Varför inte Någon Berätta för Mig Om Graviditet Limbo?

Jag visste att något var upp när Sister Act 2 fick mig att gråta. Jag gråter inte, speciellt inte när jag är på mitt löpband. Visst, det är en fin historia och jag är en sucker för evangeliet, men kom igen.

Dagarna efter gråt avsnitt, kände jag mig riktigt trött. Nej, jag menar verkligen, verkligen, verkligen trött. Mina armar och ben kändes som om de var bundna till tegel och ibland mina ögon skulle stänga ofrivilligt och vägrar att öppna. Måste vara hormoner, sa jag till mig själv. Min cykel var på grund av att börja vilken dag som helst. Vänta, det skulle ha börjat på tisdag Jag insåg. Det var Fredag . Uh oh.

No way att jag var gravid. Min man och jag hade försökt att föreställa sig för bara ett par veckor. Jag var bara fyra dagar för sent. Det var för tidigt. Det var min naturliga cykel. Enligt den allvetande internet, när en kvinna går ut p-piller, hon ibland inte har ägglossning för ett par månader, eller hon ska hoppa över en period. Som var tvungen att vara det. Jag var bara hoppa över en period. Jag var inte gravid. Varför är graviditet symptom och PMS-symptom exakt samma? Jag var inte gravid.

Av Lördag natten hade jag övertygat mig själv att jag nog hade influensa. Mina muskler värkte, och jag kände mig nästan febrig. Men jag hade också andra, mer misstänksam, symptom: en överväldigande trötthet, korta anfall av lätt illamående, intensiv yrsel. Vänder sig till Dr Google än en gång, upptäckte jag att dessa är klassiska tecken på tidig graviditet . Uh oh.

"Jag känner mig riktigt konstig," jag sa till min man som natt, så jag låg utsträckt på soffan, för trött för att flytta allt, men mina ögon. "Jag tror att vi bör få ett graviditetstest."

"Du är inte gravid", sade han. "Det är för tidigt."

"Men jag känner reeeeeeeeally konstigt."

"Det är för tidigt", sade han.

"Ja, du har rätt," sade jag. Det var för tidigt.

Jag tappade den, och den natten sov jag hårt i nio timmar. På morgonen kände jag mig nästan normal igen.

Den dagen jag behövde gå till affären i alla fall, så jag bestämde mig för att plocka upp ett graviditetstest på samma gång. Jag har även lekt med tanken på att köpa en flaska vin för när graviditeten test resulterade negativt, så det skulle verkligen. Jag var inte köper vin för att fira, snarare att dra nytta av att kort tidsfönster där du får dricka när du försöker bli gravid, dvs, efter graviditet test kommer tillbaka negativt, men innan man har sex igen.

När jag kom hem, jag smög upp och tog testet utan att berätta det för min man. Jag blev lite generad. Vi hade bestämt att jag bara var att hoppa över en period.

Testresultatet var vaga. En linje som verkade—den linje som innebär att du är gravid—men det var mycket lätta.

"Um," jag kom ner för trappan, test i hand.

Han tittade upp från Laddare spel han tittar på.

"Äh", sa jag igen.

Han såg tillbaka på tv.

"Um, så jag tog ett graviditetstest..."

Som fick hans uppmärksamhet.

"...men jag kan inte säga om det är positivt eller negativt." Jag visade honom på prov.

Efter att vi studerat det tillsammans i flera minuter i bra ljus, vi bestämde att jag ska ta ett annat. Jag hade köpt ett tre-pack. Smarta. Jag tog ett test, och den här gången linjen var något mörkare. Men det var fortfarande ganska ljus.

"Vad är det tänkt att se ut som om du inte är gravid?" min man frågade.

"Det är inte meningen att vara något alls i cirkeln. Förstår du?" Jag visade honom instruktioner.

Han var skeptisk. "Du vill ta Pacino för en promenad med mig?" frågade han.

"Visst. Är du inte arg?" Jag stod bredvid soffan hålla två positiva graviditetstest, flippar ut. Han var inte flippar ut. Jag ville att han skulle göra.

Några minuter in på promenad, vi bestämde att vi skulle testa tester: Min man skulle ta den sista i tre-pack för att se hur det skulle se ut för någon som definitivt inte var gravid. Geni.

Jag var angelägen om att komma hem, men Pacino är en engelsk Bulldog, och följaktligen, den långsammaste hunden i världen. Han brydde sig inte om att jag var sakta på att bli galen.

Min man, förmodligen i ett försök att undvika att ta ett graviditetstest själv, och frågade, "finns det inte några hem-test eller något du kan göra för att ta reda på om du är gravid?"

"Ja," sade jag. "Det är när du inte får din tid, och du känner dig som skit."

In och kolla.

Shocker: Ingen rad dök upp på min mans test, inte ens en ljus. Vi gick till affären och köpte en annan två-pack av tester—ett annat märke, så att vi kunde vara säkra på att vi skulle läsa symboler på rätt sätt—och jag fick två mer positiva. Nu, om detta var en reklam för graviditetstest, min man och jag skulle ha kramades och skrattade, och han skulle ha lagt sin hand kärleksfullt på min mage, och vi skulle ha gått ut och köpt en spjälsäng. Faktiskt, om det var en kommersiell, detta skulle ha hänt efter det första testet. Men detta var det verkliga livet, så efter fyra positiva over-the-counter tester, jag planerade en blodprovstagning för nästa dag och tillbringade hela natten vaken, tänker på olika sätt kunde vi arrangera möblerna i det andra sovrummet för att göra plats för en baby.

Jag tog blodprov nästa dag, och det visade att jag hade hCG i mitt blod, men på en mycket låg nivå. Min läkare mailade mig om att jag skulle behöva ett ultraljud för att bekräfta lönsamheten av graviditeten, men jag skulle få vänta minst åtta dagar för ultraljud. "Betyder det att det är något fel med graviditeten?" Frågade jag. Han svarade med ett kort meddelande som anger att 20 till 30 procent av alla graviditeter spontant säga i första trimestern. Det var det. Slutet av e-post.

Återigen, jag vände mig till internet. Jag upptäckte att en låg nivå av hCG kan betyda en mängd olika saker, från en helt normal tidig graviditet, till resterna av ett spontant missfall, till utomkvedshavandeskap. Jag lärde mig att en låg nivå av graviditeten hormon behöver inte nödvändigtvis betyda någonting; det viktiga är om nivån stiger på lämpligt sätt.

Så, jag är gravid? Eller, jag är inte gravid? Eller, jag var gravid? Eller, jag behöver en annan blodprov? Eller, vad är det som händer?

Min läkare inte erbjuder en uppföljning blod dra, så jag begärde det. Gjorde han verkligen förvänta mig att vänta tålmodigt för åtta dagar tills jag kan få ett ultraljud för att ta reda på om min graviditet var "lönsamma"? Jag fick vänta i tre dagar för andra test, och resultatet tog en annan dag. Men en fyra-dagars väntan är bättre än åtta. Slutligen, efter att ha vandrat runt i ett moln låtsas att fungera för större delen av en arbetsvecka, osäker på om jag ville skratta, gråta, sova, äta eller spy, jag fick reda på att det hormon nivån hade stigit rätt sätt sedan det senaste testet. Så jag är gravid! Vi kommer att ha en baby! Åh min Gud, kommer vi att ha en baby.

Det första jag gjorde när jag berättade för min man var att ringa min goda vän som, efter år av försök, hade äntligen blivit gravid och fött en flicka med året innan.

"What' s up?" sade hon.

"Tja...", sa jag. "Något är upp."

"Du är gravid!"

"Ja!" Jag skrek. Sedan berättade jag för henne om den veckolånga saga av känslomässig tortyr som jag fick utstå.

"Åh ja," sade hon. "Du måste ha ultraljud för att se om barnet växer. Även om de hör ett hjärtslag med den första ultraljud, du har att vänta på den andra för att se om barnet växer."

Så, vänta inte var över?

"Du vet aldrig vad som kommer att hända tills du är igenom den första trimestern, så du ska inte tala om vem du är gravid tills din andra trimestern. Det är de misstag jag gjort," sade hon.

Inte berätta för någon förrän den andra trimestern? Det skulle vara minst två månader. Min man hade redan sagt till sin mamma, och jag planerar att berätta för mina föräldrar att natt. Jag ville berätta för alla, varje främling som jag passerade på gatan.

Många av mina vänner har barn, min syster har fyra. Så, varför inte någon någonsin berätta om graviditeten limbo? De tre första månaderna när du är definitivt gravid men du måste passera en serie av riktmärken—det Är mitt hCG-nivå ökar? Är barnet växer? Är jag förbi min första trimestern ännu?—innan du kan bli upphetsad. Innan du kan berätta för människor. Innan du kan göra plats i garderober och köksskåp. Innan du kan planera föräldraledighet. Innan du kan panik om arbetskraft.

Jag kände mig märkligt som att jag höll på att bli gravid genom grader: känner du dig gravid, kanske gravid, förmodligen gravid, gravid men bevakad. Under dessa första dagar, hur skulle jag kunna älska något—någon—som kanske aldrig blir något mer än en liten bunt av celler i min livmoder? Men jag gjorde en gång. Jag har älskat det lilla befruktade ägg från det ögonblick jag fick reda på att det fanns i mig.

Tretton veckor in på min graviditet, det befruktade ägget är nu officiellt ett foster, och jag har berättat för alla om det. Jag börjar inse att detta är bara början på en livslång oro. Kan en förälder aldrig riktigt koppla av om deras barns välbefinnande? Vi är säkert förbi den första trimestern, men vad gäller för de kommande sex månaderna ? Och vad händer efter att jag föder? Vad gäller det första året av hans eller hennes liv? Vad händer när mitt barn börjar skolan? Och uthärdar hans eller hennes första brustna hjärta? Vad som sker året efter det? Och efter det?

Kanske graviditet limbo är biologi sätt att förbereda föräldrar för en livstid av oro. Jag antar att vi alla kan göra är att älska det lilla befruktade ägget, ta väl hand om det, och hoppas på det bästa.

ADVERT

Lägg till din kommentar