så många sätt, vi är tillsammans. Vi är glada. Vi inte bara har varandra till kärlek, nu har vi en annan person, det vi skapat—att hålla och krama. Det finns massor jag har att vara tacksamma för.

Och passion mellan oss är inte död. Jag tycker det är bara givet sätt att en annan typ av fysiskt uttryck för vår kärlek till varandra. Jag uppskattar det så mycket mer än jag gjort någonsin tidigare.

Som detta året går mot sitt slut, jag känner mig närmare till dig på mer än ett sätt. Vi är en starkare enhet . Trots att det är yta, spänning, kärlek och respekt vi har för varandra går så mycket djupare. Jag har nyfunnen uppskattning för dig och för allt du gör för henne, för mig, för oss.

Varje gång jag ser på dig och våra barn tillsammans, som jag inser hur lycklig hon är över att ha dig som pappa. Och hur lycklig jag är över att vara en del av detta—allt detta.

Dessa år kommer att vara ett minne blott innan vi vet det. Även om det kan verka som att par som omhuldade att spendera tid med varandra är förlorad för alltid, jag vet att det är inte fallet.

Du och jag kommer alltid att vara.

Jag älskar dig. Och jag vet att du vet precis hur mycket.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar